накратко,вчера се сдуха хидравличната помпа-сменена(пригодена) с такава от пасат,днес след серия от пропадания-пендела на съединителя потъна и до там ,даже нещо изпуши откъм двигателя и замириса на изгоряло-дали двете неща са свързани и какво може да му е станало на скапания съединител???
колата е г3 гти абф 1993

помощ:проблем със съединител-решено
помощ:проблем със съединител-решено
Последна промяна от break на Чет 12 ное 2009 14:23, променено общо 1 път.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
Re: помощ:проблем със съединител
break написа:накратко,вчера се сдуха хидравличната помпа-сменена(пригодена) с такава от пасат,днес след серия от пропадания-пендела на съединителя потъна и до там ,даже нещо изпуши откъм двигателя и замириса на изгоряло-дали двете неща са свързани и какво може да му е станало на скапания съединител???
"Утивам да си взема един плик боб да хвърля та да разберем каква е колата поне".

Мисля че си за нов комплект съединител - това дето ти е подмирисало е от феродовият диск, някакви симптоми имало ли е /трудно вкл. на скорости, високо отделяне, буксуване на съединителя/
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Най вероятно е някоя от помпите на съединителя 

то колата си пише каква е,но кой да гледа.Не е боксувал,нито съм имал проблем със скоростите(като изключим малко по-трудното вкл.на 1-ва)
- 6669
Нивото на спирачната течност как е ?
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Както каза колегата @egoist_ok си за нов комплект феродов и притисквателен диск. Най-вероятно са залепнали сегашните (понеже ми се е случвало така да станат и за това си мисля тяка...)
MuTa4eTo написа:Нивото на спирачната течност как е ?
-
спирачна течност и хидравлично масло-НОВИ най-качествените препоръчани от производител сменени преди около месец-нивото нормално!!!
S.Nikolaev написа:Както каза колегата @egoist_ok си за нов комплект феродов и притисквателен диск. Най-вероятно са залепнали сегашните (понеже ми се е случвало така да станат и за това си мисля тяка...)
самия факт че вчера бе сменена хидравличната помпа а днес изпуши съединителя-ме кара да си мисля че едното е свързано с другото
- 6669
в момента нормално ли е нивото, защото когато избие помпата на съединителя педала пропада. А тази помпа използва от течността на спирачките за да действа 

MuTa4eTo написа:в момента нормално ли е нивото, защото когато избие помпата на съединителя педала пропада. А тази помпа използва от течността на спирачките за да действа
ами в момента не знам как е нивото,колата я заебах и се прибрах в къщи а и след 4 часа съм на работа,а тъкмо се прибирам от 300 км-просто нямам думи....

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Изпушването може да е свързано и с плисване на спирачна течност върху гореща част от двигателя! 

- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
break написа:то колата си пише каква е,но кой да гледа.Не е боксувал,нито съм имал проблем със скоростите(като изключим малко по-трудното вкл.на 1-ва)
аз много добре съм видял какво е било написано и точно за това съм дал "цитат" , а по въпроса - лятото на един мой приятел на пасат както си караше напълно културно му отказа да влизат скоростите и миришеше много "грозно" , след разглабяне се оказа - притискателният диск.
П.С. Хидравличната помпа и помпата на съединителя нямат нищо общо - едното работи с хидравлично масло и се върти с ремък, а другото работи със спирачна течност.
Re: помощ:проблем със съединител-решено
оказа се скъсан маркуч между двете помпи на съединителя от там изтекла спирачната течност и съединителя пропада,сега търся такъв маркуч казаха ми че е по особен и за това само с поръчка се взимал....
благодарности на колегите МиТа4еТо и egoist_ok за точните съвети и за правилната насока от която се ориентирах къде да търся проблема

благодарности на колегите МиТа4еТо и egoist_ok за точните съвети и за правилната насока от която се ориентирах къде да търся проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”