Губене на бензин докато карам на газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Губене на бензин докато карам на газ

Мнениеот yordankl » Нед 25 окт 2009 13:31

Не се виждат течове по маркучите,единствено ме навежда на мисълта че в моното макар че е откачено от тока това дето плюе бензина пропуска.
Някой да знае дали се разглобява и дали има гумени уплатнения по него.

Преди време смених тампона под моното и като го видях как се беше разтопил от хубавия бензин предполагам че навсякъде дето има гумени уплътнения са на същия хал.Същото чакам и скоро бензиновата помпа да се скапи.

Между другото какъв е начина да се спре бензиновата помпа докато се кара на газ.Компа взема ли някаква информация оттам.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Губене на бензин докато карам на газ

Мнениеот zdravko_jett » Нед 25 окт 2009 14:32

колега за теч нз ама за как да направиш помпата да иклю4ва многа да ти обясня стига да разбираш малко от жички захеанващия кабел които върви за помпата го прекъсваш някъде където прецениш че ще е добре закачаш едно реле за него даваш на маса единия извод н бобинката на релето а + са вземаш от бензиновото клапанче или на отделно копче можеш да си го направиш но ако се задеиства заедн с включване на бензин ще е по добре. дано си ме разбрал операцията не е сложна малко изоилирбанд,малкокабел ,добри връзки и всичко ще е ок.тва с реленцето един брачет го беше правил на пунтото си и вече 2години кара така

Потребителски аватар
batslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batslav » Нед 25 окт 2009 16:14

Колега има вероятност да ти смесва изпарителя газ бензин.Друга да те питъм сменял ли си или оварял ли си бензиновата помпа че там има една гарнитура и ако си отварял има вероятност да ти мирише сутрин при палене и да се изпарява от там.Аз на моята имах такъв проблем и го реших с малко селикон.

Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yordankl » Нед 25 окт 2009 16:43

zdravko_jett написа:колега за теч нз ама за как да направиш помпата да иклю4ва многа да ти обясня стига да разбираш малко от жички захеанващия кабел които върви за помпата го прекъсваш някъде където прецениш че ще е добре закачаш едно реле за него даваш на маса единия извод н бобинката на релето а + са вземаш от бензиновото клапанче или на отделно копче можеш да си го направиш но ако се задеиства заедн с включване на бензин ще е по добре. дано си ме разбрал операцията не е сложна малко изоилирбанд,малкокабел ,добри връзки и всичко ще е ок.тва с реленцето един брачет го беше правил на пунтото си и вече 2години кара така

От жички разбирам и не е проблем да си свържа едно реле за спиране на бензиновата помпа , но по ме притеснява факта че никой при поставяне на газова уредба не прекъсва бензиновата помпа а си я оставят да върти дори и когато се кара на газ.

Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yordankl » Нед 25 окт 2009 16:48

batslav написа:Колега има вероятност да ти смесва изпарителя газ бензин.Друга да те питъм сменял ли си или оварял ли си бензиновата помпа че там има една гарнитура и ако си отварял има вероятност да ти мирише сутрин при палене и да се изпарява от там.Аз на моята имах такъв проблем и го реших с малко селикон.

Според мен изпарителя няма как да смесва газ - бензин.А бензиновата помпа не съм я отварял и ще я погледна но досека не съм усещал да ми мирише на бензин когато и да е.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 25 окт 2009 16:55

yordankl написа:
zdravko_jett написа:колега за теч нз ама за как да направиш помпата да иклю4ва многа да ти обясня стига да разбираш малко от жички захеанващия кабел които върви за помпата го прекъсваш някъде където прецениш че ще е добре закачаш едно реле за него даваш на маса единия извод н бобинката на релето а + са вземаш от бензиновото клапанче или на отделно копче можеш да си го направиш но ако се задеиства заедн с включване на бензин ще е по добре. дано си ме разбрал операцията не е сложна малко изоилирбанд,малкокабел ,добри връзки и всичко ще е ок.тва с реленцето един брачет го беше правил на пунтото си и вече 2години кара така

От жички разбирам и не е проблем да си свържа едно реле за спиране на бензиновата помпа , но по ме притеснява факта че никой при поставяне на газова уредба не прекъсва бензиновата помпа а си я оставят да върти дори и когато се кара на газ.

Такае колега,целта е дане се прецака бензиновата помпа,казват че ако се остави суха,изгарят,най добрия вариант е от време на време дая включваш да върти бензина и несамо това ида я палиш,добре е за карба heavy metal zork

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Нед 25 окт 2009 16:55

Аз мойта игла съм я разглобявал там няма какво да се повреди, но те съветвам да не пипаш иглата, а до загубата на бензинеца как разбра че ти пуска от иглата :? . Провериси пак всички маркучета и под колата да не пуска някаде оттам.

Последна промяна от actros1846 на Нед 25 окт 2009 18:36, променено общо 1 път.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 25 окт 2009 17:59

batslav написа:Колега има вероятност да ти смесва изпарителя газ бензин.
колега колата ще се дави ако ги смесва

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Нед 25 окт 2009 21:00

Колко бензин ти губи?

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Нед 25 окт 2009 22:59

Иди на газадйия и на мен ми губеше и се оказа няква елеметарна простотия :) оправят я за 5 мин една буксичка ми беше на мене

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”