Радиаторче за парно голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Радиаторче за парно голф 3

Мнениеот tisho_psg » Съб 08 авг 2009 8:51

Здравейте колеги.Имам огромни съмнения,че от някъде ми ипуска радиаторчето на парното (изпотяват се мазно стъклото отпред).Та въпроса ми е как да го огледам само.Тук четох доста-едни казват че се сваля цялото табло с волана,други само някакви кори и барчето на ръчната и скоростния лост + жабка... Плаша се ако трябва цялото табло да махам.Някои може ли да обясни ясно как мога да огледам първо радиаторчето с минимално разглобяване и ако е то вече как да го сменя.Един голега е писал,че са го сменяли неговото 3-ма майстори в продължение на 4-5 часа! Аз трябва отпуска да си взема май за да се пробвам да си го сменя сам :horror:
Моля дайте съвети :bowdown

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Радиаторче за парно голф 3

Мнениеот vaso18 » Съб 08 авг 2009 18:02

питай memberlist.php?mode=viewprofile&u=128749 той го прави преди известно време но доколкото помня се сваля таблото :) може и без да сваляш кормилото :)

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 08 авг 2009 18:08

Има по-лесен начин на проверка!
Изолираш радиатора на парното, отвараш предния капак и гледаш за два маркуча които влизат в купето, свъзваш давата маркуча с тръба от тези PVC понеже се извиват лесно!
Следваща стъпка следиш дали пак мазнеят прозорците!
И още нещо сигорно има някъв по-лесен начин за смяна на това радиаторче, не вярвам немеца да го е направил толкова шибано, но знаели човек да еб.!

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 08 авг 2009 18:20

tisho_psg написа:едни казват че се сваля цялото табло с волана,други само някакви кори и барчето на ръчната и скоростния лост + жабка...

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=36422

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Съб 08 авг 2009 18:31

да самоче може да се свали таблото без да се сваля кормилото самоче трябва да сте двама изпитано и сам съм го правил но по добре е да сте двама

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Съб 08 авг 2009 19:36

tisho_psg написа:Здравейте колеги.Имам огромни съмнения,че от някъде ми ипуска радиаторчето на парното (изпотяват се мазно стъклото отпред).Та въпроса ми е как да го огледам само.Тук четох доста-едни казват че се сваля цялото табло с волана,други само някакви кори и барчето на ръчната и скоростния лост + жабка... Плаша се ако трябва цялото табло да махам.Някои може ли да обясни ясно как мога да огледам първо радиаторчето с минимално разглобяване и ако е то вече как да го сменя.Един голега е писал,че са го сменяли неговото 3-ма майстори в продължение на 4-5 часа! Аз трябва отпуска да си взема май за да се пробвам да си го сменя сам :horror:
Моля дайте съвети :bowdown

Аз си сменявах радиоаторчето на парното на Б3 и махах цялото табло. Направих го за около 2- 2.5 часа. Ти работи жабки т.н. ги забрави няма как да стане.

А тия майстори дето 5 часа са правили таблото, е.а ги в майсторите аз незнаех как се свала и по бързо стана, а бях и сам.

tisho_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_g » Съб 08 авг 2009 19:53

Абе и аз да се намеся голямо ли е значението мястото на маркучите. На радиатора ясно кой е топлия краи десния а от маркучите кои е топлия този кото влиза в октопода или другия?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 08 авг 2009 20:52

колеги,днес си лъснах предния джам с препарат против изпотяване на Sonax и да чукна на дърво,цял ден не се изпоти (включвах парното нарочно на топло,студено и каквото още се сещах).Сега ще карам така да видя какво ще стане,най-добре е ако джама си е бил зацапан и просто при леко запотяване да си е стоял така мазен.Ако пак се ос.ре ще го хващам с баща ми една събота,разглабане и майка му ще се еб. на радиаторчето,ще си свиркам зимата с ново... Благодаря на всички за изказаното мнение :bowdown
Само да допълня,че в колата никаде няма влажно или мокро,доколкото пипах и под жабката където е моторчето и въздухопроводите на парното пак беше сухо,дали това е белег,че няма проблем с радиаторчето,или то може да изпуска и по съвсем малко колкото да цапа джама?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 09 авг 2009 0:28

tisho_psg написа:...или то може да изпуска и по съвсем малко колкото да цапа джама?

Сам си си отговорил сменял съм такова радиаторче в купето нито капка, иначе губи охладителна течност и мазни стъклото съвсем леко във долният край.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 09 авг 2009 16:07

За да се смени радиаторчето на парното на Г3 трябва да падне цялото табло. Не е голяма философия разглобяването. Има щипки, болчета и гайки. Работата е около 4 часа разглобяване и сглобяване. В сервиз взимат над 100 лева само за работа.
При мене сам и с помоща на един колега от форума ( който не беше разглобявал табло на 3-ка ) ми помогна да си оправя клапите на праното. Оправянето на клапите е същото като смяна на радиаторче на парно, даже е и по-сложно: разглобява се въздухопровода. Задължително си прегледай клапите на парното при разглобяването, ако са тръгнали да заминават си ги оправи :!:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 09 авг 2009 18:42

Днес в дъжда пак се изпотиха,но го приемем за нормално,в този порой нямаше кола с неизпотени стъкла.До есента ще наблюдавам внимателно как се държи антифриза в казанчето и как се потят стъклата,още не съм 100% сигурен,че радиаторчето изпуска :dontknow:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 10 авг 2009 7:04

Купи си една тръба от тези белите около метър( използват се за парно в блоковете ). Ако ти протече парното по-сериозно можеш да направиш байпас на радиаторчето на парното доливаш вода и продължаваш ( това ако ти се случи на път )
Преди време ми се скъса тръбата на радиаторчето на парното на извънградско и от тогава си нося такава тръба в колата :wink:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 11 авг 2009 14:49

Колега погледни тук! С колегата Zoran за 2 часа го оправихме. Лошото е че ако се пробие радиаторчето може да почне да тече във въздуховодите и там да се събере доста антифриз преди да почне да излива в купето т.е. гледаш отдолу сухо, а от вентилацията излиза влажен въздух. Иначе само за проверка може и без разглабяне. Има един лист шумоизолация от долната страна на таблото от пасажерската страна. Над тая изолация е въздуховода. бъркаш с ръка там и търсиш мокро :wink: ако напипаш антифризче се вкарваш в филма от линка който съм ти дал.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 11 авг 2009 20:52

Благодаря колега за ценните съвети и хубавата тема :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 16 окт 2009 20:10

Колеги,миналата седмица си смених радиаторчето на парното сам (и с помощта на баща ми).На външен вид не личи да е спукано и да изпуска старото радиаторче,но явно го прави само под налягане.Новото го взех от Auto 1 мисля,че се казваше фирмата,на черни връх се намира.SWAG,немско,трябва да е качествено и ми взеха според мен прилично малко пари - 33лв.За Behr в друг магазин ми искаха 60лв.Ментаците вървят по 20лв парчето,но не са препоръчителни. За самата смяна мога да кажа само едно-много тегава работа,мислех да правя снимки но толкова се изнервих,че ако имах и фотоапарат можеше да го счупя на 1200 части в яда си,Хубавото е,че не пострада нищо по колата и всичко си работи както трябва и най-вече това,че предното стъкло вече не се поти и като пусна духалката към него съхне веднага а не се размазва и не се пускат "пердетата". Благодаря на всички колеги за дадените съвети,явно тези радиаторчета са слабо място на VW-тата.
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”