Странно нещо с Comfort Modul!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Странно нещо с Comfort Modul!!!

Мнениеот verderet » Чет 12 ное 2009 20:46

Колеги колата е Голф 4 1.6SR AKL и имам няколко въпроса свързани с comfort modul;
1 - Незнам точно какви екстри влизат в него,но нямам зумер,нямам вдигане на прозорци след заключване с дистанционното, имах един плафон който светеше (на дясната врата), но вече и него го нямам т.е. не ми светят плафоните.Когато вкарам ключа в ключалката и задържа за заключено положение пак не се вдигат прозорците! Какво да права?
2 - На снимката съм отбелязал една жичка,която при мен е прекъсната. Когато я свързах тази жица колата отказа да работи с ключа за колата - няма отлючване, няма заключване, а пали :) Можете ли да ми кажете за какво е тя и защо така се получава след нейното свързване?
3 - Също така когато отключвам колата с дистанционното има присветване на мигачите, но когато заключвам го няма! Как мога да го оправа това?
4 - Когато някоя врата е отворена алармата не издва никакъв звук, че е забравено нещо - същото е и за забравени свалени прозорци.Това не е ли странно?

Голфа е с фабрична аларма,нямам изгорели бушони (има два които са зад модула сини на цвят,но тях не ги знам за какво са и не съм ги гледал),нямам изгорели диоди на плафоните на вратите, зумера незнам дали е здрав. Ще съм ви благодарен ако помогнете :P

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно нещо с Comfort Modul!!!

Мнениеот Deroni » Чет 12 ное 2009 21:06

колега пробвай ако си от по старите със ключ и дистанционо.Заключваш един път от дистанционото.После още веднъж и трябва да ти светне диода на вратата.След това, ако имаш прозорец за дигане задържаш копчето и това е.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 12 ное 2009 21:27

1. Проблема с плафоните идва от микроключетата в бравите, а не от комфорт модула
2. no idea
3. Това се настройва с VAG-COM
4. Не е странно. Така е.

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Пет 13 ное 2009 9:07

Haralampi написа:1. Проблема с плафоните идва от микроключетата в бравите, а не от комфорт модула
2. no idea
3. Това се настройва с VAG-COM
4. Не е странно. Така е.

1 - Тези микроключета на механизма за заклюване ли са или някъде другаде
2 - Никой ли не знае схема или някакво обяснение защо се получава това, може нещо от там да ми прави всичките тези проблеми.
3 - Пробвано е с COM но не VAG някакъв друг беше но успяхме уж да настройме нещо но пак не се получи и странното беше че когато уж всичко беше готово (за настройката) когато програмата каже да се сложи ключа в положение ON т.е. на контакт и алармата почва да свири (клаксона) след запаметяване на новите настройки и проба пак не се получава това което искаме. Получават се грешки свързани със сигнала от дистанционното към колата свързани с заключване и отключване, но това май е по 2-ра точка :)

Пробвах ключа и той прави така - първо натискане;заключва и светва диода на вратата. второ натискане; палчето влиза по надолу и на колата светват мигачите(за кратко време) и исвирва клаксона веднъж. трето натискане; отключва колата!!!

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 13 ное 2009 10:34

1. Има мисля няма да излъжа ако напиша стотици вече теми за микроключетата както в този, така и във всеки друг VAG форум! Намират се в самите брави. Разглабя се вратата за да се извадят бравите и после и те се отварят. Използвай търсачката.

3. Не знам какъв друг COM има :)))) VAG-COM е име на прорама. Чрез нея могат да се настроят неща като това дали да ти мигат михачите при закл. и съответно откл., дали да има звуков сигнал и т.н.

Поведението на дистанционното е определено странно. С кой тип дистанционно си?

би ли го описал/снимал? (има 3 вида)

Свържи се с Vladko, той е специалист по такъв род проблеми и се занимава с това, уверен съм, че ще ти бъде полезен.

Потребителски аватар
verderet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот verderet » Пет 13 ное 2009 11:03

Ето това е ключа :) Знам че VAG-COM е програма, моята кола просто не е гледана с VAG а с неква друга, която и забравих името,но беше неква сходна.
Прикачени файлове
Picture068.jpg
Picture069.jpg
Picture070.jpg

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 13 ное 2009 11:50

Ок, с по-старите ключове си. Нищо, интересуваше ме просто да не си с най-старите, че съм чел разни неща за тях, както и да е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”