Бензинова помпа за голф3 1.4моно НОВО 20
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бензинова помпа за голф3 1.4моно НОВО 20
колеги помпата замина и ме интересува имали опция за рециклиране и ако не каква нова да си купя????
Последна промяна от iv4o9999 на Вто 27 окт 2009 13:26, променено общо 1 път.
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
Re: Бензинова помпа за голф3 1.4моно
iv4o9999 написа:колеги помпата замина и ме интересува имали опция за рециклиране и ако не каква нова да си купя????
Аз съм с Голф 3 1,6 моно.Лятото и моята помпа замина.Купих нова немска VEMO за 170 лв.За рециклиране не знам, но си прибрах старата.Доволен съм от новата.Във обявите на форума има части за нашите голфета , срещат се и помпи 2-ра ръка, но си е компромисно решение ( за около 50 лв) Успех!!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
1.4ABD мотора е с помпа Siemens-VDO и те съветвам да си купиш същата. Имах интересен проблем с горивната помпа на същия автомобил. В Немско я бяха махнали и бяха скожили ако не се лъжа четворкова, която за да се побере бяха махнали цедката. Докато е вървяла в Немско всичко е било ОК да ама без цедка в България тая помпа изкара няма и година. В Порше тая помпа е 560лв.
- Казах им че са яли нещо развалено. След доста обикаляне я взех от един магазин на Козлодуй 63 за малко под 300 и до ден днешен е бомба - над 60 000 километра. Предлагаха ми някакви китайски за 100-130-150лв и да ти кажа се полакумих но накрая разума надделя и взех Сименса.

- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
iv4o9999 написа:колеги помпата замина и ме интересува имали опция за рециклиране и ако не каква нова да си купя????
колега не се занимавай с рециклиране да не ти гръмне някъде резервоара,купи си нова
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Получи се интерсен факт днеска сутринта отиваме да вземее колата с идеята за теглени и пробвахме да я запалим дадохме и ток и запали от рас. А вчера кволи небеше сменяхме акомулатора че беше истощен от въртене и накрая извадихме и входящия маркуч за бензина и няма бензин и не качва заключението беше ясно. Дали нее някав имобилайзер на алармата защото като дам на контакт няма никакви индикации на таблото след натискането на едно копче светват лампите и въртя, в4ера обаче въртя натискам копчето , всичко точно но бензин не качва.
Последна промяна от iv4o9999 на Вто 27 окт 2009 14:13, променено общо 1 път.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензинова помпа за голф3 1.4моно НОВО 20
Ивчо, да беше написал каква е колата и с какъв ДВГ си... Значи имаш 3 варианта:
1. Задръстена цедка на помпата - отиваш при майстор, мерите налягането, вадите помпата и почиствате с ултразвук.
2. Не стига ток до помпата по някаква причина, при това не винаги - отиваш при майстор, тука има варианти...
3. Помпата е мъртвец и това, че все пак отново си запалил са "последни издихания"...
П.П. Ако е за смяна - не си копувай китайска...
1. Задръстена цедка на помпата - отиваш при майстор, мерите налягането, вадите помпата и почиствате с ултразвук.
2. Не стига ток до помпата по някаква причина, при това не винаги - отиваш при майстор, тука има варианти...
3. Помпата е мъртвец и това, че все пак отново си запалил са "последни издихания"...
П.П. Ако е за смяна - не си копувай китайска...
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на заглавието на темата пише голф3 1.4 моно пук какво и е 6те се покара колата и 6те се види.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Упс... Моя грешка...
Виж някьде да премерите налягането - за ориентир...

Виж някьде да премерите налягането - за ориентир...
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мерси за съвета ще го направя
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Провери си захранването на помпата ако е ок значи мериш налягане. Моята помпа до последно си работеше, но прекъсваше на моменти. Един ден случайно мивах покрай Дунев на 4-ти километър и реших да вляза и да видят защо колата губи мощност. По закона на Мърфи момчето дето я гледа провери всичко и даже сменихме горивния филтър (само него защото обичайните заподозрени: кабели, свещи, палец, капачка бяха сменени). Компютърната диагностика показа, че всичко датчици по колата работят повече от прекрасно, но колата продължава да прекъсва. Накрая вързахме един Мултицет за захранването на помпата и гледахме какво става. Колата заглъхва а напрежението не мърда и както казах благодарение на Мърфи последното нещо, което направихме бе да вържем манометъра за бензинопровода преди моното. И Еврика... точно когато колата заглъхваше налягането падаше. И с тая помпа работеща на принципа 6 от 49 карах още почти месец и като я смених още си въртеше.
Моя имобилайзер е същия но прекъсва сигнала към бобината и има вероятност алармата да е същата. Така, че се съмнявам да е от него.
Моя имобилайзер е същия но прекъсва сигнала към бобината и има вероятност алармата да е същата. Така, че се съмнявам да е от него.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
iv4o9999 написа:Получи се интерсен факт днеска сутринта отиваме да вземее колата с идеята за теглени и пробвахме да я запалим дадохме и ток и запали от рас. А вчера кволи небеше сменяхме акомулатора че беше истощен от въртене и накрая извадихме и входящия маркуч за бензина и няма бензин и не качва заключението беше ясно. Дали нее някав имобилайзер на алармата защото като дам на контакт няма никакви индикации на таблото след натискането на едно копче светват лампите и въртя, в4ера обаче въртя натискам копчето , всичко точно но бензин не качва.
колега точно това е признак на помпата пали върви спира и след малко пак така,точно помпата ти е спряла,тя като стартера вътре си има четки и ротор,като се износят пали спира и така смяна му е майката
- Rado_Cobain
- Автомобил:
- Двигател:
когега най-добре немска да си вземеш
около 300 лева са

- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз така си мисля ако е от алармата лампите няма да светнат сиреч неможе само помпата да не се включи а всичко друго да работи защото пробвах свещите и така ме прасна ток че нее за приказка.
- Rado_Cobain
- Автомобил:
- Двигател:
като дадеш на контакт чува ли се помпата да бръмчи за около 2 секунди
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сега да онзи ден когато закъсах нямаше шум нито нищо но вече втори ден е в сервиза и колата пали и работи на 6 без никаква интервенция.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”