Моля за съвети, какво да го правя тоя стартер. Писна ми от проклетия стартер, моля за съвет...
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Писна ми от проклетия стартер, моля за съвет...
Здравейте, преди време смених всичко по стартера.Втулки 2 броя откъм блока и отзад, четки, ротор БОШ и всичко заспа.Само, че за около 5-6 месеца, след това и соленоида се прецака, и общо взето всичко по него смених, само черупката остана.Но напоследък пак почна да затяга и във топлото време.не знам какво да правя, дали втулките не са голям боклук и да са се прецакали вече, не знам
Моля за съвети, какво да го правя тоя стартер.
Колата е Голф 2
Моля за съвети, какво да го правя тоя стартер.
Последна промяна от gsisport на Вто 25 май 2010 22:57, променено общо 1 път.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Писна ми от проклетия стартер, моля за съвет...
преди да обвиняваш пак стартера и частите провери си акумулатора,или покарай с друг
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Там е работата, че имам един резервен на 1 година в багажника, и постоянно ги въртя и ги зареждам с зарядно.Един колега ме посъветва, че има някаква грес за втулките по-специална.
-
Lachi
- Автомобил:
- Двигател:
Като ги смениш върти ли нормално, защото ако е така значи нещо с генератора не е в ред.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Lachi написа:Като ги смениш върти ли нормално, защото ако е така значи нещо с генератора не е в ред.
Когато подмених втулките, четките и ротора, всичко се оправи и палеше от раз, даже зимата.След това постепенно почна да затяга от време на време и тогава смених и шалтера (соленоида), поне да знам, че всичко е сменено.Пак около 2-3 месеца палеше ОК без да се замисля и сега пак затяга.Алтернатора зарежда 14.5, мерил съм за утечки.Забравих да спомена, че второто запалване става от раз.Това е само когато и е първото палене за деня
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Щом второто запалване става от раз какво искаш от стартера? Провери си акумолаторите, не разчитай, че единия е уж нов.
А втулката на изхвъргача дали не е приключила и тя.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега азбсолютно същото беше примен,всяка сутрин (почти)стартера заеваше,второто палене и нататък си беше ОК,псувах стартера и а збях сменял втулки четки,втулките един път от мени един път от майстор,обаче акумулатора един ден издъхна,смених го с 2ра ръка и сега вече суртин не запева стартера,проблема ми е бил в акумулатора
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”