Проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
d1daka
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парното

Мнениеот d1daka » Сря 14 окт 2009 18:07

Ето го проблема нагледно то още като баща ми купи голфа и от тогава си беше така но ще обясня всичко обширно. Като зе татко колата от тогава почнаха проблемите с парното първо климатика не духаше напълно студено а просто хладък бриз още фреон даже до горе пак същото отворихме панела дето са врътките то се извадила бронята на жилото ок. оправихме я пак подобрение отваря за студено но неможе топло какво ли не праихме и накрая направо разпиляхме сичко дето е барче марче.. и се е извадило отдоло дето това жило от топло към студено онази част дето е хваната за жилото направихме я и нея сичко точно нооо сега като пусна да духа отгорните отвори и краката комб. На топло не духа отдоло а като завартя на студено почва отдоло и отгоре пак гледахме умувахме уви нищо не измислихме и реших да ви питам вас ако някои може да помогне ще съм му много благодарен !

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парното

Мнениеот vaikata_milen » Сря 14 окт 2009 21:13

ам според мен нещо сте объркали жилата

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 14 окт 2009 21:42

Според мен проблема е в клапите...вътре се разпадат и спират да насочват въздушния поток...което обеснява не студения климатик и не топлото топло.
Иначе жилата са както следва :
-едното управлява топло студено
-другите две са за въздушния поток.
Ако не сте сигурни дали сте ги наредили правилно правите следното :
-разкачате и 3-те жила.
-разбирате кое е за топло/студено и го отделяте на страна.
-пускате вентилатора да вее и си гирате с другите две :
- едното определя дали да духа на духалките на таблото или да подава въздух към другото,което определя карака и стъкло.Съответно когато разберете кое е за централните духалки и кое е за краката и стъклото ви остава да вземете панела и да видите неговата логика...която е според стрелките на потоците отпред...и ги нареждате правилно.
Ако жилата са си в ред става дума за клапи - разглобява се цялото табло,сваля се кожуха на парното и се ремонтират - има няколко подробни теми с описания кое къде как и защо.

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Сря 14 окт 2009 21:49

Благодаря за бързите отговори относно жилата сичко е в ред проверявахме ги тях ааа.. и изглежда че след сяко разглабяне издухва 1 дунапрени и буклуци :X
Edit: САМО НА ТОПЛОТО не работи опцията за Крака и Горни клапи като фкарам после студено се едно нищо му няма сичко на 6 ама на топлото е злето

Потребителски аватар
bobiivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobiivanov » Чет 15 окт 2009 15:59

Баце ти си от павликени ако беше от софия веднага те пращам при човек дето е цар на тема парно и радиатор мойте клапи ги оправи за 2 часа без да разглобява таблото

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 15 окт 2009 16:34

bobiivanov написа:Баце ти си от павликени ако беше от софия веднага те пращам при човек дето е цар на тема парно и радиатор мойте клапи ги оправи за 2 часа без да разглобява таблото

Колега къде е тоз човечец, че и аз имам проблем с клапите и понеже знам, че се сваля цялото табло ала-бала на Голф 3...си оставих това 'удоволствие' за догодина. Можеш ли да споделиш и цена, на лични де.

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Чет 15 окт 2009 21:18

Уп Уп :)

Потребителски аватар
toshko19851985
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshko19851985 » Чет 05 ное 2009 12:31

bobiivanov написа:Баце ти си от павликени ако беше от софия веднага те пращам при човек дето е цар на тема парно и радиатор мойте клапи ги оправи за 2 часа без да разглобява таблото

колега дай инфо за този парнаджия, че в тези студове е ужас.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”