въпрос за регулируемо окачване г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

въпрос за регулируемо окачване г4

Мнениеот yarek » Съб 14 ное 2009 23:10

Замислям се да сложа регулируемо окачване, обаче искам няколко нюанса да уточня.
1. Предполагам, че колата ще вози по-твърдо, дали наистина ще е така?
2. Дали с това окачване ще мога да вдигна кола по-високо от колкото ми е сега (с обикновно окачване) и в това вдигнато положение няма ли да давам зор на окачването или някви други детайли по колата?
3. Колко ниско се смъква колата на най-долната позиция?
4. Дали регулируемото окачване се сменя по-често от обикновното ?
5. Колко струва регулируемото окачване и коя фирма ги прави читави и си заслужават парите?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Re: вопрос за регулируемо окачване г4

Мнениеот BeckoTDI » Нед 15 ное 2009 2:46

yarek написа:...

1. По-твърдо 100%
2. Зависи от окачването, но съм забелязал, че колкото е по-вдигната, толкова по-кофти вози колата, направо става като пинг-понг.
3. За височината принципно е от -20 до -70.
4. и 5. още не съм разбрал дали ще изкара повече от обикновеното, но тампоните 100% по-бързо заминават, но пък самото окачване едва ли ще се умори по-бързо от стандартното, а да не говорим, че излиза по-евтино от обикновеното около 200 евро ти е цялото окачване, разбира се има и по-скъпи, по-добри :)

Моите впечетления са от такова окачване на голф 3, за голф 4 не знам как ще е, но не ми се струва добра идея да си вземеш такова окачване и да го караш вдигнато до горе само за да издържи повече или пък ако си си мислил, че постоянно ще я местиш горе-долу-долу-горе.. не че не става, но аз се обедих, че това окачване е 1 път да си я нагласиш както ти е кеф и да си караш, на мен от много горе долу единия ми койл спече, не че не е поправимо, но е кофти.. тя резбата постоянно се зацапва.

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос за регулируемо окачване г4

Мнениеот golf777 » Вто 17 ное 2009 23:12

ми аз от доста време си мисля да си взема така че в платени има няколко колеги който продават такова и един които продава марково втора ръка.Аз симислих да си взема JOM регулируемо 500 лв

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”