Колата няма климатик. Парното духа само, когато ключа е на 4-та степен, иначе изобщо не работи. Проверих ключа, не е в него проблема.
Помагайте със съвети!
Vento - парното работи само на 4-та степен
-
milenski_77
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Vento - парното работи само на 4-та степен
Проблема ти е в товарното съпротивление най-вероятно.
Намира се във въздуховода след вентилатора на парното
Като свалиш кората под жабката и проследиш червения кабел на вентилатора ще видиш че влиза в една кутиика която е пънахната във въздуховода.
Тази кутиика трябва да смениш.
Намира се във въздуховода след вентилатора на парното
Като свалиш кората под жабката и проследиш червения кабел на вентилатора ще видиш че влиза в една кутиика която е пънахната във въздуховода.
Тази кутиика трябва да смениш.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
В тази кутийка има едно термочно съпротивление и то е проблема то е около 4-5 мм дебело и дълго около 10-12 мм - пробвай да го дадеш на късо и виж дали ще се появят другите степени, ако се появят смени го и си готов. То струва около 1-2 лв а цялата кутийка е около 20-30 лв - има разлика 
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колега като извадиш съпротивлението запой му в двата края едно кабелче и го слагаи повече грижи с него няма да имаш 

- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
vaikata_milen написа:колега като извадиш съпротивлението запой му в двата края едно кабелче и го слагаи повече грижи с него няма да имаш
И аз съм пробвал да го мостирам с кабел ама не запоявам /ако си забелязъл там не е запоено а е нещо като занитено/ токът е голям и има вероятност да стопи спойката. По-добре е да се замени с ново отколкото да се мостира с кабел - все пак е сложено за да служи за защита иначе нямаше да го слагат.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колега занимавам се с този занаят вече 7 години така че всички съм го правел по тоя начин и ако наистина човек може да запоява и то с хубав поялник проблем няма да има никогаegoist_ok написа:vaikata_milen написа:колега като извадиш съпротивлението запой му в двата края едно кабелче и го слагаи повече грижи с него няма да имаш
И аз съм пробвал да го мостирам с кабел ама не запоявам /ако си забелязъл там не е запоено а е нещо като занитено/ токът е голям и има вероятност да стопи спойката. По-добре е да се замени с ново отколкото да се мостира с кабел - все пак е сложено за да служи за защита иначе нямаше да го слагат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”