Много сериозно тропане
- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
Много сериозно тропане
пичове значи колата ми е голф 4 абе значи като съм в движение и волона ми е напълно изправен колота мн сериозно тропа малко да завия и спира дали е вътрешно каре или какво друго кажете
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Много сериозно тропане
venci_wrc написа:пичове значи колата ми е голф 4 абе значи като съм в движение и волона ми е напълно изправен колота мн сериозно тропа малко да завия и спира дали е вътрешно каре или какво друго кажете
Вътрешно не...или външно (макар че масово ефекта е обратен - трака при завой) или по-скоро накрайник - външен или вътрешен.
Също може да е лагер - при завой се променя натоварването му.
Тропането засилва ли се заедно със скоростта или е горе-долу равномерно?
Има ли значение на коя точно посока ще завъртиш да завиваш?
Качи колата на един крик и виж дали като размърдаш първо едната а после и другата гума има разни луфтове - хвани гумата откъм вратата на колата и я клати навътре-навън.
Ако има хлопане вероятно е накрайник.
Най-лесно е да свалиш гумата,въоръжен с една щанга и да се гмурнеш под колата да гледаш - шарнири,тампони на носачите,кормилни накрайници,отвън си преглеждаш маншоните на каретата и лагерите на колелата...и си готов
- volen777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Май колегата ще ми помогне при мен Голф 3TDI се чува хлопане отпред по ското в дясно което с увеличаване на скоростта си засилва честотата и обратното. По силно се чува когато колата е по инерция в смисъл когато не подавам газ и особенно при ляв завой. Хлопането е по скоро като тропане(туп-туп-туп) а не като тракане или скърцане. Ако има някакво значение само да отметна, че колата е с десен волан. Извинявам се, че пиша в тази тема, но ми се струва, колегата преди мен ща разгадае моя проблем. 
- volen777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз да си отоворя сам при мен проблема е в недобре затегнати болтове на гумата. Давам колата си на сервиз, а те ми я правят още по опасна за каране
И много ме е срам, че и аз първо това непогледнах.
И много ме е срам, че и аз първо това непогледнах.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”