Виене при над 90km/h - не е за триене
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Виене при над 90km/h - не е за триене
Здравейте абсолютен новобранец съм с колите. На скоро си купих GOLF 3 Syncro. Карам го повече в града, но се наложи да попътувам и 4ух странен шум който идваше отзад , едно виене и то се появява при скорост над 90км. Когато съм натиснал газта и колата набира скорост не се чува , но щом отпусна педала на газта се появява това виене. Моля да ме посъветвате от какво може да е това и как да си го оправя.
Последна промяна от merchorousse на Пон 10 май 2010 12:35, променено общо 2 пъти.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене при над 90km/h
колега отзад е диференциала мисля че синхрото имаха голям проблем точно с диференциала,на сервиз да ти видят дали има масло,изобщо състоянието му,консултация с майстор на скоростни кутии и диференциали
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
vaikata_milen написа:колега отзад е диференциала мисля че синхрото имаха голям проблем точно с диференциала,на сервиз да ти видят дали има масло,изобщо състоянието му,консултация с майстор на скоростни кутии и диференциали

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
щом звука е като пуснаш газта е от скоростите, щом е от зад звука и си със синхро.
виж какво става с маслото
виж какво става с маслото
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, ще отида на сервиз да го погледнат.
-
plamen_113
- Автомобил:
- Двигател:
Привет и от мен.
Имах подобен проблем, и се оказа от лагери на главините.
А може и от гумите да ти се получава.
Имах подобен проблем, и се оказа от лагери на главините.
А може и от гумите да ти се получава.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
виенето от гуми и лагери не се влияе от това дали караш с газ или си пуснал по инерция, шума е постоянен и зависи само от скоростта 

zdravko555 написа:виенето от гуми и лагери не се влияе от това дали караш с газ или си пуснал по инерция, шума е постоянен и зависи само от скоростта
Вярно е. Не съм запознат с подробности в конструкцията на Синхро моделите, какъв кардан се използва, но щом има деференциал отзад, пред него най-вероятно има каре. Замислих се за каре евентуално, но там симптомите май са обратни - като караш с газ вие, а като я пуснеш или изключиш от скорост виенето намалява или спира. Няма да е лошо да се види дали има масло в диференциала.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да си кажа 4естно не съм пробвал при така скорост да изключа от скорост и да видя дали пак ще вие. Преди да го чуя това виене смених предните гуми с чисто нови зимни. Не знам дали и това влияе, но със сигурност това виене идва отзад.
П.П. Не съм я карал на сервиз нямах време.
-
plamen_113
- Автомобил:
- Двигател:
merchorousse написа:Ами да си кажа 4естно не съм пробвал при така скорост да изключа от скорост и да видя дали пак ще вие. Преди да го чуя това виене смених предните гуми с чисто нови зимни. Не знам дали и това влияе, но със сигурност това виене идва отзад.
Според мен е от гумите по точно от грайфера.
При мен се пполучи същото виене днес кат си сложих зимните гуми.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
zdravko555 написа:виенето от гуми и лагери не се влияе от това дали караш с газ или си пуснал по инерция, шума е постоянен и зависи само от скоростта
Виенето на лагер зависи от завой, като завиеш на определена посока, лагера или се натоварва или не и от това зависи промяната на звука.
Аз по този начин си проверявам още в движение кой лагер е заминал
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
да това за лагерите е точно така, като завиваш натоварваш лагера и така.
искам само да добавя едно уточнение при мен си вие постоянно и е пропорционално на скоростта. не е от лагери защото са нови, знам че е от гумите стари са летни и им е последен сезон и все още не съм ги махнал
.
като сложа зимните се надявам шума да изчезне
искам само да добавя едно уточнение при мен си вие постоянно и е пропорционално на скоростта. не е от лагери защото са нови, знам че е от гумите стари са летни и им е последен сезон и все още не съм ги махнал
като сложа зимните се надявам шума да изчезне

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Да се включа и аз тогава с едно питане:
При мене се наслагват два шума - единият е като върна газта - започва едно бучене. Иначе докато давам газ го няма. Отделно от това, при скорост над 50 км/ч вие и виенето се усилва пропорционално на скоростта. Независимо дали е на скорост, на нулева, на съединител, на завой, на прав участък, с газ, без гас... все тая - вие си. Засилил съм се да сменям маслото - има ли смисъл според вас да дам 160 лева за 4 шишета Кастрол?
При мене се наслагват два шума - единият е като върна газта - започва едно бучене. Иначе докато давам газ го няма. Отделно от това, при скорост над 50 км/ч вие и виенето се усилва пропорционално на скоростта. Независимо дали е на скорост, на нулева, на съединител, на завой, на прав участък, с газ, без гас... все тая - вие си. Засилил съм се да сменям маслото - има ли смисъл според вас да дам 160 лева за 4 шишета Кастрол?
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
не знам дали си заслужава, но ако както и в моя случай бях сипал неподходящо масло не можеше да се влючват предавките и нямах избор 2х 40лв и се оправи
вкючването , а за виенето няма промяна.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ми аз компромиси с масла и консумативи като цяло никога не правя и точно поради тази причина сега се чудя дали ще има някакъв ефект или само ще се набутам с парите за маслото... ама мисля да рискувам
Другата седмица като намеря време за смяната ще напиша дали е имало ефект
Другата седмица като намеря време за смяната ще напиша дали е имало ефект
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”