Не се затваря вратата на Г3, повредена кука на бравата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fre6kidice
Автомобил:
Двигател:

Не се затваря вратата на Г3, повредена кука на бравата

Мнениеот fre6kidice » Пон 02 ное 2009 22:45

Здравейте колеги,изчетох къде що намерих теми по моя проблем, но не ми са ясни някой неща.А именно:
Не ми се затваря шофьорската вратата на Голф 3-АЕК.Проблема е в бравата/куката,която държи вратата затворена.Нещо е изтървала или се е откачила, куката се върти нагоре надолу без да щраква и да затваря.Трябва ли да се сваля цялата брава за да се ремонтира?
Следвайки ваши указания свалих кората и дръжката, развих болтовете на бравата, но не мога да я изкарам.Много е тясно и не излиза.Не виждам начин да я изкарам без сериоизно да се разглобява вратата, за което не се наемам.Какво да правя?
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Re: Не се затваря вратата на Г3, повредена кука на бравата

Мнениеот vaikata_milen » Вто 03 ное 2009 21:15

колега следвай моите указания :lol: сваляш бравата хвърляш я в коша и тук в форума има доста колеги които продават неща за г3 пращат ти една и си решаваш проблема,,в бравата има една пружинка която връща точно това лостче за да може да затвори вратата,пружинката най вероятно я няма или е счупена,смятам че вече си наясно какво трябва да направиш успех :beer

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Вто 03 ное 2009 21:41

vaikata_milen написа:колега следвай моите указания :lol: сваляш бравата хвърляш я в коша и тук в форума има доста колеги които продават неща за г3 пращат ти една и си решаваш проблема,,в бравата има една пружинка която връща точно това лостче за да може да затвори вратата,пружинката най вероятно я няма или е счупена,смятам че вече си наясно какво трябва да направиш успех :beer

:да: за съжаление е така, сваляш хвърляш и слагаш друга може и нова. Чалум за вадене и слагане си има аз моята поне 5 пъти съм я вадил и слагал. Бавно и полека колега ще стане понапъни се малко и ще прогледнеш как стаа.. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 03 ное 2009 22:02

същия проблем имах и аз.... в неделя се равали... в понеделник я оправих.... :applause: ама само не питайте как съм я връзвал вратата през нощта със сезал...
та по въпроса на колегата.... бравата се измъква като се откачат буксите, шишовете, маркуча.. :012: и се развият двата болта които държат релсата на прозореца... като отместиш настрани тая релса се отваря място спокоино да извадиш бравата.... както каза колегата по-горе има една пружинка която дърпа тва лостче.... моята беше с4упена.... но пък аз я зака4их като поизправих счупения край.... така ремонта ми излезе без пари :banana .... успех на колегата... малко сръчност трябва... :wink:

Последна промяна от ivanbl на Сря 04 ное 2009 23:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fre6kidice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fre6kidice » Вто 03 ное 2009 23:02

Благодаря много на 3-та колеги за отговорите.Наистина бравата беше за хвърляне, така ми каза и майстора(приятел на мой приятел), който я смени.Взехме 2-ра употреба за 50лв.- не зная как е цената, но съм на работа и нямах време сам да си търся.После си разглобих старата да я разгледам и наистина беше леш,поне спокойно и видях устройството за да зная за друг път, дано не се налага!Предполагах че се сваля шината на стъклото , развих му болтовете но ме достраша да пипам повече.Но нали за това има майстори и те трябва хляб да ядат! :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”