Значи карам Голф 2, 1987 г, 92 коня (или 90, не съм сиг) 1.8 GT бензин. Имам няколко проблема с него и ще ви помоля за полезни съвети, за да знам как да се справя
1) Най-наболелия ми проблем- ниски обороти на място (около 500), знам че трябва да са около 800-1000, разхода на гориво няма значение. Често пъти като стои на място докато я чакам малко да загрее тя аха-аха да угасне. Въпросът ми е как мога да вдигна оборотите, без да ми се налага да речем да стига до монтьор.
Към същия въпрос-като я карам си върви нормално, но като освободя от скорост и намаля(преди знак СТОП да речем) тя рязко губи обороти, лампичката със символ на акумулатор започва леко да премигва и често изгасва(не винаги, в 80 % от случаите). Бащата каза, че това се дължало на студеното време и й трябвало време да загрее, но дори когато е загряла след 15-20 км каране пак го прави този проблем. От какво може да се получава и как евентуално да се оправи?
2) Изгнил е отдолу. Сега нямаме възможност да я изкърпим, тъй като времето не позволява, а и пари няма. Получила се е наскоро една дупка в пода под предната дясна стелка и така да се каже е подгизнало. Чрез изкърпване ще се оправи ли проблема и какви гаранции ще има, че няма пак да се получи нещо подобно? И между другото изкърпване като цяло отдолу скъпо ли е, не говорим за калници и прагове, а отдолу самата кола(не знам точно как да се изразя).
3) Един майстор ми каза, че предните амортисьори са разбити. Колата беше на място, освободена от скорост и от ръчна спирачка и просто предницата играеше надолу-нагоре като се натиснеше здраво. Чува се едно тракане отпред докато върви колата и това предполагам е от амортиьсорите( за отзад не съм сигурен, но може и те да не са в ред). Какви амортисьори е хубаво да се купят-газови,маслени? Казаха ми, че в моментното състояние не бива да вдигам над 80км/ч, тъй като мога да изчезна от пътя. Честно казано съм вдигал до 100, за повече ме е страх. А и онзи ден като слагахме зимните гуми, като беше вдигната на крик се видя как мърдат самите амортисьори наляво-надясно (беше си и на скорост и на ръчна колата). Та това ми е въпросът-какви амортисьори?
4) Как мога сам да си затегна ръчната спирачка, защото не държи? Оставям я на наклон на скорост и на ръчна, но като натисна съединителя и тя тръгва надолу.
5) През лятото сменихме радиаторчето на парното, защото без да искам я прегрях (сменях ремъците и без да зная съм карал без единия, този на помпата. Майстора не го сложил защото не ставал, ама не ми и каза). Оттогава не прави проблеми с парното, но наскоро на 2 пъти се случи докато работи парното вдясно пред дясната врата под таблото има едно издуто като резервоарче с болт и оттам протече малко. Възможно ли е да има нов проблем с радиатора?
6) Има едно старо касетофонче, мисля че е оригиналното, пише VW Golf на него. От известно време не може да се усили, само се включва леко и дотам, ако се усили и изгасва. Вадил съм го и всичко си е свързано. Как може да се оправи ей така поне радио 1 да слушам
Благодаря ви предварително. Ще се радвам да ми дадете съвети ако не по всички, то поне по 1-2 въпроса
.