Значи, колеги, проблемата е следната:
Като карам с над 60 км/ч и започва някакво виене отпред откъм скоростите... Виенето се усилва и се чува по-ясно когато завивам надясно. С колкото по-висока скорост взимам завой, толкова повече вие. Примерно ако пробвам на прав и широк участък да карам на зиг-заг, също се чува при движение надясно. Мисля си, че за някой лагер става дума, ама кой точно? Благодаря предварително!
Виене при движение, което се усилва при завой надясно
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Re: Виене при движение, което се усилва при завой надясно
При мен бе идентично... Майсторът също седна да кара колата... След 60 км./ч. при ляв завой се усилваше... А като се качат и повечко хора - ставаше нетърпимо
Най-лесния начин да провериш дали е преден лагер (те са и по-скъпи): качваш предна дясна на крик - после на ръчна палиш колата и газ на 3-та до 60-70 км./ч. После гасиш колата и слушаш какво се чува отвън. Правиш същото и за лявата гума.
Аз смених преден десен лагер, но имам още остатъчни шумове. Вероятно от заден десен лагер, но той е малкото зло.
Най-лесния начин да провериш дали е преден лагер (те са и по-скъпи): качваш предна дясна на крик - после на ръчна палиш колата и газ на 3-та до 60-70 км./ч. После гасиш колата и слушаш какво се чува отвън. Правиш същото и за лявата гума.
Аз смених преден десен лагер, но имам още остатъчни шумове. Вероятно от заден десен лагер, но той е малкото зло.
- Super Sprint
- Автомобил: VW Golf II Marineblau 1987
- Двигател: EZ
лагер,но най-вероятно левия,щом се усилва на десен завой 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Super Sprint написа:лагер,но най-вероятно левия,щом се усилва на десен завой
Aксиалното натоварване е еднакво и за двата
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:При мен бе идентично... Майсторът също седна да кара колата... След 60 км./ч. при ляв завой се усилваше... А като се качат и повечко хора - ставаше нетърпимо![]()
Направих днеска пробата (докато се екипирах със зимни гуми). Значи, когато е вдигната само предна дясна гума, се чува виене, което е пропорционално на скоростта. Ако е вдигната само предна лява, виенето е значително по-слабо.
-
Georgi_G
- Автомобил:
- Двигател:
Лагер - 100%
При мен се появяваше над 70км/ч а при 90 не се траеше и при лашкане ляво/дясно звукът се променяше ясно и отчетливо.
При мен се появяваше над 70км/ч а при 90 не се траеше и при лашкане ляво/дясно звукът се променяше ясно и отчетливо.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ами при мене при по-високи скорости виенето не усилва до нетърпимост, но все пак си е пропорционално на скоростта...
А смяната горе-долу как протича?
А смяната горе-долу как протича?
-
Georgi_G
- Автомобил:
- Двигател:
Купуваш лагери, отиваш в сервиз разглобяват колелото и ...., избиват стария, набиват новия, сглобяват и си готов. Работата е за макс. 1час, но ако попаднеш на тежък, мастит и много отворен специалист(кандиадат инженер) може и да ти убие 5-6 часа и това без пъшкане и сумтене и проклинане на конструктора на колата.
(най-често се сменят комплект лагери защото, ако единия е тръгнал втория вече го е последвал)
Късмет!
(най-често се сменят комплект лагери защото, ако единия е тръгнал втория вече го е последвал)
Късмет!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”