голям разход кагато е студена
-
- Автомобил:
- Двигател:
голям разход кагато е студена
Здравейте колеги,искам да ви попитам дали този разход е нормален, когато сутрин запаля колата и потегля нормално, борд компа ми отчита среден разход м/у 40-45л.като с затопляне на двигатела той постепино спада и си идва в нормите.Двигателя работи нормално без тресени и подържа около 1000об.м.На извън градско при скорост 120км.ми отчита 6,5л.става дума за голф3 AFT мотор 1,6/100к.с.Благодаря
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голям разход кагато е студена
Съвсем нормално е колега
Няма от какво да се притесняваш, всички с този мотор сме така
Когато е студен двигателя е на автоматичен смукач, оборотите са около 1000, след позагрее малко (към 70 градуса) оборотите падат до 800.
Иначе разхода в града как ти е по борд компютъра?

Няма от какво да се притесняваш, всички с този мотор сме така

Когато е студен двигателя е на автоматичен смукач, оборотите са около 1000, след позагрее малко (към 70 градуса) оборотите падат до 800.
Иначе разхода в града как ти е по борд компютъра?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно като запалиш и тръгнеш излизат такива работи - компа определя разхода като пресмята изразходваното гориво и изминатия път. С други думи - като тръгнеш при студен мотор от една страна наистина харчи повече, от друга на компа му трябва време за да сметне реалния разход. Всичко е наред!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,при мен показва и много по-голям разход на компа като запаля студен двигателя и мине първите 500м (2Е мотор,2.0 бенз).Нормално е.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Лично аз при такава ситоация, когато отивам на работа, не тръгвам веднага с колата, оставям я да поработи минимум 2,3 минути и разхода отчита доста по в нормите. Но не всеки може да чака колата му да позагрее и тогава да тръгва за работа. Но е за предпочитане сутрин когато колата е студена да се изчаква малко на место да поработи и резулата е друг.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колека emohristov,когато колата е загряла разхода ми в града е м/у9-13л.по борд компа,но то е относително, зависи от натоваренноста на движението,но общо взето в града много гори
- SobieskiVanilla
- Автомобил:
- Двигател:
В Сливен 9-13? Не е ли множко? Предполагам задръстванията не са огромни, както да речем, в София, но разхода бая ми се вижда... То зависи и от стила на каране, де.
А по темата - съвсем логично е при студен двигател и разхода да е по-висок - оборотите са други!
А по темата - съвсем логично е при студен двигател и разхода да е по-висок - оборотите са други!
- galin_krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с вр6 128кв като тръгна и след малко и аз виждам числа от порядъка на 60-70 на сто и до първите 3-4 км вече нещата си идват;
Иначе разхода в града ми средно е около 10-12 на сто а изван града даже паднах на 6.4 на борд при каране с 80км на 5та с около 1.9оборота;
Ина4е с нормално каране извън града между 7-8 на сто;
Иначе разхода в града ми средно е около 10-12 на сто а изван града даже паднах на 6.4 на борд при каране с 80км на 5та с около 1.9оборота;
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
galin_krastev написа:Аз съм с вр6 128кв като тръгна и след малко и аз виждам числа от порядъка на 60-70 на сто и до първите 3-4 км вече нещата си идват;
10-12 разход в града е съвсем нормален за София. За други градове е големичък.
Извънградския обаче ми се вижда голям!? Такъв ли е нормалния? Не ви познавам колите, ама сравнявайки с това, което познавам....
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи първо много изродихте темата, въпросът определено не е на кой колко му харчи колата, такава тема вече има.
А за ВР6-цата, която харчи 10-12 градско, добре може, ма по наклон на 5-та скорост
Този разход е нереален за този мотор
А за ВР6-цата, която харчи 10-12 градско, добре може, ма по наклон на 5-та скорост

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
emohrisstov написа:А за ВР6-цата, която харчи 10-12 градско, добре може, ма по наклон на 5-та скорост![]()
OFF: Не бъди сигурен

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
group® написа:emohrisstov написа:А за ВР6-цата, която харчи 10-12 градско, добре може, ма по наклон на 5-та скорост![]()
OFF: Не бъди сигурен
Е мен, тя мойта харчи толкова

- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
абе я си вземи едно колело, то нема да арчи 

- nazgyl
- Автомобил:
- Двигател: