ремонт на глава

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

ремонт на глава

Мнениеот butsefal » Нед 14 фев 2010 17:36

колеги, днс си разглобих двигателя на основните разделни... глава блок и скорости
решил съм да разглобя всичко до съставните му части с изключение на скоросната кутия(защото е 6)
Проблемът който е на настоящ план... НЕЗНАМ как да си разглобя главата, много ще съм ви благодарен ако ми помогнете и със снимков материал.
ПС: НК е мотора

Последна промяна от butsefal на Нед 14 фев 2010 18:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: ремонт на глава

Мнениеот pas1.8mi » Нед 14 фев 2010 18:25

Решил си да се учиш на двигателя си! :shock

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Нед 14 фев 2010 18:29

нещо такова....

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Нед 14 фев 2010 19:12

Човече виж тук и не се занимавай с глупости.
http://www.jobs.bg/

Майтапа на страна,но моят съвет е да си купиш една книга за VW Golf III и да гледаш и четеш от там.В нея има раздели за всичко.Така рискуваш да отскачаш от гаража до вас за да подпитваш за всяко следващо нещо във форума.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 14 фев 2010 19:22

ако колегата го бива в ръцете и не е мърляч защо д ане си направи ремонтчето,за разглобяването на главата то проблема е със свалянето на клапаните,трябва да си направиш една пресичка с която да свиваш пружините на клапаните нз как се казваше, жалко че няма и снимка ама съм виждал правена такава доста елементарна е,ако имащ познати в някой сервиз виж те какво ползват за тази манипулация

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Нед 14 фев 2010 20:16

добре, това го схващам обаче ако може да ми кажете каква е последователността, защото останах с впечатлението че клапаните не позволяват на вала да излезе, и нз какво точно и в каква последователност трябва да се направи.
За ръцете си... мисля че не са наврени в гъ_а при положение че съм се из захванал с това..... като се има в предвид че сичко съ правя сам по колата. Просто до сега с такава манипулация не съм се занимавал и доста неща не са ми ясни... но това е и целта - това да ми е за урок.... този двигател е стария ми такъв и сега когато съм със нов тоя искам да го ремонтирам полека лека, хем да се науча как стават тея неща, хем че съм му измислил и приложение но за него ще се чуе след време като го задействам.

Току що спорих с един познат, който ме накара да се замисля но мисля че не е прав - той твърди че има болтове който държат вала и той трябва да излезе нагоре. Не съм убеден, но не се сещам да има такива болтове (а и снимките който бях направил умряха с телефона)... :dummy:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 15 фев 2010 6:46

butsefal написа:добре, това го схващам обаче ако може да ми кажете каква е последователността, защото останах с впечатлението че клапаните не позволяват на вала да излезе, и нз какво точно и в каква последователност трябва да се направи.
За ръцете си... мисля че не са наврени в гъ_а при положение че съм се из захванал с това..... като се има в предвид че сичко съ правя сам по колата. Просто до сега с такава манипулация не съм се занимавал и доста неща не са ми ясни... но това е и целта - това да ми е за урок.... този двигател е стария ми такъв и сега когато съм със нов тоя искам да го ремонтирам полека лека, хем да се науча как стават тея неща, хем че съм му измислил и приложение но за него ще се чуе след време като го задействам.

Току що спорих с един познат, който ме накара да се замисля но мисля че не е прав - той твърди че има болтове който държат вала и той трябва да излезе нагоре. Не съм убеден, но не се сещам да има такива болтове (а и снимките който бях направил умряха с телефона)... :dummy:

Колега виждам,че доста неща не са ти ясни.Аз съм на принципа,като не разбирам от нещо не го пипам.Това да направиш основен ремонт на двигател не е като да си сипеш бира в халба и да я изпиеш.След като пускаш тема "Как да си разглобя главата" значи надолу изобщо не пипай. :bishop :bishop :bishop

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пон 15 фев 2010 9:22

butsefal написа:...Току що спорих с един познат, който ме накара да се замисля но мисля че не е прав - той твърди че има болтове който държат вала и той трябва да излезе нагоре. Не съм убеден, но не се сещам да има такива болтове (а и снимките който бях направил умряха с телефона)... :dummy:

Мисля, че не са болтове, а гайки. Имаш предполагам 4 или 5 "пети" или както там се казват, който държат вала към главата. На всяка има по две гайки, отвиваш ги (постепенно от всички страни) и освобождаваш вала. Запомни всяка пета къде е била и как е била завъртяна. Вадиш петите и би трябвало да видиш, че те са нанизани на шпилки, които стърчат от главата. После вадиш и вала нагоре.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 15 фев 2010 17:20

Послушаи колегата gsimania купи си книга за голфа около 20-30лв. ще ти спести много главоболия и пари.
Има последователност и определени моменти на стягане при разглобяването и зглобяването на главата и двигателя и наи важното като ги разглобиш да диагностицираш кое е за смяна(гумички,лагери,шлаиф и др.)
vit_autosofia -Аз съм на принципа,като не разбирам от нещо не го пипам.-Докато не разбера как става :wink:

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пон 15 фев 2010 18:44

на ванчо, рмк и вит-аутософия не мисля да отговарям а ще им кажа само следното - Погледнете сега както нищо не разбирам:

1. вала ми не е кванат нито с гайки нито с болтове ами излиза настрани като преди това трябва да се отстранят повдигачите (Те от своя страна се отстраняват като се маха металната пружинка /на снимка2/ а след това с помощта на някакво рамо аз използвах отвертка/снимка 3/ се натиска леко пружината на самия клапан надолу за да може да издърпате повдигача /важно е да се знае че вала трябва за всеки следващ клапан да се завърти така че гърбицада да не натиска клапана(повдигача)/):
1.JPG
2.JPG
3.JPG

ПС: Извинявам се за НЕвисокото качество на снимките но нямам фото апарат а само телефон.....

Потребителски аватар
butsefal
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пон 15 фев 2010 18:51

Забравих да кажа се снимките са преди да бъде умита главата с пароструйката и че след някой ден като зема някой лев ше иде на шлайф... после ше се напаснат клапаните и така. Намислил съм да си направя приспособление за сглабянето на клапаните, но като го направя тогава ще го снимам и когато сглабям ще се опитам да обясня как се и смъкват клапаните че ми бяха заети и 4-те ръце докъто ги махах и нямах 5-та да снимам :lol: 3та и 4та бяха на старшия

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 фев 2010 1:50

Колега, за друг път - клапаните или по-скоро кученцата и пружините на клапаните се свалят най-лесно с накрайник около 20, шестостен и удължение в него и с чука :banana

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 9:04

колегата butsefal по рано трябваше да качиш снимки или поне да кажеш че не си с хидравлични повдигачи, никой н ее предполагал че са от този тип,
Петър Петров написа:Колега, за друг път - клапаните или по-скоро кученцата и пружините на клапаните се свалят най-лесно с накрайник около 20, шестостен и удължение в него и с чука
вариянта на колегата може да ползваш при свалянето

vi_cho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vi_cho » Вто 16 фев 2010 9:11

вала може би се издърпва,виж на коя страна позволява,после постави главата да легне на дъска дълбока влошка номер по избор и с рязък удар върху тарелката и кученцата изпадат,трябва да се внимава защото падат навсякъде

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 16 фев 2010 9:28

Мдааа, да си призная такъв двигател за пръв път виждам.
Колега butsefal извинявай, че съм те подвел.
Като гледам нямаш нужда от съвети - успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”