Колеги,
пробвах с 2 различни дюзи и резултата е един и същ - давам контакт и дюзата пръска гориво. Колата трудно пали, прекъсва, гърми и не държи обороти на бензин. Сменени са бензинова помпа, горивен филтър и е изчистен резервоара. На ЕЛКОН и компютърна диагностика не се откриват нередности. Колата е с ламбда контрол и ТАП и си работи перфектно на газ.
На мен ми идва само една идея - ECU?
Г3 1.8 ABS на контакт дюзата пръска гориво
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г3 1.8 ABS на контакт дюзата пръска гориво
Може проблема да е от релето на бензиновата помпа(то захранва и дюзата),пробваи да извадиш и предпазителя на дюзата(на помпата) да провериш дали ще спре да не е окъсило нещо.Ако не е от тези неща освен ECU за друго не се сещам.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Двете дюзи с които си пробвал имаха ли външен гумен О-пръстен?Ако са били без него при всяко подаване на контакт ще се впръсква гориво,но от около дюзата,а не през нея!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Много предположения но не са верни, колега проблема ти е в Компа, прецакал се е транзистора който управлява дюзата. Правят го този проблем комповете. Има решение или се сменя компа или транзистора.
Здравейте колеги
При контакт е нормално да има впръскване на гориво за кратко време т.е. даваш контакт дюзата впръсква гориво като времето на впръскване се определя от релето за бензиновата помпа то включва за около 5сек и после изключва.и при палена вече е включено.Аке не ти впръсква гориво няма да запалиш.
Лично съм свалял пластмасовия капак над моното и съм гледал какво става при контакт и палене.
Проблема ти е някъде другаде.
И при мен гърмеше, но при движение на бензин.
Подмених датчика за температурата, който е с 4-извода двата са ти за показанията на таблото другите два са за компа и от тях се получава сигнал в основа на който компа прашта сигнал на дюзата според температурата колко гориво да впръсне.При теб явно впръсква повече от колкото е необходимо и за това се дави.
Също така не е лошо да си провериш и контактната клема.Тя също прави проблем при тия автомобили.Обикновенно първо тръгни от там, не пипай другите неща.
Поздрави
При контакт е нормално да има впръскване на гориво за кратко време т.е. даваш контакт дюзата впръсква гориво като времето на впръскване се определя от релето за бензиновата помпа то включва за около 5сек и после изключва.и при палена вече е включено.Аке не ти впръсква гориво няма да запалиш.
Лично съм свалял пластмасовия капак над моното и съм гледал какво става при контакт и палене.
Проблема ти е някъде другаде.
И при мен гърмеше, но при движение на бензин.
Подмених датчика за температурата, който е с 4-извода двата са ти за показанията на таблото другите два са за компа и от тях се получава сигнал в основа на който компа прашта сигнал на дюзата според температурата колко гориво да впръсне.При теб явно впръсква повече от колкото е необходимо и за това се дави.
Също така не е лошо да си провериш и контактната клема.Тя също прави проблем при тия автомобили.Обикновенно първо тръгни от там, не пипай другите неща.
Поздрави
А и още нещо скоро дали си си чистил грешките от компа?
Я преди да правиш каквото и да било свали едната от клемите на акумулатора за 2-3-мин. и след това запали и виш резултата, но на бензин .
Аз съм с 1.8 ААМ
Я преди да правиш каквото и да било свали едната от клемите на акумулатора за 2-3-мин. и след това запали и виш резултата, но на бензин .
Аз съм с 1.8 ААМ
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
exp626 написа:Здравейте колеги
предлагам да го отвориш пак и да гледаш по внимателно.
при контакт нищо не пръска. и не трябва да пръска.
помпата се включва-да, което идва да покаже че действително тече уплътненето на дюзата. ако не е то (доказано, сменено)тогава може да се търси проблема в компира.
всъщност теста е прост-откачи кафявата букса на датчика и дюзата и дай контакт-ако пак плюе...
спираме разговора.

