Проблем със съединител 1.8Т (AGU)
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със съединител 1.8Т (AGU)
Здравейте колеги. В понеделник явно беше последния ден на съединителя ми (отлепяше доста горе). Бръмча си спокойно аз из улиците. И по едно време усетих, че давам газ колата се форсира а набиране няма. Педала стана много твърд и замириса ужасно много на съединител. С 300 зора е дотъкалях до вкъщи с 30км/ч. Във Вторник имах мисия да обиколя града да поразпитам тук там за съединител марка цена и т.н. да си направя сметката. Също се уговорих за днеска с един майстор да е види. Вече сме Сряда отивам аз сутринта оставям колата в сервиза. Разпачосват е и се вижда че феродовия ми диск е заминал, но също така и притискателя. Феродовия диск с притискателя и лагера ми бяха LUK. Взехме чисто нов комплект-феродов диск, притескател и лагер на LUK за 415лв. А също така демпферния маховик е леко понацепен в края и има лек луфт. За което ми казаха, че за в бъдеще е хубаво и той да смени за космическата сума от 1560лв (оригинален). Понеже аз не разполагам сега с такива пари за ремонт на колата и си викам да сложи новия съединител а маховика колкото ме издържи. Направихме тази процедура. Но след като сглобихме колата паля включвам на първа пускам съединителя давам газ и колата започва да скача (все едно давам газ, спирачка, газ, спирачка). А когато е пробвах на полусъединител 1-2-3 предавка нямаше го това скачане. Явно и демпферния маховик ми е бил за смяна. Отидохме до един магазин за авто части да попитаме за маховик втора ръка - 450 лв. Но трябва да го изпратят от Ямбол до Бургас. Какво бихте ме посъветвали да правя. Надеждно ли е да сложа втора ръка демпферен маховик на колата? Може ли да се сложи обикновен по евтин маховик или да се приспособи от друг мотор. Моля помагайте ... 

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Проблем със съединител 1.8Т (AGU)
Взимаш VR6/G60 сетъп за 1.8Т-то, по възможност Закс, не Лук, с доставката е около 800-900 лв и си свиркаш.
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Да ама аз вече взех съединител на LUK, сега само издирвам демпферен маховик. Друи идеи 

- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тази вечер с аверчетата отворихме предния капак за да проверим някоя буксичка маркучле и т.н. и се оказа че скобата на дебитомера не е стегната. Стегнахме я и всичко се оправи. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”