Проблем със скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cyrty
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростна кутия

Мнениеот cyrty » Нед 20 сеп 2009 18:29

Здравейте,колата е голф 3 1,9 GTD мотора е AAZ
Проблема е със скоростна кутия
на НЕНАТИСНАТ съединител кутията издава звуци като жив човек(има нема 50 000км ве4е)
онзи ден ми сменваха феродов диск като казах на майстора да смени и аксиалния лагер,щото мислех че шума идва именно от аксиалния лагер.Като отидох да си взема колата,той ми каза че тези двигатели нямат аксиален лагер,което ми и показа имало някаква плочка и това е,щом вие ми казва сменявай кутията и си готов
Въпроса ми е възможно ли е :shock да няма аксиален лагер :banghead:
и някой имал ли е подобен проблем
Мерси предварително

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Re: Проблем със скоростна кутия

Мнениеот di4evv » Нед 20 сеп 2009 22:46

кутията ти има аксиален лагер който се намира вътре в нея,но проблема най вероятно не е от него.по вероятно е да имаш разбит лагер вътре в кутията

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 20 сеп 2009 22:53

нещо те е метнал МАСТОРА расипко

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 20 сеп 2009 23:53

и моята издаваше такива дивашки звуци при малко по високи обороти не искам да те плаша но както колегата спомена от горния пост излезна -лагер(и не един)в кутията

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Пон 21 сеп 2009 9:07

От същия проблем страдам и аз , преди седмица сменихме аксиалния лагер с един приятел и сега пак си трака докато си работи колата на място ( без да е на скорост ) и като натисна съединителя и се губи това тракане , чукане и т.н.
Сега този същия приятел ми смъкна скоростната кутия и я сцепил , и ... и аз ще сменям лагери вътре :? , в сряда ще правим поръчка в магазин за лагери , защото от магазините за авточасти никъде нямали , само в Ауто+ имало и ми искат 60 лв за лагер , пък и аз май съм имал да сменям няколко лагера ... :|

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 21 сеп 2009 9:30

Щом майстора ти е казал че няма аксиален лагер по добре смени майстора.А относно проблема ти мисля че е от лагер. :да:

cyrty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyrty » Пон 21 сеп 2009 14:45

мерси за отговорите
май се разочаровах от тая кутия
май ще излезе по евтино нова кутия,мисля че вървяха към 150-200лв и ще си реша проблемите
със валянето на кутията за труд + лагерите ще ми излезе същите пари

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 03 окт 2009 17:23

Аз имах такъв проблем. Тракаше на свободна и на моменти доста силно. 1-2 месеца след като започнах да го чувам се показа проблема - на един стоп останах без съединител. Просто педала потъна и остана така. Скоростните кутии на колите ни са два типа (в зависимост от кубатурата на двигателя) и едните наистина са без аксиален лагер - тези дето им казват с обърнати съединители. Всъщност аксиален лагер има но той е от другия край на кутията и е едно малко лагерче което по принцип не създава проблеми и не се сменя. Моята и тя е такава (най вероятно и твоята). Та проблема се оказа един палец който предава натиска от педала върху една метална пръчка. Този палец се намира непосредствено след зелената капачка със знака на фолксваген на опашката на скоростната кутия и се беше сцепил и беше превъртял в оста си която е на шлици. Много интересно но след смяната на този палец и комплект съединител потракването изчезна. Според мен тракането беше от палеца, който най-вероятно е получил хлабина (може би от сцепването) и е потраквал когато не е натиснат докато му дойде момента да превърти. При мен съвсем леко натискане на педала на съединителя беше достатъчно да спре звука. Така че може и такъв да е проблема и ако е така няма да се наложи смяна на кутията :D

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 03 окт 2009 19:34

slav написа:Аз имах такъв проблем. Тракаше на свободна и на моменти доста силно. 1-2 месеца след като започнах да го чувам се показа проблема - на един стоп останах без съединител. Просто педала потъна и остана така. Скоростните кутии на колите ни са два типа (в зависимост от кубатурата на двигателя) и едните наистина са без аксиален лагер - тези дето им казват с обърнати съединители. Всъщност аксиален лагер има но той е от другия край на кутията и е едно малко лагерче което по принцип не създава проблеми и не се сменя. Моята и тя е такава (най вероятно и твоята). Та проблема се оказа един палец който предава натиска от педала върху една метална пръчка. Този палец се намира непосредствено след зелената капачка със знака на фолксваген на опашката на скоростната кутия и се беше сцепил и беше превъртял в оста си която е на шлици. Много интересно но след смяната на този палец и комплект съединител потракването изчезна. Според мен тракането беше от палеца, който най-вероятно е получил хлабина (може би от сцепването) и е потраквал когато не е натиснат докато му дойде момента да превърти. При мен съвсем леко натискане на педала на съединителя беше достатъчно да спре звука. Така че може и такъв да е проблема и ако е така няма да се наложи смяна на кутията :D

Напълно съм съгласен!Там ти е проблема.Иначе TD си е най идиото устойчивия мотор!

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 04 окт 2009 9:59

лагер на първичен вал!!! те там е проблема и се налага ремонт на ск.кутия

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Нед 04 окт 2009 16:04

когато натиснеш съеденитела спира ли шума ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”