Колкото и да го гледам при мен при подаване на контакт релето на бензиновата помпа включва(задържаш контакта без да палиш)и след няколко секунди мисля че беше 5сек. тя изключва т.е. релето, през това време дюзата е впръскала гориво(малко или много в зав.от темп.) по сигнал от датчика за температурата от компа.Горивото е впръскано от моното върху дроселовата клапа и от там във вид на изпарения(бензинови пари)през входящите колектори и в запалителната камера.След това при самото палене т.е. след контакт завърта стартера,подава се искра от свещите и треа да запали.Ако няма впръскване при контакт тогава ще запалиш чак след като се разварти помпата след това дюзата впръска гориво ... общо взето след 10-тина секунди ако всичко останало е наред. т.е. има да си върти стартера докато запали.(все пак е моно инжекция а не карборатор)
Докато при контакта се впръсква гориво въртиш ключа на стартер и за секунда си запалил.
Поне така си го обяснявам, аз не съм машинен инж. но да не изпадам в подробности.
а като се изкара кафявия куплонг с 4-те извода на моното логично е че няма да впръска нищо и ще запалиш ама нема да е днес, да ако съм на газ ама това е друга тема.
Може да греша нещо, но пак казвам при мен е така и колата ми не се оплаква.
Поздрави
Докато при контакта се впръсква гориво въртиш ключа на стартер и за секунда си запалил.
Поне така си го обяснявам, аз не съм машинен инж. но да не изпадам в подробности.
а като се изкара кафявия куплонг с 4-те извода на моното логично е че няма да впръска нищо и ще запалиш ама нема да е днес, да ако съм на газ ама това е друга тема.
Може да греша нещо, но пак казвам при мен е така и колата ми не се оплаква.
Поздрави
Ако О-пръстена не е виновника в случая,смени транзисторчето в компа,ако не знаеш как,пиши ми на лично.Успех
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за съветите.
Колата не пръска малко гориво а направо си пълни колектора. Грешки нямаше при диагностика с ВагКом.
Ще пробвам съвета на Ваското1.
Но все пак кажете номер или някаква идентификация на този транзистор!?
Колата не пръска малко гориво а направо си пълни колектора. Грешки нямаше при диагностика с ВагКом.
Ще пробвам съвета на Ваското1.
Но все пак кажете номер или някаква идентификация на този транзистор!?
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема е ясен - компира е!!
Номера на Ваското1 е пробван, с изключено управление дюзата спира да впръсква гориво.
Номера на Ваското1 е пробван, с изключено управление дюзата спира да впръсква гориво.
Вече си наясно какво е колега,на мен ми се е случвало 2 пъти на работата.Единия от тях беше гръмнал транзистора на EVAP клапана и гасиш си колата вечерта,а на сутринта не можеш да запалиш - 12 на 60 ома - 200 милиампера,с стар акумулатор... сещате се сами.Успех
абе хора вие луди ли сте? как при изключено управление на дюзата и теч на дюзата ще обвиняваш компа на колата?
това си е чист пробив на налягането по О пръстените -те са 2бр.или дюзата е останала отворена ,което е малко вероятно!
това си е чист пробив на налягането по О пръстените -те са 2бр.или дюзата е останала отворена ,което е малко вероятно!
както си описал /след изключването/ ,след тоя транзистор има и друго което е предизвикало неговото отпушване. не знам какви са ти познанията за да се справиш сам?
проблемът може и да е следния! дюзата получава постоянно захранване 12в с вкл на запалването на единия край на електромагнита си. другия край на електромагнита е свързан с "минус" , но през управлението на ЕБУ.извод:
- не обвинявай ЕБУ
- потърси добре дали проводника свързващ ЕБУ с дюзата /минус/ действително не опира на "маса " и имаш постоянно захранване на дюзата , а от там и постоянен теч!
провери добре окабеляването!
- не обвинявай ЕБУ
- потърси добре дали проводника свързващ ЕБУ с дюзата /минус/ действително не опира на "маса " и имаш постоянно захранване на дюзата , а от там и постоянен теч!
провери добре окабеляването!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”