Фарове Jetta (колко вата максимално може)
Фарове Jetta (колко вата максимално може)
Здравейте имам една стара Jetta от 1989г. Крушките на фаровете и са 55 вата, което е като две запалени свещи буквално. Чистих рефликторите и резултат - никакъв. Искам да сложа максимално по-силни крушки но при 100 вата ми се стапя ключа за фаровете. Моля посъветвайте ме колко най-силни мога да сложа без да подсилвам инсталацията. Благодаря! 
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Фарове Jetta (колко вата максимално може)
Обърни се към vaskoto1 да ти монтира релета на фаровете.
Потърси и темата в Направи си Сам - 'Подобряване работоспособността на фаровете'
Купи си семки и приятно четене
Потърси и темата в Направи си Сам - 'Подобряване работоспособността на фаровете'
Купи си семки и приятно четене
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пробвано е многократно и от много членове във форума. В т.ч. и аз. Прилагам ти снимка, за да видиш как светеха моите фарове с релета:

Не се занимавай да преправяш точно изчислената по немски инсталация, щото ще береш ядове и може да ти изгори не само ключа за фаровете, но и цялата кола, заради едната глупост със 100 ватовите крушки.

Не се занимавай да преправяш точно изчислената по немски инсталация, щото ще береш ядове и може да ти изгори не само ключа за фаровете, но и цялата кола, заради едната глупост със 100 ватовите крушки.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ксенон
Просто се родих с него . Като карам сега кола с обикновени фарове имам чусвството , че съм със затворени очи .
Бързият написа:КсенонПросто се родих с него . Като карам сега кола с обикновени фарове имам чусвството , че съм със затворени очи .
Напълно те разбирам и одобрявам, но на кола за има няма 1000лв. с пълен резервоар . . . не мисля че е добра инвестиция.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Дори да карам кола за 500 лева бих си сложил ксенон . Не го сложих за гъзария или нещо подобно . Просто той осигурява безопасност , повярвай ми . Доста различи са реакциите и поведението ти на пътя когато видиш даден обект още на 20-30 метра пред теб и когато го видиш на 2-3 .
Но всеки сам си преценява колко струва живота и здравето му 
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм за ксенон
Вече един ксенон кит струва около 100лв. не смятам , че е толкова голяма инвестиция, пък и при закупуване на следващ автомобил можеш да си използваш пак стария ксенон, само след смяна на крушките с необходимия стандарт/вид.
Вече един ксенон кит струва около 100лв. не смятам , че е толкова голяма инвестиция, пък и при закупуване на следващ автомобил можеш да си използваш пак стария ксенон, само след смяна на крушките с необходимия стандарт/вид.
ОК почвам да се навивам и мисля, че няма да съжелявам. Много ви Благодаря за съвета. Мисля да си взема. Пък и наистина дори и за 1000лв. все пак мене вози 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Първо си сложи релета. Ако не си доволен как светят има биксенон но той е 150-200лв. Имай предвид че релетата подобряват нещата много... Ходи при vaskoto1, аз съм много доволен.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
аз от около 2 месеца карам с релета разликата е огромна ,при добре регулирани фаровеи и монтирани релета ще се убедите че нямате нищо общо със старите фарове верно ксенона си е по друго и цвета на светлината е по друга ама фаровете може да си ги направиш за около 10 тина лева ,даже на мен ми излезна и по евтино понеже взех релета от пукнкт за вторични суровини от фордела и само кабел и обувки съм купил . извинявам се че ползвам темата на колегата колата си е взех с крушки 90 на 100W проблем ли ще е за рефлекторите накой кара ли с релета и 90на 100 лампи и друго нещо да попитам казаха ми вчера че когато оставищ ксенона пуснат и загасищ колата трафовете били горяли! вярно ли е това?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ксенон на фарове със стъкло-рефлектор е почти пародия на светене. Да не говорим как заслепява отсрещните... Лично мнение. Вижте как свети ксенона на кристален фар или с лупа и ще разберете, че има истина в думите ми 

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Най-важно е как са ти регулирани фаровете!!! И фар с лупа, както и кристален също може да заслепява ,ако е прекалено вдигнат . 
отговор на темата:без да подсилваш инсталацията 60/55 вата са си добре.дори и 100ватови крушки да сложиш няма да светят по-силно от нормалните.те са с много по-сериозна консумация от нормалните/почти двойна/ и предполагам ще светят доста по-слабо.запали двигателя и мери напрежението на включени фарове.мери на акумулатора,след това мери на крушката.веротна разлика 3-4 волта.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
да колега и затова като сложа по слабиа комплект 55 60 светят много по слабо отколкото 90 на 100 на дълги фаровете с релета и зарейдането като го меря показва 13.4или6 там някъде но разлика в сжетенето има с 60 55 и 90 100poni написа:отговор на темата:без да подсилваш инсталацията 60/55 вата са си добре.дори и 100ватови крушки да сложиш няма да светят по-силно от нормалните.те са с много по-сериозна консумация от нормалните/почти двойна/ и предполагам ще светят доста по-слабо.запали двигателя и мери напрежението на включени фарове.мери на акумулатора,след това мери на крушката.веротна разлика 3-4 волта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”