проблем със спирачната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
papi78
Автомобил:
Двигател:

проблем със спирачната система

Мнениеот papi78 » Вто 03 ное 2009 20:40

колеги имам един проблем с спирачките карам голф 4 1,9 tdi :shock появи се наскоро като запаля педала на спирачката потъва мн бавно.А като карам с по висока скорост при леко натискане на педала на спирачката започва да ми тресе предницата а като я натисна рязко си спира нормално . А като съм спрял на наколон и държа на педала на спирачката тои леко потъва колата не помръдва но ме притеснява. Дали е от сервото или от вакуум помпата . Колата по принци си спира но това спедала и тресенето на предницата ме дразнят не мога да карам така.ABS също си работи нормално . ако можете помогнете със съвет и евентуално с цени за серво и вакуум помпа :

mishofren
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем със спирачната система

Мнениеот mishofren » Сря 04 ное 2009 9:06

здрасти колега имам приятел с ауди имаше същия проблем като теб направихме обездушаване на системата и нови дискове отпред и така беше решен проблема

papi78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papi78 » Сря 04 ное 2009 18:12

дисковете са ми нови обезвъздушена е системата това го направих като сменявах дисковете аз мисля че е нещо свързано със вакум помпата или сервото или можеби маркуча от вакум помпата към сервото да изпуска въздуха по малко и от там да идва проблема .а маркуча които тръгва от вакум помпата трябва ли да има луфт в основата все едно е на ябълка защото при мен е така може отам да идва всичко .

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Сря 04 ное 2009 18:21

тресенето е от криви дискове или накладки . Провери дисковете имат ли ръб-как са ?! А за потъването пробвай с обезвъздушаване , ако ли пък не нова помпа. Минах по този път :beer

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 04 ное 2009 19:49

ако има блокирал цилиндър(това което натиска накладката) съ6то потъва педала или някои лагер ако е трвърде много разбит и има голям лут педала пак потъва

papi78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papi78 » Пет 13 ное 2009 21:38

каква е цената нова вакуукм помпа и лесно ли се сменя

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 14 ное 2009 18:22

Колега мисля,че имаше в предвид нова спирачна помпа.Ако имаш проблем с вакум помпата ,сервото или макркучите за вакум педала ще ти е като камък или поне ще е доста твърд.Най лесно се проворява сервото така:при изгасен двигател помпиш спирачката докато стане твърд педала-след това го задържаш натиснат и палиш.Ако ти потъне значи сервото(и вакум помпата) ти работи.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 14 ное 2009 19:56

не е от сервото,ако имаше проблем щеше да ти е твърд педала.щом ти пада педала значи че не държи налягане в системата, и за да го поддържа педала слиза надолу.
пробвай пак с обезвъздушаване, виж за течове (маркучи щуцери), ако ли не нова помпа.

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Съб 14 ное 2009 22:00

Проблема му е точно от спирачната помпа , вътре има едни гумички който се втвърдяват и не уплатняват и затова му пропада педала . Мога да вържа бас че е от помпата (Да лесно се сменя) само после трябва да сте 2-ма за да я обезвъздушите

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 14 ное 2009 22:17

golf3gtivr6 написа:Проблема му е точно от спирачната помпа , вътре има едни гумички който се втвърдяват и не уплатняват и затова му пропада педала . Мога да вържа бас че е от помпата (Да лесно се сменя) само после трябва да сте 2-ма за да я обезвъздушите

колега може ли по-подробно как се смяня помпата?
мисля че ще е интересно ,пък не знам да има тема как се прави.
за свалянето е ясно, но как се регулира и изкарва въздуха?
чувал съм че си обезвъздушавала самата помпа от щуцерите първо,или по нормалната процедура при колелата?

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Пон 25 яну 2010 23:53

Спирачната помпа се сменя по следния начин

-Отваряш капака :)
-развиваш горе металните тръбички от помпата
-махаш казанчето за спирачната течност
-и ако не се бъркам или нещо се развиваше или се дърпаше само , провери за всеки случай
-слагаш новата помпа
-слагаш казанчето с спирачната течнос и доливаш нова до МАХ
-и естествено слагаш и металните маркучлета няма как да ги объркаш
за обезвъздушаването са нужни 2-ма поне и 1 да ве гледа :) Работата на 2-рия човек е да е вътре на спирачката да помпа докато през маркуча долу не потече спирачна течност .
-единия седи вътре на педала
-2-рия ляга на задна дясна гума (най-крайна точка) от там се почва
-развива с гаично кюче мисля че е Номер 13 ( НО НЕ НА ПЪЛНО ) с леко развъртане докато не протече
-отиваш на предна дясна гума пак същото развиваш с финесСсС и завърташ като протече
-после предна лява
-и задна лява Мисля това беше реда , но и да не е така някой да ме поправи но другото е със сигурност така. И докато обезвъздушаваш преглеждай течноста и си доливай до мах . И като свършиш пак я допълни

Успех ако съм помогнал и на теб и на тези който незнаят

papi78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот papi78 » Чет 01 апр 2010 21:34

Благодаря за мненията и съветите колата я оправих по следния начин нови накладки и пеглед на предницата при ИСТИНСКИ МАЙСТОР . И се оказа че е от ляв вътршен накраиник които е бил малко разбит и от там идва тресенето . а това с педала незнам като смених накладките защото старите бяха 1мм преди датчика и се оправи.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 19 апр 2010 23:41

Относно обезвъздушаването, започва се от най-отдалеченото от помпата колело и се завършва с най-близкото. Не знам защо golf3gtivr6 завършва със задна лява.

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Пон 19 апр 2010 23:58

Зщото е двукръгова и лявата е по-близко до помпата :idea: Както на всички автомобили

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”