Голф 4 1.8Т - излизат маркучите от бенз. филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Голф 4 1.8Т - излизат маркучите от бенз. филтър

Мнениеот skotis » Пон 07 ное 2011 11:22

Колеги от известно време ми излизат маркучите на бензиновия филтър. В началото излизаше входящия, сложих му скоба и сега излиза изходящия. Започна преди няколко месеца, оттогава се е случило 3 пъти, а днес ми излиза изходящия поне 10 пъти. При което се наложи да мина 1 км до сервиз за 20 мин и сигурно поне 5 л гориво изтече. Сменял съм си филтъра няколко пъти досега (знам как става) - през 5000 км. го сменям попринцип, а сега за тези 3-4 месеца съм го сменил 3 пъти с различни марки (Ман, Бош, Шампион), в момента е с Шампион оригинален и пак същото.
Има вариант да не съм сложил филтъра както трябва, по-скоро да не съм бутнал добре маркучите, но искам да попитам дали може да е от друго. Какво ме навежда на тази мисъл? - Маркучът излиза предимно като спускам на скорост. ...дюзите се гасят, помпата върти, и горивото, което се изпомпва започва да се връша към резервоара, нали така? Следователно клапана който връща това гориво (предполагам има клапан за тази работа, който се отваря) при мен не сработва явно и от някъде все трябва да избие. Правилно ли разсъждавам? Ако някой знае къде се намира този клапан или направо номер да ми даде :bowdown

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4 1.8Т - излизат маркучите от бенз. филтър

Мнениеот sigi » Пон 07 ное 2011 15:16

и при мене се случи с нов не оригинален филтър разликата е че оригиналния има 2 до 3 мм пръстени за който се закачат скобите а неоригиналния в случая бях с MAHLE имаше 1 мм пръстен от както сложих по номер оригиналния вече 1 година не е излизал и не го сменяй толкова често поне 20 хиляди на 5 ми се струва супер често

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Голф 4 1.8Т - излизат маркучите от бенз. филтър

Мнениеот bobocamaro » Пон 07 ное 2011 21:15

http://www.vaglinks.com/Docs/VW/MKIV/Be ... vicing.pdf
Виж хубаво схемата
1.8t fuel.JPG

Черните линии са под налягане, там стои само тоя клапан и филтъра за бензина. Ако е заклинил клапана(за налягането в рейката) помпата дуе колкото може, това ще го провериш по данни от аутодата с помощта на манометър.
Ако бъркам и линка не е за твоя автомобил ми кажи. Да изтривам тая гад. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”