Здравейте колеги имам следния проблем с колата.Колата е Golf 3 1.6 GT 101 коня 96г.
Проблема е следния на бордовия компютър моментния разход ми се вижда твърде висок и то доста на таблото ми показва, че харчи 17 на моменти 22 някой път свали 12 иначе по километри както си го засичам ми излиза към 9-10 разход говоря за в града извънградско на борд компютъра показва 10-11 там някъде по надолу рядко слиза.
Някой има ли такъв проблем и как може да се реши колата има Газ но нея карам на газ по простата причина че не съм привърженик на газта и не работи хубаво на газ.
Някой ако може да помогне да пише

За разхода на колата
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За разхода на колата
на някои колеги след запалване борда показва и 50 веднага след запалване и после пада. За съжаление при нашите коли тези цифри са по-скоро ориентир. При някои показва доста добре, но доста често лъже за съжаление.
Да то е за орентация но все пак иначе добре ли е този мотор да ми дава 10 разход в града
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си вакуумите.
yavkata написа:Да то е за орентация но все пак иначе добре ли е този мотор да ми дава 10 разход в града
Нормално

alex929 написа:Провери си вакуумите.
Сори за въпроса но къде са вакумите и как да ги проверя нов съм в форума и нов с колата и все още не знам кое къде е .

- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малки маркучета които отиват към компа.
Може ли някой да покаже на снимка някакси че да ви кажа честно незнам и къде се намира компа на тая машина
Още несъм я разучил имам я от 2 месеца
Още несъм я разучил имам я от 2 месеца
- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
Разход в града 9-10 е добре, засечи си и извънгрдаското как е.Не го гледай моментния разход. 

аз по принцип се орентирам по стрелката горе долу де мина с 10 лв 50 км и отивам на бензиностанцията щото стрелката вече е на последното червено реската дето е и незнам смисъл да не угасна някъде
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Aко с 10лв минаваш 50км градско разхода ти е съвсем нормален,особено зимно време е дори отличен
Аз имам същата кола и с 5лв минавам 23км ,което се равнява на 11/100 градско зимата,а показанията на бордовия компютър ги гледай след като загрее колата ( когато стрелката за температурата застане във вертикално положение на 90 градуса),защото преди да загрее двигателя е на автоматичен смукач и от там идват тези големи цифри моя като го запаля студен и след 200 метра показва 40/100 разход ,но след няколко километра,когато загрее пада до нормалните стойности.

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Малко ОФФ! - Абе как мерите точно на бензиностанциите тия стойности 5-10лв?!
А по въпроса на колегата, ако под "в града" говориме за перник според мене е доста 10-11/100, понеже аз не знам да има там тежки задръствания, възможно е ако караш на къси разстояния или нещо не е наред по системата.
Ако говориме за СФ обаче е напълно реален разхода за тая кола, което още веднъж ме навежда на мисълта - разход като за АБФ и вървеж като за АБУ!
Значи при мен, когато карам спокойно и пестеливо разхода ми е в границите 8-9/100 като се има в предвид, че всеки ден преминавам по два пъти през цяла софия!
Ако бързам за същото разстояние отива на 12-13/100.
Вероятни причини можеш да намериш в много фактори, които влиаят за работата на тоя мотор.
свещи, кабели, дистрибутор, капачка+палец, ламдба, дебитомер, дросел и темподобни шитни, и не на последно място некачествено гориво.......
пс:изписах си писалото!

А по въпроса на колегата, ако под "в града" говориме за перник според мене е доста 10-11/100, понеже аз не знам да има там тежки задръствания, възможно е ако караш на къси разстояния или нещо не е наред по системата.
Ако говориме за СФ обаче е напълно реален разхода за тая кола, което още веднъж ме навежда на мисълта - разход като за АБФ и вървеж като за АБУ!

Значи при мен, когато карам спокойно и пестеливо разхода ми е в границите 8-9/100 като се има в предвид, че всеки ден преминавам по два пъти през цяла софия!
Ако бързам за същото разстояние отива на 12-13/100.
Вероятни причини можеш да намериш в много фактори, които влиаят за работата на тоя мотор.
свещи, кабели, дистрибутор, капачка+палец, ламдба, дебитомер, дросел и темподобни шитни, и не на последно място некачествено гориво.......
пс:изписах си писалото!
Значи дотук съм сменил свещите трябва да сменя капачката защото като я гледах беше хванала доста загар и я позачистих малко, но е укопала и трябва да се смени.
Другото което е може ли да е нещо от това, че колата има и газ и да и е правено някакви центровки на газ и на бензин и затова.
Решилсъм пролетта да махна газовата уредба и да ходя да си ми направят центровка само на бензин да си работи.
Другото което е може ли да е нещо от това, че колата има и газ и да и е правено някакви центровки на газ и на бензин и затова.
Решилсъм пролетта да махна газовата уредба и да ходя да си ми направят центровка само на бензин да си работи.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Нека някой от модовете да премести темата в раздела за газовите да не пишеме глупости!
Зареди си газ и си карай колата,който ти я е продал е пригодил колата да си работи на газ и при това положение работата на бензин малко или много се променя.Не виждам какво те плаши да караш на газ а и забелязвам,че зареждаш за по 10 лв. което ме навежда на мисълта,че имаш нужда от икономично горене,което ще рече,че с тези 10лв.ще минаваш поне 80-90 км.И накрая ако все пак искаш да си бръмкаш на бензин,потърси пердишния собственик(ако е карана тук де)и той може да ти каже много неща за колата!
Поздрави!!!
Поздрави!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”