От мухата - слон - Помогнете!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

От мухата - слон - Помогнете!

Мнениеот nix » Съб 30 окт 2004 13:32

Сменях си жилото на километража че се скъса, при свалянето му изпуснах проклетото болтче което го държи за скоростната кутия вътре в нея :cry: :cry: :cry: .... някакви идеи как да го извадя ?? съкрушен съм направо.... :roll: не съм мърдал колата нито съм я палил за да не блокира скоростната кутия ...не мога да дойда на срещата утре.:(( :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Lorinser
Автомобил: GOLF VI
Двигател: CAYC 2012

Мнениеот Lorinser » Съб 30 окт 2004 13:59

Аууу колега доста кофти случка .. нямам и идея какво бих направил аз ако ми се случи това ..:((

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 30 окт 2004 14:16

Няма да се плашиш ще трябва да свалиш скоростите, да ги разглобиш и да го извадиш. :twisted:
Мани майтапа ама на истина мисля че няма друг начин - дано да съм в грешка.

Поне вижда ли се болтчето. Нещо с пинсети не може ли да се бръкне. Ти от Люлин ли беше /малко си ми далече иначе щях да дойда да поумуваме./

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Съб 30 окт 2004 14:20

И аз съм изпускал това болтче в скоростната кутия на Г2 дизел,колата вече доста години няма проблем със скоростите.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Съб 30 окт 2004 14:22

gti написа:И аз съм изпускал това болтче в скоростната кутия на Г2 дизел,колата вече доста години няма проблем със скоростите.

искаш да кажеш че още не си го извадил ?? това е обнадеждаващо... ще се опитам с магнит вързан за една тел..... ще пиша докъде съм я докарал.

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Съб 30 окт 2004 15:09

Внимавай с телта,и аз тръгнах по същия път и тя остана в скоростите :lol:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 30 окт 2004 15:15

И кво искаш да кажеш, че си караш с болт и тел в скоростите, и всичко е наред?!?! :lol:

Потребителски аватар
gti
Контакти:

Мнениеот gti » Съб 30 окт 2004 15:24

Аз не,но собственика на колата,да :D

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 30 окт 2004 15:41

Даа пробвай с малък магнит завързан с по здрава тел,можи и с магнитна отверка да пробваш.Дано да стани..

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Съб 30 окт 2004 15:56

Още един глас за магнитна отвертка - гледах как се вади болтче от карбуратор с такава...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 30 окт 2004 17:30

както и мотора така и скоростите си имат картер.
вдигни я на крик като съобразиш посоката от която да я вдигнеш-така че маслото да отиде към пробката а не да се отдалечи от нея и източи маслото.
ако не изпадне с маслото вземи магнитче и го вържи на по твърда тел о направи едно Г с което да бръкнеш през пробката и да опипаш картера с магнита отвътре.
ако и това не стане просто вземи един по голям магнит и го закрепи на кутията близо до пробката ама здраво!
карай така една седмица и болтчето ще си дойде само на магнита.
за да си сигурен че не е в зъбите както си я вдигнал на крик подложи нещо стабилно ама гумата да е във въздуха и вдигни и другата гума във въздуха.
включи на скрост (коя и да е) и развърти на ръка едното колело-другото ще почне да се върти наобратно.
повръткай така 5-6 минути и бъди сигурен че болтчето не е между зъби а в картера.
и оттам пак с магнитите...
успех!

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Съб 30 окт 2004 18:07

Хаха ужас :) Аз вчера вадих жилото от скоростната кутия, но слава богу си го завих обратно без проблеми :) Само че уплътнението там е сдало и всичко е омаслено...кажете лесно ли се намира такова уплътнение?

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Съб 30 окт 2004 18:42

Съвета на Васко е перфектен. Единственото което мога да добавя е че някои пробки на картери и скоростни кутии фабрично са снабдени с иридиев или феритен магнит, фиксиран върху пробката. Ако има достатъчно свободно място над пробката в ск.кутия фиксирай механично подходящ по диаметър тороидален магнитен пръстен с подхоящ винт със ситна резба и пластмасова шайба - феритните материали са чувствителни/крехки на натиск. Иридиев магнит(най добрите са) може да се набави от модерните дамски светещи "брошки" или от магнитно закопчаване на дамска чанта. :wink: Гледай да не те хване жената чиято чанта ще обезчестиш :P
Последвай точно препоръките на Васко и ако не е излязло до тогава направи едно пътуване до Щастливеца - завоите ще "разклатят" и загреят маслото достатъчно. Лошото е че трябва отново да отваряш пробката за да проверяваш.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Съб 30 окт 2004 19:47

Благодаря ви за съветите . Днес опитах и с тел и магнитна телескопична отверка, проблема беше че магнита се лепи по зъбните колела вътре и не можах да стигна доникъде... Търпението ми малко се изчерпа , затворих я подкарах от 1 до 4 скорост около блока - нямаше проблеми. Ще опитам утре да стигна до срещата все пак !:)) Идеята за големия магнит ще я опитам и нея само да намеря такъв ( от високоговорител). Между другото по отверката се налепиха много стружки та се сетих че има магнит вътре който да ги събира. вероятно и болта е на него.

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Вто 02 ное 2004 3:45

Тъй като сте подхванали темата за това болтче ако някой може да ми каже с какъв диаметър е, тъй като при мен е 6мм и превърта, в следствие на което не мога да затегна жилото и от тук произлизат няколко проблема според мен: излиза масло, износва се зъбното колело (пинйон)смених 3 до днес. Ако някой може да помогне черпя по бира. :lol:
А колата е MK2 GTI 8V PB

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”