Това дали е проблем? Решено:Проблема излезе от изпарителя .Той надуваше системата
Това дали е проблем? 
sPellBouND написа:С увеличаване на температурата се увеличава и обема. Нормално е без капачка водата да прелее.

handycam написа:sPellBouND написа:С увеличаване на температурата се увеличава и обема. Нормално е без капачка водата да прелее.
swissmad написа:И при мен не прелива когато е отворена капачката на резервоара за охладителната течност.

zfa159 написа:Ами една капачка е 6лв...купи си една нова и я смени...като за начало.
Ако продължава да лее антифриз може да смениш и самия разширителен съд (при мен от времето се беше изметнал и капачките не оплътняваха добре към него и си лееше).По принцип съм срещал и двата типа явление - и да блика антифриза и да не блика а да си седи равен на дадено ниво при 90 градуса температура - защо е така - незнам ама всичките коли си бяха в ред.
Ако се съмняваш в твърдостта на маркучите след смяната на капачката си следиш колко твърди стават при по-дълго каране.Можеш да си свалиш свещите и да видиш какви нагари има по тях - ако колата гори антифриз тогава загрява повече (като температура),изчезва по малко антифриза а по свещите остава един специфичен бял нагар..при горенето си водата и антифриза почистват много добре буталото и по това също може да се съди за гарнитура на главата...развиваш свещите,ако на някой цилиндър е бяла хващаш една яка лампа и светиш през дупката за свещта...ако буталото няма нагари и е чисто и лъскаво (и скоро не си правил ремонт на двигателя) - ясно.
Другия вариант е да закараш колата на някой,който знае какво се прави и да я гледате.
Успех!
Ще взема мерки!Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 80 госта