Голф 3 придърпва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Голф 3 придърпва

Мнениеот plamingo » Съб 07 ное 2009 16:10

Колеги, нормално ли е сутрин като е студена колата да рита назад (придърпва) при отнемане на газта? Забелязах го тия дни при студените сутрини. Проблема наподобява на неработещ стъпков мотор, но при мен е сменян. Стрелката на оборотомера пада рязко при отнемане на газта и се получава това придърпване. Сменени са кабели на свещи, капачка с палец, бобина с комутатора.Като загрее колата няма проблема. Голф 3, 1,6mi. няма газова.

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Голф 3 придърпва

Мнениеот FivePointeO » Съб 07 ное 2009 16:49

plamingo написа:Колеги, нормално ли е сутрин като е студена колата да рита назад (придърпва) при отнемане на газта? Забелязах го тия дни при студените сутрини. Проблема наподобява на неработещ стъпков мотор, но при мен е сменян. Стрелката на оборотомера пада рязко при отнемане на газта и се получава това придърпване. Сменени са кабели на свещи, капачка с палец, бобина с комутатора.Като загрее колата няма проблема. Голф 3, 1,6mi. няма газова.

и при мене го е правило (1.6 аее)според мен си е нормално на празен ход го прави само нали?

Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

Мнениеот plamingo » Съб 07 ное 2009 17:21

FivePointeO написа:
plamingo написа:Колеги, нормално ли е сутрин като е студена колата да рита назад (придърпва) при отнемане на газта? Забелязах го тия дни при студените сутрини. Проблема наподобява на неработещ стъпков мотор, но при мен е сменян. Стрелката на оборотомера пада рязко при отнемане на газта и се получава това придърпване. Сменени са кабели на свещи, капачка с палец, бобина с комутатора.Като загрее колата няма проблема. Голф 3, 1,6mi. няма газова.

и при мене го е правило (1.6 аее)според мен си е нормално на празен ход го прави само нали?

Не на празен! Когато карам на скорост и отпусна газта става придърпването и когато колата не е загряла.Ако не е на скорост се наблюдава рязкото падане на стрелката на оборотомера

Последна промяна от plamingo на Съб 07 ное 2009 20:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Съб 07 ное 2009 17:25

хммм... нека и другите колеги от форма изкажат мнение :talk:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 08 ное 2009 15:35

....стъпково моторче(нищо,че е ремонтирано) или нерегулиран насрещник на дросела....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”