ЗА тези кото ще ме саветват да търся в търсачката ... направих го.
Сега проблема ... бяхме си в Бг. и на нашето голфче му направихме един ремонт. Смяна на лагери "основни и биелни" ,семеринги, масленна помпа, шлайфане на блока и целиндрите, главата само са я изравнили незнам със колко, смяна на бутала и сегменти заради шлайфа и ... не се сеща още какво.На клапаните свалиха само нагара без да са сменяни както и хидравличните повдигачи са си старите.
По препоръка на майстора не съм вдигал повече от 3000 оборота във порядак на около 2500 кл. от Бг. до Германия кадето ми отказа динамото и се наложи да го сменим. При което загубихме 4 часа а имахме да гоним ферибот и... педала почти до ламарината 160... магистарлите едни хубави и прави...При поредното спиране за зареждане на бензин го чух .. чука като часовник леко и равномерно даже приятно "като дизел"
Продалжихме няма как но след следващите около 1000 кл. чукането се увелизи не много но осезаемо.
От темите които прочетох евентуалните проблеми може да са ужасно много. Чукането идва от първи целиндър който е до ремъците но не мога да определя дали е горе на блока "клапании и повдигачи" или долу около целиндара. Майстора ми даде савет да издърпам лулите на свещите една по една и да видя дали има разлика в шума което би изклучило бутален болт. Е няма разлика. Трябва да проверя и центровката като напасна белезите както са по Авто дата но... имам 4 свалени и една немога да подкарам. Което ще изклучи клапан да удря в буталото поради прескачане на някой зъб "Но тогава не трябвали да чукат повече от един клапан" ? ..
Дйте савет какво да правя зада стигна до проблема. Майсторите тук вземат по 100 лева на час ... Купих си динамометричен ключ така че предполагам без проблем ще сменя повдигачи. Тук са по 90 лв. за бройка ... а те са 8

Такова беше и преди ремонта. Аааа ремъците и филтрите и те са сменени. Трябва да сменя маслото и филтърът но.. понеже не я карам сега ще чакат. Друго се сетих за тези 4000 кл. ми изхарчи 1 литър масло. Даже майсторът се учуди че е малко но пък ми се качи разхода на 8 литра преди ремонта даде 6 среден за същите километри
Приятели казват че ако има счупен сегмент чукането ще звънка заради хлопането във буталото. Аз него определям като звънкане.
Как да проверя дали проблема е в повдигачите вече свалих веднъж капака за да видя какво има отдолу затова си купих и ключът заради разпределителният вал който ще трябва да се свали.
Още веднъж се извинявам за темата ако не е на място и че стана малко дълга.
Сега като си препрочитах писането се сетих възможно ли е при смяната на динамото да са сгрешили нещо Германците
http://www.youtube.com/user/IzpovedniC# ... S88ER8Abe4