1. 3-та година го карам и бях изключително доволен, като часовник, само врътвам ключа и забравям. Похвалих се на шефа, щото го возих и Голфредо се прееба точно на следващия ден. Цел живот ли да мълча като мишка?
2.Паля, прави опит да задържи и гасне. Подкарвам го след леко загряване при намаляване на скоростта и изключване от скорост гасне, но не винаги.
Получи колебания от 850 до 400-500 оборота със съпровода на характерното премигване на всичко живо, което свети вътре и навън.
3. Какво сторих: Ходих на сервиз, сменихме сър Делко, защото оста му се беше разпаянтила, кабелите ги прегледахме, за сега са ок, но купих и нови, а и свещите смених. Изчистих перфектно и дросела, който понякога ми е създавал подобни проблеми. Но той поне като се заяде е систематичен, като английски лорд. Викам си сега ще се излита - Само ръмжиме, все едно някой ме е гепил за ауспуха и ме дърпа назад, дано да е заради зимните гуми това усещане.
4. Проблем - на сутринта, събудил се Илия - па тия! Паля, гасне. Паля и тръгвам - играе. Загрее ли му минава и заспива на толкова на колкото сме му казали с Делкото, проблема със спирането остава да виси обаче, не винаги, но понякога гасне. Прави ми впечатление, че когато е студена не прави опити да качи оборотите като за студен двигател, направо си се стреми да закрепи на 700, но му е трудно. Вече не е същото.
Какво разумно трябва да направя още, преди да сменя главата на двигателя с всичките му прилежащи жици и др. джаджи.

Ако му сложа газова ще му мине ли? Одавна ми се искаше, ама викам си...как работи като часовник, що да го търбуша!?
Какво следва да направя според вас?