Колеги,помагайте с предложения и съвети :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sabbath
Автомобил:
Двигател:

Колеги,помагайте с предложения и съвети :)

Мнениеот Sabbath » Вто 03 ное 2009 21:07

Здравейте колеги, предварително искам да се извиня, ако има подобни теми, но съм млад водач и много неща не са ми ясни, затова бих предпочел да си попитам направо...
Значи карам Голф 2, 1987 г, 92 коня (или 90, не съм сиг) 1.8 GT бензин. Имам няколко проблема с него и ще ви помоля за полезни съвети, за да знам как да се справя :)
1) Най-наболелия ми проблем- ниски обороти на място (около 500), знам че трябва да са около 800-1000, разхода на гориво няма значение. Често пъти като стои на място докато я чакам малко да загрее тя аха-аха да угасне. Въпросът ми е как мога да вдигна оборотите, без да ми се налага да речем да стига до монтьор.
Към същия въпрос-като я карам си върви нормално, но като освободя от скорост и намаля(преди знак СТОП да речем) тя рязко губи обороти, лампичката със символ на акумулатор започва леко да премигва и често изгасва(не винаги, в 80 % от случаите). Бащата каза, че това се дължало на студеното време и й трябвало време да загрее, но дори когато е загряла след 15-20 км каране пак го прави този проблем. От какво може да се получава и как евентуално да се оправи?
2) Изгнил е отдолу. Сега нямаме възможност да я изкърпим, тъй като времето не позволява, а и пари няма. Получила се е наскоро една дупка в пода под предната дясна стелка и така да се каже е подгизнало. Чрез изкърпване ще се оправи ли проблема и какви гаранции ще има, че няма пак да се получи нещо подобно? И между другото изкърпване като цяло отдолу скъпо ли е, не говорим за калници и прагове, а отдолу самата кола(не знам точно как да се изразя).
3) Един майстор ми каза, че предните амортисьори са разбити. Колата беше на място, освободена от скорост и от ръчна спирачка и просто предницата играеше надолу-нагоре като се натиснеше здраво. Чува се едно тракане отпред докато върви колата и това предполагам е от амортиьсорите( за отзад не съм сигурен, но може и те да не са в ред). Какви амортисьори е хубаво да се купят-газови,маслени? Казаха ми, че в моментното състояние не бива да вдигам над 80км/ч, тъй като мога да изчезна от пътя. Честно казано съм вдигал до 100, за повече ме е страх. А и онзи ден като слагахме зимните гуми, като беше вдигната на крик се видя как мърдат самите амортисьори наляво-надясно (беше си и на скорост и на ръчна колата). Та това ми е въпросът-какви амортисьори?
4) Как мога сам да си затегна ръчната спирачка, защото не държи? Оставям я на наклон на скорост и на ръчна, но като натисна съединителя и тя тръгва надолу.
5) През лятото сменихме радиаторчето на парното, защото без да искам я прегрях (сменях ремъците и без да зная съм карал без единия, този на помпата. Майстора не го сложил защото не ставал, ама не ми и каза). Оттогава не прави проблеми с парното, но наскоро на 2 пъти се случи докато работи парното вдясно пред дясната врата под таблото има едно издуто като резервоарче с болт и оттам протече малко. Възможно ли е да има нов проблем с радиатора?
6) Има едно старо касетофонче, мисля че е оригиналното, пише VW Golf на него. От известно време не може да се усили, само се включва леко и дотам, ако се усили и изгасва. Вадил съм го и всичко си е свързано. Как може да се оправи ей така поне радио 1 да слушам :) ?

Благодаря ви предварително. Ще се радвам да ми дадете съвети ако не по всички, то поне по 1-2 въпроса :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Колеги,помагайте с предложения и съвети :)

Мнениеот golfer » Вто 03 ное 2009 21:18

понеже аз одобрих това мнение ще си позволя да дам няколко съвета преди да заключа темата.
като нов потребител повече :търсачкаа .

точно голф2 е разглобен и сглобен на съставните му части многократно в този форум mhihi
няма нещо, което да не е дискутирано и поправено.
ако не може да намериш нещо пиши тема ,но само с един въпрос/проблем.
така тази тема е обречена.
всеки ще ти отговаря за нещо и съвсем ще му загубиме нишката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”