Голф 4 1.6СР много проблеми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.6СР много проблеми

Мнениеот LUDsAUDI » Пет 24 юли 2009 20:15

Колата е на мой познат и пускам темата от негово име. Разтърсих из търсачката и попрочетох но няма да е лощо да кажете някое по комплексно мнение по следните питания :)

Колата е Голф4 1.6СР 101кс 1998г

1.Колата дава ужасен разход на масло(1л на 500-1000км). Духа го през ауспуха, просто в такива количества че цялата пета врата и задната броня са черни и омазнени. Колкото по-бързо се кара толкова повече гори, а са сменяни съвсем наскоро гумичките, преди това имаше същия проблем но разхода беше от сорта на 1л на 2000км, което пак е ужасно де
2.Когато колата е в движение не може да се включи на първа скорост, дори и при пълзене 3-4км/ч първа не влиза.Когато оба4е си спреш и тръгнеш от място няма никакви проблеми.Провах да тръгна на 2-ра и да върна 1-ва отново не влиза.Преди 2 месеца беше сменяно маслото на скоростната кутия ако има някакво значение. Иначе всички скорости влизат без грешка, като у дома си
3.Колата е с нови(и на 4-те колела) спирачни дискове на цимерман и нови накладки сменени преди 3000км, забелязва се обаче че дисковете се износват повече към края, отколкото към главината, това нормално ли е? Системата е обезвъздушена и е с нова спирачна течност, спира добре нито тресе нито нищо
4.При въртене на волана на място се върти много лесно наляво, уви надясно доста по-трудно усеща се някакво съпротивление, проблема е оба4е само на място когато е в движение няма проблеми върти се доста леко
5.Понякога(веднъж на 100пъти по думи на моя познат) когато колате се изключва от скорост и изгасва в същия момент, първите пъти го е правила само с включен климатик но наскоро е забелязал, че и без климатик пак се случва да угасне

В общи линии това е което ме интересува. Колата бе закупена преди 3 месеца и първите дни не е правила нито един от въпросните мизерии с изключение на маслото и дисковете които още не бяха сменени. По принцип моя познат го съветах за по-евтина кола, но реши да се надскочи и сега му дойде много на нагорнище за 3месеца около 5000лв бяха дадени за тоя Голф. Както се изрази той вече си остава вечно негов. Момчето е финиширало тотално с парите и затова питам ако можете да дадете идеи в какво да търсим проблемите и да са мъчим да ги отстраним или поне да има някакво подбрение.
Тука ще добавя и нещо от мене, дръжките на вратите и други части се белят много грозно, прочетох че при доста 4-ки е така, вие какви решения взимате по този проблем?
Благодарско колеги :bowdown

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4 1.6СР много проблеми

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 24 юли 2009 20:26

това с не-влизането на 1ва го има и при мен и при всички коли на които съм се качвал. мисля че е нормално и е някаква защита за да не преебеш скоростната и вала ако с висока скорост включиш на ниска предавка.

а иначе за останалите проблеми - споко. аз за 1м дадох 4-5хил и още има да и оправям.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 24 юли 2009 20:44

LUDsAUDI написа:1.Колата дава ужасен разход на масло...

Направил е грубата грешка да смени гумички без да погледне двигателя надолу. Сега отново трябва да го цепи за сегменти :bishop
LUDsAUDI написа:5.Понякога(веднъж на 100пъти по думи на моя познат) когато колате се изключва от скорост и ...

Това говори за проблеми с дроселовата клапа - износени писти на ТПС-а или некоректно работещ стъпков мотор. Нека пробва с почистване на дросела и адаптиране, ако не стане - нов дросел. Слабо място е за тези мотори.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пет 24 юли 2009 21:04

Да ме извинете малко извън темата...

Колеги какви са тези цени за сервиз 4-5.000лв. ?????????

Миналата година купих 3-ка 1.4 95г. за 1200 €, продадох я за 1300€ тази година, ремонти 2-пъти масло 1 маслен филтър 60€, накладки отпред 50€.

Аз за 6.000лв. купих 4-ката 1.4 98г. в перфектно състояние.... 5.000лв. сервиз ???

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Пет 24 юли 2009 21:35

Ами колега небива да се очудваш аз преди 3г си купих Голф3 за 3200лв и съм сменил само бензинова помпа,сонда и съединител и нормалните консумативи които си ги иска всяка една кола и досега няма хлоп няма троп направо мърка. Равносметката за моя човек обаче е горчива
Голф 4 1.6СР - 5500лв(то цената показваше че ще трябва да се дават пари по тая кола)
гражданска, преглед, нови номера,винетка,нерви в кат - 300лв
ремъци, филтри, ролки - 500лв
нови дискове вентилирани и перфорирани и накладки и нова спирачна помпа -1400лв
смяна на цялата генерация понеже беше усукана - 400лв
смяна на някакви рейки, маркучи по хидравликата - 250лв
нови амортисьори отпред - 250лв
смяна на водачи за ел стъкла и комфорт модули - 250лв
някакви уплътнения по компресора на климата,някаква шайба, профилактика, пълнене - 400лв
махане на имобилайзера и монтаж на нова аларма - 200лв
нова бензинова помпа с кожуха - 350лв
масла скоростна кутия, антифриз, серво -150лв
нови свещи и кабели че и там имаше проблеми - 200лв
за диагностики и постоянно доливане на масло - 300-400лв
Имаше и доста неща които е сменил но са под 100лв тях дори не ги слагам, а за нервите по тоя кола нз колко му струват. Просто я купи още веднъж ама и да са ядосва смисъл няма :?
ПС: Колегата по долу ме подсети :)
акумулатор Бош Силвър - 240лв
4бр гуми втора ръка, че човека беше без пари вече - 160лв

