Избор на антена за VW Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Payton
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Избор на антена за VW Golf 3

Мнениеот Payton » Вто 27 дек 2005 11:07

Здравейте, значи искам да си сложа антена отзад на покрива на Голфа, гледах едни в Метро- HAMA-немски, обаче на тях пишеше че не са подходящи за VW с pfantom feed. Какво означава това- един господ знае. Цената им беше 40 лв. Иначе в Техномаркета има БОШ, ама са 80 лева. Моля колегите да споделят опита си изобщо с тези антени отзад на покрива, както и някакви марки. Благодаря.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Вто 27 дек 2005 11:43

и на мен ми е интересно да препоръчат колегите неква хубава антена на разумна цена че радио не съм слушал от 2 години в колата :lol:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 27 дек 2005 11:44

Не съм я виждал .Опиши какви кабели има. Само коаксиалният кабел за радиото ли е или има и 2 жилен за захранване. Да не би да е активна антена ,но ме съмнява.Днес може да намина в Метро да я погледна

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 27 дек 2005 12:12

BOSCH RuleZ!!! Взимай - няма да съжаляваш. Аз вчера ги гледах в Техномаркет - май бяха по - евтини. Миналата година си купих оттам най - простата и евтина антена за 18 лв. Напъхал съм я между таблото и еърбеговете и лови перфектно. Това го направих, защото не пасна на определеното за целта място. Антена от Метро не е за препоръчване.

Потребителски аватар
Payton
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Payton » Вто 27 дек 2005 13:58

Ами мисля че имаше и кабел за свързване към 12V. И на етикета пишеше ако не се лъжа нещо за amplifier което доколкото знам значи усилвател. Значи този модел, който аз гледах е най-скъпия и е за отзад на покрива. Струваше 39 лв и нещо.

Потребителски аватар
Payton
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Payton » Вто 27 дек 2005 14:03

Anger дай малко повече разяснения как си я монтирал, защото аз нямам еърбеци, но мога да измъкна циферблатите и да я мушна зад тях примерно, макар че зависи колко е дълга.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 27 дек 2005 20:52

Колата ми е Голф 3 с 2 еърбега и махнах капаците под волана, жабката и капаците на еърбега отдясно, разпънах я, колкото можах, прихванах я със скоч към един - два снопа кабели и вкарах буксата в СД - то и толкова. Вече повече от година карам така, не се е разтропала, не опира на метал. Редовен тест дали хваща добре правя в тунела в Пловдив - това е единственото място в града с най - слаб сигнал на повечето радиостанции. Даже не може да се каже, че съм я монтирал, просто си стои скрита зад всичките му там кори. Исках да си купувам електрическа, защото съм си патил доста от крадене, умишлено счупване и огъване, след което борба с най - различни модели от руския пазар, но цената и беще 120 лв, а това си е доста за едно нищо и никакво радио и като компромис се насочих към най - евтиния вариант на истинското качество БОШ. Надявам се да не съм те объркал, но тази цялата процедура ми отне около 20 мин за монтаж, а и не съм се старал да стане перфектно:)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 27 дек 2005 21:29

Само Bosch-оригиналния антенен кабел и антена на VW са такива!Не,че другите не стават-просто производителя т,ва монтира!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 дек 2005 13:23

Днес минах през Метро . Уви във варна няма антени и мнение не мога да дам.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Сря 28 дек 2005 19:30

днес си купих неква антена от рускините на симеон специално за голф (като оргиналната на калника) та искам да питал лесно ли се прекарва кабела за антената до ЦД-то ? и откаде минава ?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 дек 2005 22:22

малей трябва да смъкваш пластмасовата кора на калника :(

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 29 дек 2005 1:21

kris11 написа:малей трябва да смъкваш пластмасовата кора на калника :(
а после от каде има ли си отвори некви в смисел дали ще мога и аз да го направя

Потребителски аватар
Payton
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Payton » Чет 29 дек 2005 7:45

Благодаря Anger, добих представа как си я монтирал. Учудвам се че на такова място лови добре, но явно Боша си е Бош. Ще го видя в Техномаркета този модел и май и аз ще се насоча към него. Имах намерение да взема нещо по-добро, обаче онази вечер някой се е правил на художник по предния капак на Голфа и едната врата и вчера като го видях сутринта ми стана лошо. Така че сега ме чака голямо търчане и доста нерви. Ей само да го знаех кой е. rocketwhore Благодаря на всички за съветите.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 29 дек 2005 11:58

Payton, ако колата ти не стои в гараж или на платен паркинг смятай, че веднага някой ще хареса това, което си си сложил като антена и от проклетия или ще ти я счупи или ще ти я задигне. Сигурен съм, че после много ще те е яд. Радвам се, че успях да ти помогна с избора, но само не ми казвай, че ще слушаш СИГНАЛ + в колата хихихи :P

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Чет 29 дек 2005 15:17

Карам Г3, като взех колата нямаше антена. Сложих вътрешна , за дребни парици я купих - под 15 лв, на предното стъкло се лепи с двойна лепенка, имам тъмна лента и нищо не се вижда. Хващам всякакви станции и съм много доволен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”