обърнат акумулатор
обърнат акумулатор
колеги, на някой случвало ли му се е да сложи акумулатора на обратно(да размени + и -) и какви евентуално са възможните последици от едно такова малоумно деяние? 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: обърнат акумулатор
смяташ да пробваш ли?
предполагам ако си пробвал, вече щеше да знаеш какви са...
предполагам ако си пробвал, вече щеше да знаеш какви са...
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Ми най-различни,от леко разреден акумулатор(демек никакви),през стопени кабели,та до изгорял диоден блок на алтернатора и изгорял компютър(ако колата има такъв разбира се).
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Lion_Heart написа:... стопени кабели,та до изгорял диоден блок на алтернатора и изгорял компютър(ако колата има такъв разбира се).
Мисля , че е възможно компа да оживее някак
За Бога братя , не пробвайте това сами вкъщи
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
НЕ ГО ПРАВИ !!!!!
Ако е вече факт
приготви си доста парички !!! 
Ако е вече факт
приготви си доста парички !!! 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
На каква кола е това защо го направи и пробвай като го сложиш както трябва какво прави!
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Най - малкото си опукал диодния блок на алтернатора виж първо него преди да закачаш пак акумулатора.
сменихме 2 бушона и колата запали, като беше подаден ток от друг акумулатор с кабели, работеше без проблеми, само че няма мигачи, фарове, осветление на таблото, климатик, радио и др, а има примерно габарити, аварийни, вътрешно осветление
сега като врътнеш ключа лампичката за акумулатора на таблото не светва и въобще не върти, само се чува едно леко цък
сега като врътнеш ключа лампичката за акумулатора на таблото не светва и въобще не върти, само се чува едно леко цък
- Haralampi
Сигурен ли си, че имаш ток в твоя акумулатор? Ако си го позадържал повечко на обратно не му е трябвало много да се източи, а ако алтернатора е заминал.... няма как да го заредиш при работещ двигател.
И все пак за повече информация не е зле да кажеш дали става дума за Голф 2 89та или за Tiguan 09та... сещаш се, че нещата са малко по-различни....
И все пак за повече информация не е зле да кажеш дали става дума за Голф 2 89та или за Tiguan 09та... сещаш се, че нещата са малко по-различни....
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Диоден блок,My Friend.....И аз съм правил подобна глупост в бързината и то някъде към 2 минути стоя така и почна да пуши от алтернатора,та се усетих тогава,ама нямаше никакви поражения освен изгорял бушон на цд-то.Акумулатора нямаше означение за плюс и минус,шантава работа.......
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Другите неща ще ги оправиш лека-полека
, но като за начало тичай си вземи един генератор , че в момента нямаш ... 99% съм сигурен . Тогава ще разбереш дали имаш и проблем по таблото - за да не свети лампата на генератора имам съмнения и в нея ( лампата е диод всъщност ) , но ако тотално е изгорял генератора е нормално да не свети .
колата е Г4 1,6 16в
добре колеги, благодаря ви много за инфото
а може ли някой да каже колко горе-долу грубо ще излезе ремонта в най-лошия случай(там с тия алтернатори, диоди, генератори, табла и нз си кво), че утре ще ходя до един познат техник и да знам дали да си взема преди тва едно валерианче
хем да подтисне самоубийствените мисли
добре колеги, благодаря ви много за инфото
а може ли някой да каже колко горе-долу грубо ще излезе ремонта в най-лошия случай(там с тия алтернатори, диоди, генератори, табла и нз си кво), че утре ще ходя до един познат техник и да знам дали да си взема преди тва едно валерианче
- Haralampi
Напълно ти разбирам притесненията, но е много относително - има разлика между ремонт и подмяна с ново. В много случай когато се касае до електроника ремонт не е възможен.
Според мен между малка 3 цифрена и малка 4 цифрена сума според броя на увредените компоненти...! Но това е просто грубо предположение знаейки, че попринцип компонентите на 1.6 16V са по-скъпички....
Ще се радвам ако утре напишеш, че си оправил всичко за 50 лв, но ми се види малко вероятно.
Според мен между малка 3 цифрена и малка 4 цифрена сума според броя на увредените компоненти...! Но това е просто грубо предположение знаейки, че попринцип компонентите на 1.6 16V са по-скъпички....
Ще се радвам ако утре напишеш, че си оправил всичко за 50 лв, но ми се види малко вероятно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”