Датчик за катализатор голф 3
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик за катализатор голф 3
Здравейте колеги имам едно бързо въпросче: има ли голфа ми (1.6AFT 101hp gt пакет 97г.) датчик за катализатора, че мисля утре да отида и да го махна(заменя с тръба) ?
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик за катализатор голф 3
какъв датчик ...има ламда сонда за датчик на катализатора не съм чул
Предполагам колега имаш прдвид,това че на по новите модели дизели имат филтър за твърди частици при,които има датчици за да мертя налягането и може би се съмняваш и при тебе не е така.Но за щастие нямаш никакви датчици махай го смело,ако се е запушил де иначе няма смисъл. 
- kristiaann
- Автомобил:
- Двигател:
Ок мерси колеги за бързите отговори. Това ме интересуваше
. Скоро ще го махна
.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Не можеш да махнеш толкова лесно ламбда сондата.Тя отговаря за правилната настройка на горивната смес.В този смисъл е важен компонент и не може без нея.
Гадното е,че на АФТ ламбдата е забита в катализатора.Трябва читав майстор да ти маха катализатора.Под читав имам предвид такъв, който вече го е правил на този или подобен мотор и знае как.Аз не съм махал катализатор.Вече 50 хил км в БГ на бензин и газ нямам проблем...Иначе работи още катализатора ми.Ако го няма изпусканите газове ще миришат доста, благодарение на "качествените" ни горива (бензина).
Гадното е,че на АФТ ламбдата е забита в катализатора.Трябва читав майстор да ти маха катализатора.Под читав имам предвид такъв, който вече го е правил на този или подобен мотор и знае как.Аз не съм махал катализатор.Вече 50 хил км в БГ на бензин и газ нямам проблем...Иначе работи още катализатора ми.Ако го няма изпусканите газове ще миришат доста, благодарение на "качествените" ни горива (бензина).
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
здраво колега и аз карам 1.6 101h.p. само че е AEK мотора и мойта ламбда сонда е забита в катализатора,преди две седмици си изкормох катализатора,отиваш в някой сервиз за гърнета разцепват ти катализатора изтърбушват го затварят го и караш без да си навличаш проблеми с ламбда сонда и с резонансни гърнета и още куп такива глупости.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Speedy86 написа:здраво колега и аз карам 1.6 101h.p. само че е AEK мотора и мойта ламбда сонда е забита в катализатора,преди две седмици си изкормох катализатора,отиваш в някой сервиз за гърнета разцепват ти катализатора изтърбушват го затварят го и караш без да си навличаш проблеми с ламбда сонда и с резонансни гърнета и още куп такива глупости.
промени ли се много звука от кухия резонатор?
Speedy86 написа:здраво колега и аз карам 1.6 101h.p. само че е AEK мотора и мойта ламбда сонда е забита в катализатора,преди две седмици си изкормох катализатора,отиваш в някой сервиз за гърнета разцепват ти катализатора изтърбушват го затварят го и караш без да си навличаш проблеми с ламбда сонда и с резонансни гърнета и още куп такива глупости.
и аз така направих с моя АЕК
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
handycam,аз съм само със средното гърне което до колкото знам се води като заглушител отзад съм със кухо гърне,Да променя се звукът става някак си по-мощен а и имам чуството че колата се отпуши след като изкормих катализатора.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
задължително резонатор , а не просто права тръба че имах такъв случай с права тръба... 
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Като има катализатор мирише на гадно сяра запъртъци зад колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”