Не хваща скорост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не хваща скорост

Мнениеот Rosenrot » Чет 12 ное 2009 22:37

Колеги, първо предварително се извинявам, ако вече има такава тема, пускана във форума, но аз лично не можах да открия.
Значи става въпрос за следния проблем - в последно време честичко ми се случва, когато скоростният лост е в свободно положение, да не може да се включи първа скорост. С по-горните предавки няма проблем, има само с включването на първа и понякога (но доста по-рядко) на задна. Само че както се досещате е доста неприятно, особено в скапаните задръствания в София, когато се налага да ръчкам по половин-една минута докато първа скорост се включи. Има ли идея някой защо се получава така? Само да добавя, че наскоро колата беше на сервиз и понеже им бях споменал за проблема, казаха че са смазали лоста и това е всичко.
Колата е GOLF 3, 97 г., ако има значение в случая.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Re: Не хваща скорост

Мнениеот Deroni » Пет 13 ное 2009 12:04

има едни пластмаси по лостовата система и скоростите са вързани по две.Може те да са заминали.Може и сам да ги провериш и смениш.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 13 ное 2009 12:06

Регулировка на щанги/жила (не зная как е при Г3) би трябвало да помогне , ако няма нещо твърде износено или счупено .
/писали сме заедно с колегата , но в един аспект/

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 13 ное 2009 12:37

преди 2 3месеца сменях една щанга такава малка,обаче се появи проблем като твоя, трудно влиза 1 ва и задна 2 3 4 5няма проблем с тях оказа се че щангата е с 4 5мм по къса от предишната ми. та аз процедирах така оставям лоста в свободно положение слизам в канала отхлабвам внимателно скобичката дето съединява щангата от кутията и от лоста така мисля че беше абе ще го видищ като слезнеш под колата отхлабих го преместих лоста леко на дясно около 1 1.5см абе на око и стана та пробваи и ти така и после затягане одоло и така. успех . дано съм бил полезен . ако си с жила не знам как става

Потребителски аватар
alen1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alen1 » Пет 13 ное 2009 18:01

Колега има една пластмасова ябълка под лоста за скоростите тя се прецаква много често. :(

Потребителски аватар
qzeN
Автомобил: Golf 3_Golf 6
Двигател: AFT_CHGA

Мнениеот qzeN » Пет 13 ное 2009 18:05

И при мен е така от време на време. Аз просто пускам и натискам пак съединителя и нямам проблеми. Може би понякога не се намества някоя зъбчатка и при повторно натискане на съединителя се оправя. Нещо подобно ми обясняваше инструктора поправете ме ако греша :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”