Наскоро се сдобих с г2 90г 1.3
Наскоро се сдобих с г2 90г 1.3
Колеги от форума и аз искам да си покажа обичта към колицата с коята наскоро се сдобих,но все пак мисля че този 1.3 си е чиста неикономична бълха за пенсионер.Бих искал да сменя сегашния си мотор с някои по голям 90 коня за предпочитане 1.6.Голфа е двуврат,карам го на газ,като цяло е в добро състояние с доста сменени консумативи.И ако искам да сменя двигателя нужно ли е да се сменят оше много неща?И горе долу на какви дивиденти излиза цялата философия. 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Наскоро се сдобих с г2 90г 1.3
добре колега защо не се сдоби с някоия по мощна кола ? на тоя по мощен двигател ще има повече арч,не само двигателя ама и скорости тря смениш,не знам как стоят нещата с полуоските и каретата,и електрониката но да си беще взел по мощна кола,е и ако ти си правиш интервенцията да понеже има тръпка тва сам да си направиш колата (бегачка)
стана така, че не точно аз избрах колата и така тя попадна в мен.Не мисли че съм искал да карам 1.3 и да правя опашки зад мен навсякъде 
-
leoparda
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сори за спама ама....Кой ли ще да е тоз двигател 1.6 90 коня

че аз ако ги разбирах и ги знаех нямаше да искам мнение на хора който имат повече опит с марката..
- emo_golf
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 e около 75коня 1.8 е 90кончета разликата е само в главата на двата мотора...
Ако говориме за карбуратор
П.П.
Читав двигател можеш да си намериш за около 200 300 лв .... гол двигател със скорости
П.П.
Читав двигател можеш да си намериш за около 200 300 лв .... гол двигател със скорости
Последна промяна от emo_golf на Пон 19 окт 2009 17:57, променено общо 1 път.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
по евтинно е да смениш колата отколкото да смениш двигателя
най добрия избор за мотор е 1.8 моно инжекция-става идеално за газ
ама трябва ти двигател+скорости+стартер+динамо+2полуоски+4карета+инсталация+компютър+бензинова помпа в резервоара++++++
минимум си приготви 1000+++лева
твоя 1.3 двигател трябва да харчи газ извънградско 8-9 на 100/км
ама трябва ти двигател+скорости+стартер+динамо+2полуоски+4карета+инсталация+компютър+бензинова помпа в резервоара++++++
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:по евтинно е да смениш колата отколкото да смениш двигателя
малее чак пък толкова,ако има познания може и под тази цифра,даги сметнем,един двигател с скорости,компютър и ел. инсталация,около 400лв,карета 2по30-40лв,полуоски цени незнам точно,не съм се интерисувал,но слагам около 80лв за двете,бензинова помпа,електрическа за 50лв,други около 200лв грубо,това всичкото прави около 800лв 
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Мисли реално. Смяна на двигател няма да ти излезе под 500лв и то ако имаш късмет и сам си го направиш. И тия 500лв след колко хиляди години ще ги избиеш от разлика 1л в разхода? А между 1.3 и 1.8 има много разлики и на пратика ще трябва смениш почти цялата кола. Просто като ти е бавна колата я продай и си вземи по-бърза.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз разбрах че има разлика само в бутала и коляновия вал на 1.6 и на 1.8 понеже на моя блок пише 1.8 а се води 1.6 и не върви за 1.8 икономична е мн на газ та колеги от форума споделиха чее разликата е била само в буталата и коляновия вал. има ли няккякъв вариянт кколегата на 1.3 да направи нещопоне на 75кончета да се равнява горе долоemo_golf написа:1.6 e около 75коня 1.8 е 90кончета разликата е само в главата на двата мотора...
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:Мисли реално. Смяна на двигател няма да ти излезе под 500лв и то ако имаш късмет и сам си го направиш. И тия 500лв след колко хиляди години ще ги избиеш от разлика 1л в разхода? А между 1.3 и 1.8 има много разлики и на пратика ще трябва смениш почти цялата кола. Просто като ти е бавна колата я продай и си вземи по-бърза.
Важна е тръпката,че аз съм сиго направил,а като съдя по моя 1,3,мисля че към 50 коня,половина измрели по пътищата
как върви,сигурно и по вървежа за тея 90коня- bobiivanov
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:по евтинно е да смениш колата отколкото да смениш двигателя
аз карам 1.3 карбуратор 89г. градско газ точно 10 а извън градско е точно 6.5
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
TpakT0p написа:Колеги от форума и аз искам да си покажа обичта към колицата с коята наскоро се сдобих,но все пак мисля че този 1.3 си е чиста неикономична бълха за пенсионер.Бих искал да сменя сегашния си мотор с някои по голям 90 коня за предпочитане 1.6.Голфа е двуврат,карам го на газ,като цяло е в добро състояние с доста сменени консумативи.И ако искам да сменя двигателя нужно ли е да се сменят оше много неща?И горе долу на какви дивиденти излиза цялата философия.
Е,добре де,ма като искаш да върви що го мъчиш на газ бре Тракторче?Надявам се като сложиш някой 100 и кусур коня ,пак да му туриш газчица..Тия 1,3 имат и "пълна" инжекция,да знаеш.И хич не вървят зле,преди дни гледах комшия с такъв,ще огледам точно кой е кода на мотора,все пак е МК2 и ако намериш такъв ,може и по-лесно да се трансплантира.Е,пак ще правиш опашки след тебе,ама от X-5 и Туареци

- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се че ползвам темата на колегата но искам да попитам за смяна на 1.6 моно ABU с 1.8 по дали 6те паснат пове4ето 4асти от стария (имам предвид стартер ск. кутия кабели и подобни)
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм на тва мение не да идеш в някои сервиз да е хърлиш аи праите е удоволствието е от това какво са ти създали ръцете и ума (дано не съм объркал нещо така горазбирам)enigma79 написа:Важна е тръпката,че аз съм сиго направил
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”