Парното нещо не е в ред
Парното нещо не е в ред
Значи попрочетох тук малко една тема за термостата и се сетих че парното ми е доста слабо когато трябва да духа топло.При нормална температура на двигателя духа топло толкова до колкото да не ми мръзне стъклото иначе от както го имам голфа никога не ми е било топло през зимата в него.Като знам на служебния издухан форд за какво парно става вапрос в него направо разликата е главоломна.Е та да попитам ЗАЩО парното ми духа не топло а полу топло? Голф 2 86-ти набор 1.8 кубика чист карбуратор
Re: Парното нещо не е в ред
Ами колега има доста варианти да ти е слабо парното. Голяма е вероятноста да ти е задръстено радиаторчето на парното в купето.Може и водната ти помпа да няма достатъчно дебит да върти течност през радиаторчето в купето. Може да имаш и запушен маркуч/малко вероятно е!/. А може и друго да е
Имаше някакви историй за прочистване на системата дето се сипваха в охладителната течност, кара се с тях определени километри, и се сменя течноста.
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
И аз да дам 1 възможен вариант,да са ти изпадали дунапренчетата на клапата за топъл и студен въздух в самия панел на парното доло и да ги смесва 
Благодаря за оговорите колеги само да кажа че като го пусна и някои път въпросното уплътнение излиза през духалата и аз го изхвърлям съответно...как мога да уплатня нещата и каде по точно трябва да погледна и следователно да ремонтирам? Мерси предварително

- bobiivanov
- Автомобил:
- Двигател:
освен клапите за въздух може и изравнителните клапани да са ако не си ги махнал още махай ги
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ако си слагал ,,СТОП-ТЕЧ-РАДИАТОР,, се е запушило радиаоторчето/парно 
Варви до някоя авто мифка и си откачи дввата маркуча на парното и с струиката си надуи обратно на движението на водата и гледай какво става.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
veidar написа:Варви до някоя авто мифка и си откачи дввата маркуча на парното и с струиката си надуи обратно на движението на водата и гледай какво става.
Ами става...гьл в колата като се уиздъни радиаторчето ако е по-старо
Всъщност това е добър вариант за промиване на радиаторчето...ама обиновено завършва с пробиването му и изтичане на един тон вода в колата...което вече налага и бързата му смяна или байпасиране.
По повод дунапрените - има много теми какво се прави за борба с този проблем.Цъкни в търсачката "парно" и гледай какво става
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
аз миналата зима смених моето радиатор4е цената му беше 25лв(по скъпо няма6е в магазина) взех го с 30% отстъпка клапите ги облех с едно фолио взех го от БАГИРАТА 4-5лв беше. за една зима не се разлипи това фолио както си мислих 4е 6те стане...само 4е свалянето и ка4ването на таблото е доста голяма игра4ка особенно на 3-ка с климатроник за 2-ката нз как е несам свалял
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”