Проблем с температурата ГОЛФ 4 !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
GG_DEVIL
Автомобил:
Двигател:

Проблем с температурата ГОЛФ 4 !!!

Мнениеот GG_DEVIL » Пон 21 дек 2009 14:38

Появи ми се проблем и моля за помощ! Когато запаля колата и работи известно време на борд компютъра изписва ,че има някакъв проблем с температурата и изписва "СТОП", странното е че не вдига повече от 90 градуса (дизел е автомобила). Не съм я карал от тогава но при повторно палене на другият ден се почви същият проблем. Незнам дали трябва да се долее малко антифриз или някое маркуче е запушено или е някакв по сериозен проблем. Моля някои със подобен проблем или с решение да пише. Благодаря предварително!

Последна промяна от Pichaga на Пон 21 дек 2009 14:49, променено общо 1 път.
Причина: главните букви

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Проблем с температурата ГОЛФ 4 !!!

Мнениеот Haralampi » Пон 21 дек 2009 16:26

Диагностика направи ли? Иначе можем само да си гадаем.

Една вероятна (но не единствена) причина е темп. сензор!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 21 дек 2009 16:28

GG_DEVIL написа:Появи ми се проблем и моля за помощ! Когато запаля колата и работи известно време на борд компютъра изписва ,че има някакъв проблем с температурата и изписва "СТОП", странното е че не вдига повече от 90 градуса (дизел е автомобила). Не съм я карал от тогава но при повторно палене на другият ден се почви същият проблем. Незнам дали трябва да се долее малко антифриз или някое маркуче е запушено или е някакв по сериозен проблем. Моля някои със подобен проблем или с решение да пише. Благодаря предварително!

Вгледай се внимателно какво пише преди STOP!!! на мен ми го е изписвало заради спукан маркуч на охладителната. беше го прищипала перката на клима-та.
но имам ясен спомен, че ми изписа ниско ниво на охладителната течност на италиански и след това STOP

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 21 дек 2009 16:32

Разкачи куплунга на датчика на разширителното казанче за антифриза ,зачисти го и го напръскай с контактен шпрей.Ако антифриза не е сменян отдавна ,смени го.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”