Смяна средно гърне ФВ Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Смяна средно гърне ФВ Голф 3?

Мнениеот emohrisstov » Чет 12 ное 2009 19:09

Здрасти колеги
Предстои ми смяна на средното гърне, тези дни ми се раздрънча яко и сега съм като избушена Рали Лада без генерация :Mr Green Fun , не че не е яко, ма не е хуу така mhihi
Та въпросът ми е, понеже има няколко вида средни гърнета на нашия пазар, някой който има опита с определен вид да сподели преките си впечатления, както и къде го е поставял, доволен ли е, цена (също много важно).
Както винаги ползвах търсачката, изчетох темите за гърнетата, но повечето или са старички (неактуални може би) или в тях не се казва нищо конкретно, затова реших да напиша една нова свежа тема, където да обобщим инфото за гърнетата и другите особености свързани с тях. :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна средно гърне ФВ Голф 3?

Мнениеот emo-gar » Чет 12 ное 2009 19:45

Сменял съм такова на ABS мотор,производител ASPO-60лв.Не мога обаче да определя дали е добро поради страшно некадърния монтаж в сервиз.Общо платих над 200лв,верно смениха катализатора с резонатор и поставиха нова "мека" връзка,НО всичко на заварки и стои някак накриво и грозно.Още съжалявам,че не изчаках колега ,който продаваше такова оригинал,прибързах :banghead:
Следващия път ще си купя поне Крафт,цената ще компенсирам с личен труд при монтажа
А следващия път вероятно ще е това лято,ей толкова очаквам да издържи(година,айде и половина).С други думи ASPO-то е за зор-заман

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Чет 12 ное 2009 20:08

Аспо 2 години макс задно, средно на 4-5 при условие че има резонатор отпред.
Вито същото като Аспо с малко по добро изпълнение на куките и ченгелите.
Крафт по добри с по яка ламарина и преградите са им по друг начин, по скъпи но карат повече. Преди виждах кадет със задно на 9 години. Иначе нормално 4-5 задно и средно при монтиран резонатор не съм виждал изгоряло.
Wallker занижено кажечество от 1 година и на неоправдана цена на някой модели. Задно за 1-1.5 години. Средно 3 макс.
Bosal редки за намиране много яка фирма Крафт им използват някои корпуси.
Полмострой (P) полски заводи . Некадърна изработка, не отговярят на завой и размери трудни за монтаж и на всички коли устройството им е тип лада. Кара задно 6месеца до година макс средно 2 най-много.
Zara италиянска марка тип туркиш. Скъпи и некачествени
АSSO пак италианска марка качествена но рядкаи скъпа. Задно 4 години макс.

п.п Работих с в сервиз за ауспуси 3 години. Крафт най- много ми харесва. Вече на работя там и не се счита за реклама, както и нямам нищо общо с нито една от фирмите. Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 12 ное 2009 20:24

alex_zazy написа:...

Колега много ти благодаря за изчерпателния отговор :bowdown
Да разбирам, че Крафт в случая е един от най-добрите избори за средно гърне нали така?
Днес бях при тях на околовръстното, казаха ми нещо от рода на 120-130 за средно гърне, тази цена разумна ли е?

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Чет 12 ное 2009 21:49

Колега незнам какво ти е гърнето, защото има няколко вида според модела.Но колегата vasstop продава едно читаво оригинално.Щях аз да го вземам, но се разминаха нещата щото ми е далече.Погледни го ако искаш http://vwclub.bg/~spirit/sell/gqrneta/(alt+w)

Дано съм ти бил полезен.Иначе марката Walker много я хвалят но аз си сложих Аспо щото нямах парички за по скъпички.Успех

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 12 ное 2009 22:21

Колега това на Вастоп-а според мен няма да стане. Колата ми е 1997ма, 1.6, 101кс и моето е по-различна форма. :roll:
Мерси все пак :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”