здравейте на всички от няколко дни съм собственик на голф3 93г 1.8ми та проблема ми е следния забелязах че не ми работи както трябва ръчката за мигачите за ляв трябва да се задържи с сила най-долу за да работи след това забелязах че като наискам спирачката ми миждука индикациятаза мигачите и то по към левия миждука и след това забелязах че като е пуснат някои от мигачите премигва всичко отзад мигачи и стопове и след това забелязах че като съм на мигач ми премигват и габаритите отпред и най-накрая за капак тази вечер забелязах че като не съм на контакт и натисна спирачката ми светкат и габаритите отпред (като е на контакт незнам дали е така)
ако някои има представа от какво може да е тази аанумалия ще съм му благодарен да ми каже и дали ако си сменя мехнизма за мигачите тоза каша ще се оправи ще съм много благодарен
извинявам се че така нахвърлях всичко но едва седя вече
и извинявам се ако темата не е за този раздел
проблем с мигачи
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с мигачи
По първия проблем предполагам че ще излезе дефектно лостчето за мигачите, по втория въпрос главният виновник е масата /минуса/ на левия стоп. Провери много внимателно по голямата букса на левия стоп, и по специално кафявия кабел. Успех.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
това че като натиснеш спирачка почват да мигат и светят други индикации е симптом за късо съединение най вероятно някъде отзат по окабеляването на стоповете(често срещано) а лосчето за мигача се сменя и ше се включват лесно
пс да най вече провери масата и буксите на левия стоп
пс да най вече провери масата и буксите на левия стоп
тези дни като остане време трябва да разхвърлям да видя какво е
а някои знае ли цени на тея механизми за мигачите
а някои знае ли цени на тея механизми за мигачите
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По първия проблем - лостчето!
По втория проблем.
без контакт пускаш габарити, отиваш зад колата и гледаш кой от дватра габарита свети по-силно. Сваляш и гледаш крушката с една светлина ли е или с две. По принцип трябва да е с две светлини, защотото едната е за габарит а другата за стоп. Предполагам, че някой по погрешка е сложил крухка с една светлина, и самата пъпка на крушката прави окъсяване между двете пластинки в гнездото, от където и идва проблема. Натискаш стоп и през това окъсяване напрежението се предава и на габаритите и те светват.
Туй няма да е проблем с масата
Ако обаче си пуснал мигач и примерно натиснеш стоп и отзад става като дискотека, тоест едното като мига другото изгасва и т.н.т. тогава си е чист проблем с масата.
По втория проблем.
без контакт пускаш габарити, отиваш зад колата и гледаш кой от дватра габарита свети по-силно. Сваляш и гледаш крушката с една светлина ли е или с две. По принцип трябва да е с две светлини, защотото едната е за габарит а другата за стоп. Предполагам, че някой по погрешка е сложил крухка с една светлина, и самата пъпка на крушката прави окъсяване между двете пластинки в гнездото, от където и идва проблема. Натискаш стоп и през това окъсяване напрежението се предава и на габаритите и те светват.
Туй няма да е проблем с масата

Ако обаче си пуснал мигач и примерно натиснеш стоп и отзад става като дискотека, тоест едното като мига другото изгасва и т.н.т. тогава си е чист проблем с масата.
Последна промяна от Ясер на Пон 16 ное 2009 16:37, променено общо 1 път.
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
^ Koлата е Голф 3, колега.
Там габарит и стоп са отделно, явно се бъркаш с 4-ката.

m&m16v написа:По първия проблем предполагам че ще излезе дефектно лостчето за мигачите, по втория въпрос главният виновник е масата /минуса/ на левия стоп. Провери много внимателно по голямата букса на левия стоп, и по специално кафявия кабел. Успех.
голямо благодарско колега точно от тоя кабел беше всичко дори му е нагоряла леко клемата
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
на лостчето проблемът е същият,вътре е нагорял сваляш го,отваряш го е една шкурка леко го изтриваш и си готов 

vaikata_milen написа:на лостчето проблемът е същият,вътре е нагорял сваляш го,отваряш го е една шкурка леко го изтриваш и си готов
не е от това разглобих го още същия ден като взех колата и ми се струва че някак си няма част от медната пластина на която лагерува лосчето като се натисне за ляв мигач
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”