Проблем с чистачки на Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lyubeto
Автомобил:
Двигател:

Проблем с чистачки на Г2

Мнениеот lyubeto » Съб 07 ное 2009 12:09

Здравейте колеги имам въпрос към вас и дано някой успее да ми помогне. :) Преди известно време в един хубав ден се опитах с нормално придърпване на лоста за чистачките да измия предния "джам", обаче вместо да се чуе моторчето да пуска вода чистачките се задействаха отпред както и тази отзад да чистят, но вода никаква. Опитах назад за задния прозорец същото включва чистачките (всичките), но водя не. И така проверих моторчето си работи откъде може да идва проблема? Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачки на Г2

Мнениеот vaikata_milen » Съб 07 ное 2009 12:43

колега в ключа е проблема имах един случай с такова голфче в самият ключ има една пластина тя включва предната и задната чистачка много често падат между нея разни боклуци,прах там е проблема извади ключа и го почисти :да:

Потребителски аватар
lyubeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubeto » Съб 07 ное 2009 13:38

благодаря много колега и аз имах впредвид това, но не бях сигурен и просто трябваше да питам :bowdown

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Съб 07 ное 2009 19:37

Както казва колегата Милен вероятностите са или ключа или както при мен се получи-прекъснати кабели,но отзад на задния капак-с една дума ел.захранването.При включване на реотаните на задно стъкло,се включваше и чистачката.

Потребителски аватар
GAZARA
Автомобил: VW GOLF-2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот GAZARA » Съб 07 ное 2009 21:34

колега откачи маркучлетата на помпичката и пробвай дали изхвърля течност,ако работи така---процедурата е следната//сваляш всички маркучлета и промиване,,от тази течност остават едни боклуци като син камък и запушват маркучите.....провери и за запушване на праскалките...

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Нед 08 ное 2009 18:06

Аз също залагам на маркучетата - провери дали не са запушени или прещипани някъде. При мен беше се откачила надката за задната пръскалка, която се намира от дясно под кората в багажника. А също така за предните пръскалки беше се прещипало маркучето при механизма за предния капак.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”