Светлините на стоповете
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Светлините на стоповете
Собственик съм на голф от два дни 1.8 АБС-90к.с.Снощи забелязах,че колата като е загасена и натисна педала на спирачките ми светват стоповете отзад(Става въпрос,че колата не е нито на контакт,нито на габарити,къси или дълги светлини,контактния ключ даже беше в джоба ми
)Мисля си,че нещо е объркана инсталацията на стоповете.И другия ми проблем е,че днес забелязах някакви следи по ножа на предната броня и си мисля,че е антифриз и като се загледах видях,че в ъгала на радиатора имаше капчица охладителна течност.Мисля утре да се поогледам дали не е някое съединение,но ако не е може би ще се наложи свалене и лепене на радиатора.Не ми се рискува с тези препарати който ги слагат за запушване на течове от радиаторите.Ако някой знае кадърен майстор от Варна за лепене на радиатори нека да сподели!
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Светлините на стоповете
Стоповете са си така. Не БАРАЙ. Това по ножа сигорен ли си че е антириз, зашото над ножа между бронята и радиатора има малко джобче, където се задържа вода и може да те заблуди. Виж ако е мазно значи си за радиатор. Ориентирал си се добре относно добавките. С тях може да се вкараш в много кофти филм 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,това с светещите стопове при изваден ключ го има и при моя голф,така че явно така са си вързани стандартно.
Но нека още някои колега да потвърди (или отрече) светенето при изваден ключ.
Но нека още някои колега да потвърди (или отрече) светенето при изваден ключ.
- plamen-roni
А за добавка и дума да нестава,необичам да правя цигански номера с колата си!А за теча утре ще го разгледам по подробно и ще пиша пак.Благодаря на колегите за бързите отговори!
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
tisho_psg написа: да потвърди (или отрече) светенето при изваден ключ.
Абсолютно нормално.
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да така с голфовете светят си като коледни елхи.Нормално е няма място за тревоги 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
По дефолт са си така стоповете. Следи ди нивото на охлаждащата течност и ще разбереш има ли действително загуба или си се заблудил.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Стоповете са си така. Това не е Фиат, като махнеш ключа и да не свети нищо.... 
- plamen-roni
Ходих при мой познат тази вечер,за тече от радиатора.Каза,че теча е от датчика,който имам дифтунга.От там сълзи и се спуска към ъгъла на радиатора.Ще източим антифриза хем за да го сменим,хем и за да манажим с високо устойчив силикон това уплътнение.Как мислите дали ще стане с силикон?
swifter написа:Стоповете са си така. Това не е Фиат, като махнеш ключа и да не свети нищо....
Малко е извън темата, ама...Имам един приятел, който реши, че трябва да си вземе Рено Меган, въпреки отчаяните ми опити да го разубедя и днес ми сподели, че когато спре на светофар и са му пуснати чистачките и те спират!
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:swifter написа:Стоповете са си така. Това не е Фиат, като махнеш ключа и да не свети нищо....
Малко е извън темата, ама...Имам един приятел, който реши, че трябва да си вземе Рено Меган, въпреки отчаяните ми опити да го разубедя и днес ми сподели, че когато спре на светофар и са му пуснати чистачките и те спират!![]()
![]()
и като тръгне пак се включват! На това аз му викам гениална,нечовешка даже направо извънземна(френска) инженерна мисъл! Така че приятелю радвай се, че ти светят стоповете на колата.
Не виждам кое му е чудното . На доста от по-новите коли е така - чистачките са на интервал , спираш и те или увеличават интервала , или спират
Бързият написа:the_tupan написа:swifter написа:Стоповете са си така. Това не е Фиат, като махнеш ключа и да не свети нищо....
Малко е извън темата, ама...Имам един приятел, който реши, че трябва да си вземе Рено Меган, въпреки отчаяните ми опити да го разубедя и днес ми сподели, че когато спре на светофар и са му пуснати чистачките и те спират!![]()
![]()
и като тръгне пак се включват! На това аз му викам гениална,нечовешка даже направо извънземна(френска) инженерна мисъл! Така че приятелю радвай се, че ти светят стоповете на колата.
Не виждам кое му е чудното . На доста от по-новите коли е така - чистачките са на интервал , спираш и те или увеличават интервала , или спират
Да ама става въпрос за кола произведена през далечната 1996 година и със сигурност няма сензор за дъжд. А и не е ли основната идея на чистачките да ти осигуряват по-добра видимост. Или може би просто инженерите смятат,че като спреш на светофар и спира автоматично да вали.
Малко е дразнещо и безсмислено поне според мен.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”