Питане за щангичка на скоростите на Golf I

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Питане за щангичка на скоростите на Golf I

Мнениеот XpacTa » Пон 23 авг 2004 11:17

Здравейте. Ще съм благодарен ако можете да помогнете. Става дума за Golf I - счупи ми се една щангичка на скоростите и се чудя откъде може да се купи. На тази схема е номер 55:
Изображение
Дълга е към 12-13 сантиметра с пластмасови връзки накрая.

edit: А, да - звънях на Италианеца и човека който вдигна като чу Golf I избяга с писъци. Не съм звънял в Unitrade, защото предполагам че реакцията ще е подобна, а пък ако случайно я имат като чуя цената аз ще избягам.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пон 23 авг 2004 21:31

Звънни в Анкол мисля че ще ти помогнат:
974 38 30
973 70 71
088 853 33 11
Като ходих последния път имаха доста части за единичка

П.С. Дай малко повече инфо за колата. Стана ми интересно, ти си единственият човек освен мен който кара такава .....

Гост

Мнениеот Гост » Вто 24 авг 2004 8:07

Ами колата я купих преди вече 4-5 месеца от един пич, който я продаваше за да си купи Венто. Купи си. Значи Golf-чето е ръждиво червено на цвят (бе малко на Марсиански камуфлаж избива - червено, оранжево и т.н.), 1500 кубика. Три врати. Ъъъъ - питай ти нещо - забавния момент е че все се чупи нещо такова малко дето като цяло не пречи на движението. Иначе сега дядо ми (той е майстора) е закрепил временно положението с една издялкана от дърво щангичка (то малко на тунинг избива, защото дървената щангичка тежи по-малко от желязната - печеля сигурно 5 грама - нали знаете - снижен разход, подобрена динамика и т.н.) Единственият проблем е че първа е на мястото на трета, има две задни и въобще в момента става само за маневриране, а не за каране. Та затова търся да я сменя - не виждам смисъл да регулирам докато е с дървенийката.

P.S. Мерси за телефоните - сега ми я търсят от едно място и ако не я намерят там ще звънна.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 24 авг 2004 9:05

Anonymous написа:Ами колата я купих преди вече 4-5 месеца от един пич, който я продаваше за да си купи Венто. Купи си. Значи Golf-чето е ръждиво червено на цвят (бе малко на Марсиански камуфлаж избива - червено, оранжево и т.н.), 1500 кубика. Три врати. Ъъъъ - питай ти нещо - забавния момент е че все се чупи нещо такова малко дето като цяло не пречи на движението. Иначе сега дядо ми (той е майстора) е закрепил временно положението с една издялкана от дърво щангичка (то малко на тунинг избива, защото дървената щангичка тежи по-малко от желязната - печеля сигурно 5 грама - нали знаете - снижен разход, подобрена динамика и т.н.) Единственият проблем е че първа е на мястото на трета, има две задни и въобще в момента става само за маневриране, а не за каране. Та затова търся да я сменя - не виждам смисъл да регулирам докато е с дървенийката.

P.S. Мерси за телефоните - сега ми я търсят от едно място и ако не я намерят там ще звънна.

Нормално да се чупи така. Ще свикнеш. Тя и мойта е някакъв такъв цвят. Надявам се да доидеш на среща, че да я разгледам. Коя година е?

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 24 авг 2004 9:34

То няма много за гледане. Не съм правил никакви промени и никакви подобрения освен че махнах калъфите на седалките и ги изпрах (седалките, не калъфите) и сега е уж с "оригиналния" си вид. За годината пак няма единогласие - пича като ми я продаваше каза че е 83-та и в талона пишеше някаква дата на първоначална регистрация 83-та, ама в номера на купето буквата която идентифицира годината на производство е "B", демек 1981-ва. Не знам - възможно ли е примерно да направят купето и да го оставят да отлежава две години в някое хале?!? То не че има голямо значение - дали ще е Креда или Юра, все е ейншънт хистъри.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 25 авг 2004 10:06

Maни и на мен ми я продадоха за 83-та пък после се оказа 81 ама не ми пука, нали си е мойта кола. Надявам се да доидеш на срещата в неделя че да се видим

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 25 авг 2004 10:50

Абе много малко е вероятно да дойда - все пак съм още нов (от една страна), а пък и не знам дали до неделя ще успея да я направя. Иначе няма да се отървеш от споделяне на опит.

