Проблем с охладителната система;решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
petar_ns
Автомобил:
Двигател:

Проблем с охладителната система;решено

Мнениеот petar_ns » Вто 03 ное 2009 18:43

Проблем с охладителната система.Нормално ли е при отворен разширителен съд при работещ двигател след извесно време да се качи нивото на охладителната система толкова че да излиза през отвора на разш.съд"направо бликва"докато Колата е голф 2-ка :dummy: Това дали е проблем?
Решено:Проблема излезе от изпарителя .Той надуваше системата

Последна промяна от petar_ns на Пон 30 ное 2009 18:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Re: Проблем с охладителната система

Мнениеот Milanski » Вто 03 ное 2009 19:15

Ами колега щом я няма капачката на казанчето аз мисля , че може да е нормално . Преди години имах голф 2 и на капачката ми беше блокирал клапана и ми изхвърляше водата ( част от нея ) през разширителния съд , системата работи под налягане и затова трябва да има капачка , като над определено налягане ( ако прегрее колата или ако надува ) клапана на капачката се отваря и започва да изхвърля водата . Ако нямаш проблем , когато капачката си е на място не се вкарвай в филми :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 03 ное 2009 19:50

Напълно е нормално, и аз си бях вкарал такива филми преди ама нищо и няма като капачката е завита. Просто водата завира някъде и започва да излиза като е без капачка. :lol: Като е под налягане с капачката май няма как да заври и да качва нивото сама. :roll:

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Вто 03 ное 2009 20:09

С увеличаване на температурата се увеличава и обема. Нормално е без капачка водата да прелее.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 03 ное 2009 20:16

sPellBouND написа:С увеличаване на температурата се увеличава и обема. Нормално е без капачка водата да прелее.

:да:

petar_ns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_ns » Сря 04 ное 2009 20:08

Благодяря за вашите мнения .За мен беше удоволствие да напишете нещо по моето въпросче! :обичам ви

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Сря 04 ное 2009 21:00

handycam написа:
sPellBouND написа:С увеличаване на температурата се увеличава и обема. Нормално е без капачка водата да прелее.

:да:

Не знам,но при мен не прелива без капачка-пробвал съм!

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Сря 04 ное 2009 21:04

И при мен не прелива когато е отворена капачката на резервоара за охладителната течност.

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Сря 04 ное 2009 21:14

swissmad написа:И при мен не прелива когато е отворена капачката на резервоара за охладителната течност.

Може термостата да отваря плавно и да компенсира разширението на течността.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 04 ное 2009 21:17

без капачка, охладителната течност ще заври при загряване на двигателя, няма начин да не излезе от разширителния съд.може би не сте чакали двигателя да загрее достатъчно. :dontknow:

petar_ns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_ns » Чет 05 ное 2009 9:00

В крайна сметка от всичко написано това не е проблем ,поне така аз разбрах .А налягането ще е много голямо защото като погледна след извесно каране покрай разширителния съд има малко антифриз излят,вероятно е излязло от капачката .Това също можели да бъде проблем ,а може и капачката да не е в ред незнам,как мога да разбера за това дали става капачката .Пишете ми моляви!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 05 ное 2009 9:47

Сменяш за проба капачката(от някой,който няма проблеми),следиш твърдоста на маркучите
и прочети малко(има много писано по въпроса)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 05 ное 2009 10:02

Ами една капачка е 6лв...купи си една нова и я смени...като за начало.
Ако продължава да лее антифриз може да смениш и самия разширителен съд (при мен от времето се беше изметнал и капачките не оплътняваха добре към него и си лееше).По принцип съм срещал и двата типа явление - и да блика антифриза и да не блика а да си седи равен на дадено ниво при 90 градуса температура - защо е така - незнам ама всичките коли си бяха в ред.
Ако се съмняваш в твърдостта на маркучите след смяната на капачката си следиш колко твърди стават при по-дълго каране.Можеш да си свалиш свещите и да видиш какви нагари има по тях - ако колата гори антифриз тогава загрява повече (като температура),изчезва по малко антифриза а по свещите остава един специфичен бял нагар..при горенето си водата и антифриза почистват много добре буталото и по това също може да се съди за гарнитура на главата...развиваш свещите,ако на някой цилиндър е бяла хващаш една яка лампа и светиш през дупката за свещта...ако буталото няма нагари и е чисто и лъскаво (и скоро не си правил ремонт на двигателя) - ясно.
Другия вариант е да закараш колата на някой,който знае какво се прави и да я гледате.
Успех!

petar_ns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_ns » Чет 05 ное 2009 10:06

zfa159 написа:Ами една капачка е 6лв...купи си една нова и я смени...като за начало.
Ако продължава да лее антифриз може да смениш и самия разширителен съд (при мен от времето се беше изметнал и капачките не оплътняваха добре към него и си лееше).По принцип съм срещал и двата типа явление - и да блика антифриза и да не блика а да си седи равен на дадено ниво при 90 градуса температура - защо е така - незнам ама всичките коли си бяха в ред.
Ако се съмняваш в твърдостта на маркучите след смяната на капачката си следиш колко твърди стават при по-дълго каране.Можеш да си свалиш свещите и да видиш какви нагари има по тях - ако колата гори антифриз тогава загрява повече (като температура),изчезва по малко антифриза а по свещите остава един специфичен бял нагар..при горенето си водата и антифриза почистват много добре буталото и по това също може да се съди за гарнитура на главата...развиваш свещите,ако на някой цилиндър е бяла хващаш една яка лампа и светиш през дупката за свещта...ако буталото няма нагари и е чисто и лъскаво (и скоро не си правил ремонт на двигателя) - ясно.
Другия вариант е да закараш колата на някой,който знае какво се прави и да я гледате.
Успех!

Благодаря за съвета :да: Ще взема мерки!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”