проблем със задни амортисьори
проблем със задни амортисьори
Здравейте колеги,имам следния проблем.Реших да си сменя задните амортисьори,взех КАЯБА.Като сложих каябата и когато пробвах колата,усетих хлопане и от двете страни отзад(при преминаване през неравности).Хлопането е като на изтървали амортисьори.Задните ми пружини са черни, с нормална височина,но са много твърди.Възможно ли е проблема да е в пружините или всичко опира до новите амортисьри ?Всичко е идеално стегнато и подредено,тампоните не хлопат.Колата е Голф 3
Re: проблем със задни амортисьори
ако си забравил някой тампон... или нещо си объркал по слагането
дори и да са заминали амортисьорите не трябва да чуваш клопане,според мен тампон..

- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
Възможно е да е от пружините/амортисьора, при положение, че има разлика в дължината на стария и новия амортисьор. Имах клекнала задница и след смяна с по-дълги пружини се появи хлопане при празна кола и преминаване през неравности. Като я натоваря проблема изчезва.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Тампоните на задния мост как са? Там където се хваща за купето. Освен клопането, другия признак е, че колата става нестабилна.
Според мен колата е със същата стабилност както преди.Амортисьорите са със същата дължина като старите.Това което ми прави впечатление ,е че голямата твърдост се дължи на пружините,въпреки това колата е с нормална височина.Възможно ли е голямата твърдост на пружината да пречи на действието на амортисьора и от там да идва хлопането при дупки ?
на дали, сигурен ли си че са поставени пружините както тряба в чашката ?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен тампоните над амортисьора!
Аз сложих старите тампони,но когато натисна колата ,там е много стегнато и няма грам луфт,а дори при натискане на задницата на ръка се чува леко блъскане.
ortiz написа:Аз сложих старите тампони,но когато натисна колата ,там е много стегнато и няма грам луфт,а дори при натискане на задницата на ръка се чува леко блъскане.
смени ли противоударните и противопраховите тампони?някои от тях са доста твърди и "шумни"
-
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Тампоните на задния мост как са? Там където се хваща за купето. Освен клопането, другия признак е, че колата става нестабилна.
за нестабилността нз ама наистина като смених моите това гадно хлопане отзад а и от пред понякога се махна

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, и аз имам на моя Голф, такова хлопане отпред, когато мина през лопла/неравност по пътя и хлопа сякаш тампона на макферсона не е в ред
А, амортесьорите ги смених с нови, незнам от какво е, но не винаги го прави и незнам от какво е но засега си я карам колата докато някой ден не ми писне и я отнеса на майстор 
п,п Когато натисна и моята кола отпред няма никакъв луфт от прожините и амортесьорите, сякаш е като конска каруца отпред няма окачфане

п,п Когато натисна и моята кола отпред няма никакъв луфт от прожините и амортесьорите, сякаш е като конска каруца отпред няма окачфане

колега, dimitraki ти какво смени? Тампони на задни амортисьори или на заден мост.Тампоните на моста ми ги гледаха в сервизи и казаха, че са ОК.Карах колата с много твърди пружини отзад,дали това е прецакало тампоните на амортисьорите ?
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
А може ли да се дължи хлопането на ненагнетени амортисьори , понеже като са нови нямат никакъв път и движение преди това.
Ако се напълни колата отзад, да се раздвижат хубаво, проблема може би ще изчезне, но ... няма гаранция, пък си е най-лесно
Тампони задни, как се мачкат?Там самото напрежение върху тампона е малко и надали ще е от там, понеже тампона се напряга когато колата е повдигната отзад.
Ако се напълни колата отзад, да се раздвижат хубаво, проблема може би ще изчезне, но ... няма гаранция, пък си е най-лесно

Тампони задни, как се мачкат?Там самото напрежение върху тампона е малко и надали ще е от там, понеже тампона се напряга когато колата е повдигната отзад.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Нов амортисьор се раздвижва преди да се монтира. Смисал крави му се на ръка пълния ход най добре обърнат на долу така докато започне да върви гладко и равномерно!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”