А за колата - и аз и се кефя на макс - все пак карам автомобилна легенда, което хората с двойки и тройки не могат да го кажат. Само се чудя как навремето е минавала за икономична, а на мен сега ми се струва некакъв змей.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 25 авг 2004 10:55

а-а-а недей така и двойката с превръща в легенда /и антика/ -моята :lol:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 25 авг 2004 11:58

XpacTa написа:Само се чудя как навремето е минавала за икономична, а на мен сега ми се струва некакъв змей.

Оххх човек да знаеш само колко съм се борил с това. Двигателя ми е GG 1.1 50коня, хареше между 13 и 18 на бензин и около 13.5 на газ градско. След много мъки се надявам да съм го смъкнал, но за сега нищо не мога да кажа тъй като не съм я засекъл още.

Това че си нов само ти дава повод да доидеш по-бързо. Ние сме гостприемни. Дано да успееш да я оправиш и да дойдеш

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 25 авг 2004 12:02

Pichaga написа:а-а-а недей така и двойката с превръща в легенда /и антика/ -моята :lol:

Пичага опрделено трябва да се видим че да видиш какво е антика! Screwy Надявам се че ще се видим в неделя ще има и Beer

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 25 авг 2004 12:14

Ееее, човече, как 18 бензин бе? И как така на газ е по икономично от бензин? Ти да не си си бил вързал на фльонга делкото или какво? Аз планирам на заплата да инвестирам в един пълен презервоар (а не резерватив) и да почна да глася бензина. Газчицата по нататък. Ти с каква газова уредба си? Защото моята е също класика в жанра - ВМЗ 60 (май така беше - по италиански образец от 70-те на миналия век). Лошото е че бутилката която в ладичките се намества перфектно над бомбетата на задните гуми и ти остава още страшно много място при мен заема почти целия багажник. Бе мислена работа.

Pichaga - то в България всички сме легендарни.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 25 авг 2004 18:55

Леле все едно говориш за моята кола, аз съм с 60 литрова бутилка (представи си колко място остава). Газовата ми е неква украинска ама и смених изпарителя с ловато (все същото). Харчеше толкова на бензин защото ми бяха коренно различни жиглорите на карбуратора (невероятно по-големи). 9 литра 55км беше ми супер яко хахахаха

Трябва да доидеш на срещата човек, трябва да се видим!!!!!

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Чет 26 авг 2004 13:04

Значи почти няма вероятност да мога да дойда - първо че още не съм намерил щангето, а и да го намеря след това ще трябва да се гласят скоростите, което не знам колко време ще отнеме. Кофти се получава, ама така ще е като чак сега реших да се включа активно във форума...

Наистина ли няма други с Golf I? Щото аз откакто си го купих обръщам внимание и има доста по улиците.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 28 авг 2004 21:26

Значи всичко завърши щастливо - намерих си я срещу осем (8) лева. Супер съм доволен. В тая връзка да кажа че ако на някой му трябва същата щангичка, ама за модел с пет скорости да свирка - имам в момента една и ще я връщам в понеделник. Номера е 171 711 574 B (моята е А) и струва седем лева защото е малко по късичка.

P.S. За съжаление няма да мога да дойда на срещата, ама така и така няма да ви липсвам много...

Айде със здраве.

EXO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EXO » Чет 02 сеп 2004 19:41

Здрасти на колегите с античните Голф 1 :)

pinci, как така 1,1 двигател а ти гори толкожа много? Моя е 1,6. Само на газ я карам. На градско различно ми гори в зависимост колко я натискам на старт по сфетофари и т.н. и взависимост от това автоматичния смукач колко задържа (зимата доста пъти на смукач - спирам изтива и пак на смукач) - 9-12 на 100 градско газ ми кара. ама аз съм доста луд и много я натискам по принцип. За извънградско харчи малко - до морето ходя всяка седмица и гледам - 7,6-8,5 при 120-140км/ч поддържана скорост. С ремарке с 500кг в него и 110км/ч - 8,2-8,5 на 100. Може би центровката ти куца някъде?! Аз съм с 24л. бутилка за да остане място в багажника за колоната :)

Иначе и мойта е 1983 по талон.

Последна промяна от EXO на Съб 04 сеп 2004 22:25, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”