Здравейте карам Golf 3 1.8 Syncro , но забелязах че при 100km/h на 5-та скорост оборотите ми са 3000. карал съм и други коли но там оборотите са около 2500 - 2600. Нормално ли е това при моя Голф или му има нещо?
П.С. и при другите колеги със Golf Syncro скоростите са толкова къси?
Обороти GOLF 3 Syncro
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Re: Обороти GOLF 3 Syncro
.
Последна промяна от Golf 3 Yahting GT на Вто 10 фев 2015 9:51, променено общо 1 път.
Не са по-къси скоростите,а диференцияла.Компенсирали са въртенето на повече агрегати в трансмисията с предавателно число.Ако те дразни,най-лесното е да сложиш по-големи гуми,ама скоростомера пак ще показва такова съотношение между обороти и скорост,но реално колата ще върви по-бързо.Засича се с ГПС...Другия вариянт е да си смениш пиньона и короната,но пък тогава ще "издиша" по баирите...
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:

merchorousse написа: /така и така не разбрах какво е зацепването при синхрото, прочетох много мнения но .../
Постоянно,през вискомуфа.
- bfgoodrich
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите аз карам голф комби 1.9 тди 90кс синхро моите обороти на 5-та на 3.мин съм на 115.Имам едно питане към колегата ninja_1 възможно ли е да се постави обикновенна скоростна кутия?Смисъл дали ще пасне на вала и т.н.т без да се коригира нищо.Благодаря.
Ако сложиш обикновена кутия,няма да имаш 4х4-няма какво да извежда движение към задния мост.
Ако искаш по-дълги скорости,трябва да се смени главното предаване(пиньона и короната)-тука има вариянти.Или просто да сложиш по-голям диаметър гуми...
Ако искаш по-дълги скорости,трябва да се смени главното предаване(пиньона и короната)-тука има вариянти.Или просто да сложиш по-голям диаметър гуми...
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
merchorousse написа:Здравейте карам Golf 3 1.8 Syncro , но забелязах че при 100km/h на 5-та скорост оборотите ми са 3000. карал съм и други коли но там оборотите са около 2500 - 2600. Нормално ли е това при моя Голф или му има нещо?
П.С. и при другите колеги със Golf Syncro скоростите са толкова къси?
Сега го виждам....
на 5-та при 3000об/мин съм на 130км/ч.
Километража дава 10-на километра разлика надолу спрямо GPS-a.
ninja_1 написа:Ако сложиш обикновена кутия,няма да имаш 4х4-няма какво да извежда движение към задния мост.
ами задния диф?
poni написа:ninja_1 написа:Ако сложиш обикновена кутия,няма да имаш 4х4-няма какво да извежда движение към задния мост.
ами задния диф?
Той е 21х20 зъба,колкото и в раздатката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”