Проблем с климатика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с климатика

Мнениеот tanworld » Вто 21 ное 2006 10:23

Колеги, май имам някакъв проблем с климатика.
Включвам го, започва да работи и след около 30 сек. се изключва. После опитвам пак да го включа и 1-2 минути не се включва. След това пробвам пак и това нещо се повтаря всеки път. Някакъв проблем ли е това или ми е свършила течността или газта или каквото е то в климатика. Понеже през лятото го включвах и работеше безотказно.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Вто 21 ное 2006 10:24

Според мен се иключва, защото е студено. Всъщност за какво ти е климатик през зимата?

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Вто 21 ное 2006 10:27

Прав си, не че ми трябва през зимата, но ми направи впечатление това нещо и си помислих че има някакъв проблем. А ако е свършила климатичната течност как се разбира.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 21 ное 2006 10:29

При ниски температури моя изобщо не включва. Миналата зима и аз се бях стреснал, но се оказа, че няма проблем.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Вто 21 ное 2006 10:30

Благодаря Ви, сега се успокоих.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 21 ное 2006 10:33

Не е от студа. От студа не включва ако е под 5 градуса околната температура. Обаче ако е от това въобще не включва, а не да включва и след това да изключва. Според мен има някакъв проблем и е по-добре да отидеш в сервиз. Нека да видят колко фреон е останал вътре щото може и да е малко. Въобще причини може да има много но си трябва специалист и най вече преглед. Между другото във форума има няколко колеги които наистина разбират от климатици и нека те да кажат по точно. А иначе защо му е климатик през зимата - ами най-малкото трябва да си работи за да може да го раздвижва през определен период от време щото иначе в началото на лятото според мен проблемите ще му са много повече. Особено с тия старички системи дето имаме по колите си. Аз затова и преди няколко седмици вкрах колата в сервиз за ремонт на климатика.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Вто 21 ное 2006 10:47

Значи колега ако искаш да елиминираш възможността за ниската температура остави колата на някое местенце което ще е на слънце примерно. Максималните температури ги прогнозират да са около 16 - 17 градуса. Ако наистина достигнат по обяд толкова запали колата да Поработи малко на място и после пусни климатика и го наблюдавай. при тия градуси би трябвало да си работи без да спира. Ако и тогава прави така тогава отиди на сервиз. Щото наистина с температура около тия 5 градуса може и да подлъже. Макар че пак ти казвам, както и при колегата при нас просто не включва въобще. Иначе наистина първият път като натиснеш и не тръгне /заради ниска температура/ си е малко стряскащо.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 21 ное 2006 20:33

провери си фреона, ако падне под определено количество (налягане), има защита която изключва компресора.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Сря 22 ное 2006 8:38

Благодаря, колеги.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 23 ное 2006 18:58

проблем с климатика няма просто навън е студено и като се включи климатика налягането на фреона е много ниско и има един датчик за налягане които прекъсва веригата на захранване на компресора а това че се включва пак след минута две е нормално защото времето за изравняване на налягането на фреона в системата е горе доло толкова и тогава има необходимото налягане на датчика за да се включи отново компресора а относно количеството на фреона ще се разбере на лято защото ако искаш сега да го разбереш ще трябва да ти го съберат със зарядна станция и да се премери с електронна везна и след това да ти го върнат в климата!това упражнение струва пари и поне аз мисля че няма нужда!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 23 ное 2006 21:37

и аз така мисля - ниско налягане на фреона, може би защото се свива от студа/за това не мога да се закълна, де :oops: /.
А относно защо ти е зимата, мога да кажа, че дори е по полезен зимата, защото когато се запоти предното стъкло, само го включваш и до 30сек. вече няма и следа от запотяването :idea:
М/у другото моя си работеше и при -10 :?:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 23 ное 2006 23:00

Колега titi28 не съм много съгласен че проблема на колегата е външната температура /макар че искрено се надявам все пак да е подобен щото другото си е пари/, освен ако не го пробва в 6 сутринта, щото последните дни обикновено дневните температури стигаха до 16-17 градуса. И по упътването за автомобила си е така - не включва при температура по-ниска от 5 градуса. Айде да се подлъже датчика за външна температура и да не ще да включи и при 6-7-8 градуса, ама при 15-тина и нагоре градуса според мен ако си е наред климата трябва да си върти без прекъсване. Иначе щеше да е абсурд да ги пущаме да се раздвижват през зимата тия климатици. Освен това проблема на колегата беше преди 3 дни и сигурно е провел поне елементарните опити и е стигнал до някакво заключение, и нека да си каже какво е направил и да мислим тогава.

tanworld
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanworld » Пет 24 ное 2006 8:50

Все още не съм предприел нищо, смятам да го оставя за пролетта и се надявам да не е нещо сериозно, че сега отстранявам едни други неизправности по двигателя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”