Здравейте! Обръщам се към вас ,защото имам следният проблем с колата.Преди 2 месеца ми смениха маслото (немога да се сетя марката но маслото е скъпо и не би трябвало да е от него) ,но след около 2000-3000км , когато запаля колата и е студена вдига нормално оборотите до 1300-1400 и падът веднага все едно загасва ,светка за по-малко от секунда акумолаторчето на таблото и си продължава да работи ,усещат се леки трептения когато колата е на едно място , и също така ми е направило впечатление ,че пуши доста сериозно бял пушек когато дам газ , и разхода на маслото просто от 1 седмица е доста голям налях 0.5л преди седмица и днес проверявам е под минимума .... Просто се надявам ако някой е срещал същият проблем при този двигател и знае от какво може да е нека да пише , колата я качвах на компютър в Bosch преди 6 месеца , даваше някаква грешка ,но хората там казаха ,че това не е проблем всичко си било в нормата.
Благодаря Предварително !
Проблем с Голф 5 1.6 FSI
-
deepimpact
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с Голф 5 1.6 FSI
deepimpact написа:...,че пуши доста сериозно бял пушек когато дам газ , и разхода на маслото просто от 1 седмица е доста голям налях 0.5л преди седмица и днес проверявам е под минимума ....
Колега, като правило белия пушек е признак за пробив на охладителната система към цилиндър- гори вода.
За горене на масло- по-скоро би трябвало да е сив пушека.
Иначе- зависи в какви обороти вкарваш колата, но 0.5л за седмица са си много както и да го погледнеш
Дано не са запекли сегменти, ама...
-
deepimpact
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Голф 5 1.6 FSI
Днес ще отида да я проверят , но колата си работи в нормалната температура ,и си загрява нормално .
Благодаря за отговора !
Благодаря за отговора !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”