Предварително се извинявам ако темата е обсъдена някъде, но немога да я намеря.
Та значи, паля карам а стрелката си стои в бялото (колата е Г2 1.6ЕЗ е2е) загрява след около 10тина км или 30мин на място. Ясно е че парно няма. Охлад. течност е ОК ниво-ОК .
Свалях термостата и го потопих в гореща вода около 80гр.- отваря си.
Мисля си че ако е запушен радиатора на парното то поне стрелката ще стои нормално.
Та възможно ли е все пак термостата да ме бъзика или.....къде да търся проблем?
имам и газова уредба предишната ми кола пак беше на газ и имаше същия проблем. Има ли нещо общо или не мисля в правилната посока?
не може да загрее.......няма парно
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Напълно възможно е да се базика термостата.
Прост тест: запали колата и я остави да загрява.Горния маркуч ще започне да се загрява.Като се застопори стрелката на положението в което си стои пипни долния маркуч който излиза от радиатора.Ако е топъл като горния и колата не е загряла - сменявай го.До 85 градудса долния маркуч трябва да е студен.
А за газовата причината може и да е от нея.Възможно е да не ти е свързан изпарителя както трябва с охланителната система.
ПП: Гаранция ако се поразровиш с търсачката ше изкочи нещо.
Прост тест: запали колата и я остави да загрява.Горния маркуч ще започне да се загрява.Като се застопори стрелката на положението в което си стои пипни долния маркуч който излиза от радиатора.Ако е топъл като горния и колата не е загряла - сменявай го.До 85 градудса долния маркуч трябва да е студен.
А за газовата причината може и да е от нея.Възможно е да не ти е свързан изпарителя както трябва с охланителната система.
ПП: Гаранция ако се поразровиш с търсачката ше изкочи нещо.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- Jetta16v
- Автомобил:
- Двигател:
Дали е от газов..........

Така ще е по ясно!
да имаше проблем с газовата при тия ниските пемператури, минус 20 ли бяха или... не помня но колата спираше като я пуснех на газ. Аз си мислех че е замръзнала някъде из тръбите по купето от бутилката към изпаритела щтот карах бързичко по околовръста, но хич не съм отварял капака да видя изпарителя (беше позагряла малко)
а пък за маркучите мисля че вс е наред: първо загрява горния и после и долния.
а пък за маркучите мисля че вс е наред: първо загрява горния и после и долния.

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”