блокаж на диференциала

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

блокаж на диференциала

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 10:18

на много от вас мже да им стане смешно от това което ще попитам,но като се позамислищ ще е много по добре през зимата ако закъсаш някъде. та едно време един братовчед ми показваше на един диференциал от лада как се прави да се блокира демек и 2те колела да въртят и така повече зацепва смисъл в сняг определено ще е по добре но знам че и постоянно не може да се кара с него иначе заводски щеше колите да си излизат с блокиран диф та на ладовия ми показваше някъде се заварявало пирон и дифа се блокирал. може ли това да стане с дифа на VW-то обаче да е с нещо като електромагнит за да може да се включва и да се изкл'или с по някав механичен начин ? ако някои го е правел или се замисвал как да стане нека сподели. дано темата не ви се стори смешна!

Потребителски аватар
RodeDraad
Автомобил:
Двигател:

Re: блокаж на диференциала

Мнениеот RodeDraad » Вто 13 окт 2009 10:24

здравей колега незнам какво значи блокаж на диференциала и не съм се замислял но има едни LSD диференциали които дават но-голям перформанс на колата когато едното колело се опита да превърти силата се прехвърля на другото или нещо такова и не позволява колелата да блокирват това е си и много по добре от заводското особено на коли с предно предаване ако искаш порови се в нета има ги в хеед-ауто LSD се казват

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Вто 13 окт 2009 11:00

такива LSD диференциали се монтират масово на BMW-тата, специално за Е36 съм сигурен.
води се диференциал с ограничено приплъзване, вътре на касетата е като много дисков съединител и когато има разлика в оборотите на двете колела се трият тия дискове, въпреки това тия BMW-та трудно се карат зимно време mhihi .все с вратите напред карат по крастовищата mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 13 окт 2009 12:11

zdravko555 написа:.... mhihi .все с вратите напред карат по крастовищата mhihi

Ей-й-й и аз съм ги виждал тия , те и през лятото така карат mhihi , ама чак сега разбрах че колите имат технически проблем :024:

ПП По темата : то този пирон можеш да го пуснеш директно през пробката на скоростната кутия - 2 in 1 не само диференциала , но и скоростната кутия ще блокират mhihi .

Сори за ОФ-ето , но темата ми се вижда хумористична :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 12:27

milmar написа:то този пирон можеш да го пуснеш директно през пробката на скоростната кутия - 2 in 1 не само диференциала , но и скоростната кутия ще блокират mhihi .
a бе колега чети по внимателно не става дума за пускане на пирон +тва говорим за дифа на лада тои не е заедно със скоростите +тва пирона се заварява,може и болт и друго там каквото си стане

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 16:31

колеги не пиша нова тема за да не ставаме банални с тва тресене на волана. писал съм в няколко теми. имам един проблем много ми тресе волана след сумати пари набутване наи накрая си открих проблема но да спомена наи напред какво направих. смених дискиове,изправях джанти, вчера снеих лагер и главина, денс полуоска ,и преди да е монтирам за диференцияла запалих колата на скорост без полуоската и кога да вида там където се захваща вътрешното каре за диференцияла се тресе тоес биее налво на дясно и от там ми е идвало всичкото това тресене набутах се сумати пари направо ще се побъркам става въпрос от страната на дългата полуоска, каква може да е причината това биене на главинката на главинката не знам как се казва тва на диференцияла, някакъв лагер ли праи мизерии или нещо друго,не слушам виене направо ще се побъркам пък и тресенето е гадно около 80 100 120 там някъде и като натиснеш спирачка педала чука яко за това сменах дискове, лагер и главина

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 13 окт 2009 17:44

То това гланче се сменя. Смени го в него би трябвало да е изкривяването ( говоря за това кадето се хваща вътрешното каре) защото в диффа няма какво да се изкриви просто!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 19:57

колега ше те позлатя ти си златен моля ти се поясни малко за това че ще се пръсна

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 13 окт 2009 20:21

Това трябва да ти е от полза! С номер 12 са тези работи дето ти казвам, че най-вероятно са криви!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 20:56

мерси много колега и аз оразпитах малко мерси много

Потребителски аватар
toci_81
Автомобил: Golf 5 Plus TDI
Двигател: BKC

Мнениеот toci_81 » Вто 13 окт 2009 21:02

zdravko_jett написа:колеги не пиша нова тема за да не ставаме банални с тва тресене на волана. писал съм в няколко теми. имам един проблем много ми тресе волана след сумати пари набутване наи накрая си открих проблема но да спомена наи напред какво направих. смених дискиове,изправях джанти, вчера снеих лагер и главина, денс полуоска ,и преди да е монтирам за диференцияла запалих колата на скорост без полуоската и кога да вида там където се захваща вътрешното каре за диференцияла се тресе тоес биее налво на дясно и от там ми е идвало всичкото това тресене набутах се сумати пари направо ще се побъркам става въпрос от страната на дългата полуоска, каква може да е причината това биене на главинката на главинката не знам как се казва тва на диференцияла, някакъв лагер ли праи мизерии или нещо друго,не слушам виене направо ще се побъркам пък и тресенето е гадно около 80 100 120 там някъде и като натиснеш спирачка педала чука яко за това сменах дискове, лагер и главина

здр.и ас бех така смених какжото си сменил и ти.проблема се ре6и.и ас си мислех 4е е от фланеца свалям на стругар ни6о му няма няма кривини.оказа се 4е е дифа има6е луфт в фланеца.друга кутия и сега е ок. jetta 1,6 RF мотор дано сам помогнал.

Потребителски аватар
stoqnov_s
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Вто 13 окт 2009 21:21

Мен ме съмнява дае крив фланецът на кутията, струвами се че имаш разбит лагер.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 21:43

а ина4е като го хвана фланеца и го размърдам има мн малък луфт не мн голям а ако не е от фанеца зна4и сигурно е от лагер

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Чет 15 окт 2009 10:04

http://phantomgrip.com/

Ето това е нещото. Може да си го поръчаш или да вземеш точни размери за твоя диференциал. Грубо ще ти излезе м/у 150 - 300лв.

На един приятел го направихме на неговия Форд ескорт 1.6 RS turbo. Мачкаше съединители като малко циганче вафла "Мура".
Всякакви видове магарии направихме - изпилване на маховика за да влезе по плътно притискателния диск до феродовия.... и т.н.

Дадох му идеята за PG и стана. Направо полудяваше тоя форд.

Имах и едно сузуки суифт 1.3 - до 140 мачкаше няк`ви вектри с 2.0л мотори.

Потребителски аватар
stoqnov_s
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Чет 15 окт 2009 15:38

swifter написа:http://phantomgrip.com/

Ето това е нещото. Може да си го поръчаш или да вземеш точни размери за твоя диференциал. Грубо ще ти излезе м/у 150 - 300лв.

На един приятел го направихме на неговия Форд ескорт 1.6 RS turbo. Мачкаше съединители като малко циганче вафла "Мура".
Всякакви видове магарии направихме - изпилване на маховика за да влезе по плътно притискателния диск до феродовия.... и т.н.

Дадох му идеята за PG и стана. Направо полудяваше тоя форд.

Имах и едно сузуки суифт 1.3 - до 140 мачкаше няк`ви вектри с 2.0л мотори.

Това нещо как действа, постоянно ли са блокирани запчатките след инсталацията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”