Масло - ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Масло - ABD

Мнениеот VW GOLF3 » Пет 02 окт 2009 22:56

Знам , че има много изписани теми относно маслата , и точно заради това правя и аз тази тема . В смисъл , че от толкова много теми и коментари , главата ми на каша стана :? . Така и сега по същество , колата ми е Голф3 1.4 ABD 1992 год. на 210000км , какво масло ще ми препоръчате за този мотор и тези километри ? Миналата година като я взех и в сервиза доколкото си спомням ми смениха маслото и ми наляха Esso , само , че от него май не съм доволен , повдигачите ми тракаха , имах теч от гарнитурата на главата ( и от други масла ) и с течение на времето явно бях загубил около 1л масло , и долях след това Mannol ( извинявам се ако съм допуснал правописни грешки в марките на маслата , но предполагам ме разбрахте за кои масла ви говоря все пак :D ) , и след това колата като че ли започна по тихо да работи . Днес отидох в един магазин за масла ( наливни и бутилирани ) и попитах продавача за Mannol и той ми каза , че не е за препоръчване пък и го нямат ! А бях решил да си взема от това масло , но той някак си ме разубеди и затова се обръщам към вас , искам вие да ми препоръчате нещо ! Благодаря предварително ! :)

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло - ABD

Мнениеот shockhead » Пет 02 окт 2009 23:14

Маслото е най-лесната работа, чукане на повдигачи и теч от гарнитурата на главата не се оправят със смяна на масло. Мисля, че е редно да отвориш главата.Имаш доста работа по клапаните и си смени гарнитурата. Веднъж като протече само смяна я оправя. Дано не е деформирана, че и шлайфане на глава може да се наложи.

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Съб 03 окт 2009 5:40

Теча е отдавна спрян ;) , шлайфана си е главата , гарнитурата сменена , гумичките също и изобщо всичко , което трябва да се направи когато се смъква главата си е направено . Аз не ви питам как да си спра теча на масло , а просто кое масло ще ми препоръчате за този мотор и тези километри .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 03 окт 2009 8:33

VW GOLF3 написа:Знам , че има много изписани теми относно маслата , и точно заради това правя и аз тази тема . В смисъл , че от толкова много теми и коментари , главата ми на каша стана :? .

И ти реши да доразбъркаш кашата ли? :No
:не: :не:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”