Здравейте,колеги
Имам един не особено голям , но странен проблем.На Г3 АЕК при запалване на двигателя се задавя и не иска да запали в момента.Акумулатора ми е ок, върти яко, но не пали. Не се бъркам да подавам газ при палене. Оправя се от самосебеси след 20-30 мин.Правил го е няколко пъти на интервал примерно 2-3 месеца.Никога не го прави на първо запалване за деня, а съм забелязал ,че става на второ палене след кратко каране докато двигателя не е загрял напълно, но може и да се лъжа.Имам газов инжекцион ако е важно, но все пак той пали на бензин винаги.И най гадното е , че винаги се появява проблема ,когато бързам или съм някъде навън , а не когато колата е в гаража или до къщи.Ако някой има предположения , моля да сподели.!
Задавяне при палене на Г3 АЕК
- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
- vankatajawa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задавяне при палене на Г3 АЕК
ако палиш на бензин и веднага прехвърляш на газ след което да изгасиш преди да е загрял изпаритела и запалиш отново на бензин със сигорност ще се дави защото остава газ в изпаритела и когато тръгнеш да палиш на бензин идва много гориво и палене няма да има поне докато не се изпари газта от изпаритела.
- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
vankatajawa написа:ако палиш на бензин и веднага прехвърляш на газ след което да изгасиш преди да е загрял изпаритела и запалиш отново на бензин със сигорност ще се дави защото остава газ в изпаритела и когато тръгнеш да палиш на бензин идва много гориво и палене няма да има поне докато не се изпари газта от изпаритела.
Не колега, аз не прехвърлям на газ. Инжекциона сам си прехвърля на газ когато водата загрее по определена температура- 20-30градуса. Не добре загрял двигател имам предвид , че няма още 90 градуса , но е примерно 70-75. И съм минал растояние най много 1 км.
- vankatajawa
- Автомобил:
- Двигател:
fre6kidice написа:vankatajawa написа:ако палиш на бензин и веднага прехвърляш на газ след което да изгасиш преди да е загрял изпаритела и запалиш отново на бензин със сигорност ще се дави защото остава газ в изпаритела и когато тръгнеш да палиш на бензин идва много гориво и палене няма да има поне докато не се изпари газта от изпаритела.
Не колега, аз не прехвърлям на газ. Инжекциона сам си прехвърля на газ когато водата загрее по определена температура- 20-30градуса. Не добре загрял двигател имам предвид , че няма още 90 градуса , но е примерно 70-75. И съм минал растояние най много 1 км.
Нормално оставяй да загрее преди следващо палене
- stefan_milk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може да е от температурния датчик да лъже компа с показанията си при студен двигател
- naskogolf
- бърз голфаджия
- Автомобил: Passat B 7 Alltrack
- Двигател: 2 CFG 2014
Колко километра си минал ма газ.
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател: AEK 1995
колега погледни бобината със същия двг съм при мен припалваше и гаснеше провери истеп мотора
- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
naskogolf написа:Колко километра си минал ма газ.
Минавам 200-300 метра на бензин, бавно, инжекциона включва на газ, минавам примерно още 500-600метра и ми се налага да спирам. Гася и след 5 до 10 мин. опитвам да запаля, но не иска. това се получава долу горе. Двигателя не е студен, може да не е на 90 гр. но поне е на 75.
- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
yani13 написа:колега погледни бобината със същия двг съм при мен припалваше и гаснеше провери истеп мотора
Колега, бобината наистина може да я проверя, но стъпковото моторче защо? Нямам проблем с оборотите.При теб как е? На мен ми го прави много рядко, както писах по горе 1 път на 2-3 месеца. Ако е повредена част може би трябва да се получава често.Забравих да кажа, че проблема се е получавал и лятото,когато двигателя почти веднага минава на газ, а при не много студено време , например вчера.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”