Последна промяна от LUDsAUDI на Пет 24 юли 2009 21:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пет 24 юли 2009 21:43

:banghead: :oops:

Пожелавам на никого да не се случва това, и здраве най вече на твоя приятел това е по важно!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 24 юли 2009 21:47

320 лв - 2бр. предни гуми.
760 лв - масло, предни накладки, филтри, ремъци, ролки и т.н.
150 лв - аптечки, пож., жилетки, 2м твърда връзка, ръкавици, кабели за ток, дребни инструменти
150 лв - акомулатор (падна на 3тата седмица, изгоряла клетка)
320 лв - отваряне на глава, смяна на гарнитура (гореше ми по 3л вода на ден.)
100 лв - реглаж на предница, смяна на трансмисионно масло.
240 лв - аларма, щото трябва да съм гъзар и да си я спирам от централното а не с допълнителни джиджявки.
500 лв - гражд., регистрация, номера и т.н. + премия за човека който ги направи вместо мен (за да мога да работя, а не да вися цял ден в КАТ)
400+лв - почерпка за новата кола

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 25 юли 2009 0:11

относно 1ва скорост в движение-това си е защита както и за задна скорост.голф 4 за 5500 не му ли се стори на твоя приятел ниска цена,не я ли огледа с някой дето разбира или в сервиз-ЕВТИНОТО Е ДОБРЕ ПРИКРИТО СКЪПО.Да не се случва на никого това ама тя колата си излиза 10000 лева така.И моята е СР ама за 8700 преди година и общо ми легна 10000 с пълното автокаско

Потребителски аватар
hdjfmr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hdjfmr » Съб 25 юли 2009 10:37

Колеги и аз преди година се бях вкарал в такива приклучения с моя Golf 1.6SR че ми се ревеше въпреки че съм го платил 9500 ми излезе с ремонтите 13500 и е вечно мои така че и скъпото не е показател че взимаш хубава кола :D Няма да изброявам какво съм сменял защото списъкът е огромен и няма смисъл да ви занимавам с глупости.Единственото решение на проблема е да не купуваме втора ръка коли които неможем да подържаме :D

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 25 юли 2009 11:00

аз затова си взех това поло,хареса ми ще мога даго подържам,нали знаете колата е като жената излизати скъпо и прескъпо,но за разлика от жената,колата нети мрънка,нети противоречи и не вика за щяло и нещяло :banghead:пък и лягаш под нея с удовоствие,такаче жената и колата :обичам ви са необходимото зло mhihi и :drunk от мен :kissy:

Последна промяна от enigma79 на Съб 25 юли 2009 16:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Съб 25 юли 2009 13:32

Колега, нещо не се връзва...

Аз, нямам такъв проблем да превключа от 3-та към 1-ва примерно!(само при задната го има това)
А и логично трябва да си влиза 1-ва ... ако си натоварен и си "почти" спрял на баир!? Трябва да спреш напълно ли, за да потеглиш отново!?

Така, че според мен логиката за защита се отхвърля...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 25 юли 2009 13:56

Кажи му на човек ада я продава за най-многото, което успее и да взема няква друга... Щом така хвърля масло... Относно първата така са - влизант трудно, трябва да си спрял, или ак осе движиш лек ода изфорсираш. Ама такив апара з адърт кош... Това е моят съвет - автокъщата и нова... Успех

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Съб 25 юли 2009 15:33

Човека наблъска достатъчно пари в тая кола, а и кой би я купил с тези проблеми тоя въпрос не стои на дневен ред, колата със сигурност няма да се продава. Относно първата съм съгласен за защитата на 1-ва, ама ако карам със 40 и са опитвам да я включа. Не може да ме убедите че на нерегулирано кръстовище под наклон примерно като спреш, колата тругва сама с 1-2км/ч да припълзява и да неможе да се включи 1-ва е просто абсурдно. Вчера дори на запалена кола я бутах отзад а той се опитваше да включи 1-ва и положението отново е кулура ми янко, да не говорим при паркиране какъв филм е, на задна няма проблеми влиза при всякакво положение. Мен по ме вълнува за момента проблема с маслото, защото си мисля че той е първостепенния, даваите идеи колеги, кво да са пипа, кде да са гледа :beer

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Съб 25 юли 2009 20:43

проверете целия механизъм за превключване на скоростите, за хлабини и луфтове. ако трябва подлагайте шайби или каквото се сетите. има една пласмасова ябълка и една шпилка/ос/ на която се движат щангите- обърнете внимание на тези двете неща, ако има луфт го оберете с нещо. аз така си оправих 1-та , че и 2-та. успех

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 25 юли 2009 21:38

Гарантирам ти за първата - преди калах форд и ми попадна една шкода фелиция (както знаем тя е голф с чешки тенекии ;) ). Точно това ми направи впечатление. На моята също е така, и на един приятел с Г4. При по-висока скорост от няколко км ч и не влизат ;) Проблем е ако не влиза когато е спряла.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”