Здравеите !!!! Имам проблем със скоростната кутия на Голф 2 1.6 тд .Тече масло и маисторите ми казват,че трябва да я сменя.Добре , но те ми искат космически суми нереални.Аз си намерих обаче от безнинов голф И Въпроса ми е дала може да сложа от бензинов голф скоростната кутия на моя дизелов????
Благодаря ви !!!!
Голф 2 скоростна кутия
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Голф 2 скоростна кутия
За моженето... може и да може! (говоря чисто физически дали ще паснат размерите на камбаната)
Ама как ще върви тоя Голф- хич ми е неясно!
Предавателните числа са толкова различни, че вероятно над 100км/ч няма да можеш да вдигнеш!
Ама пък как ще ускоряваааа.....

Ама как ще върви тоя Голф- хич ми е неясно!

Предавателните числа са толкова различни, че вероятно над 100км/ч няма да можеш да вдигнеш!
Ама пък как ще ускоряваааа.....

-
- Автомобил:
- Двигател:
Маистори ми казват че неможе,познати ми казват че са слагали така на голф 2 дизел от безинов и преди е вървял със 150 сега 180 км/h, и просто предавките ще са по къси.Аз вече незнам какво да мисля и да вярвам 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Логиката винаги е била,че дизела е по-нискооборотен от бензина ама има повече въртящ момент в по-ниски обороти.
Съответно скоростите за дизела са по-дълги от тези за бензина за да може да върви примерно на 1-ва със скорости,близка до тази на бензиновия...с разлика в оборотите.Пък и дизела може да си тегли по-дълги предавки.
Като сложиш кутия,която е с по-къси скорости разтоварваш двигателя и съответно може на 4-та или 5-та да развие по-висока скорост понеже не се товари толкова...защото предавките са по-къси.
Ама примерно преди ако е бил на 4000 оборота със 150 на бензиновата кутия ще е на 4500 при същата скорост...което му дава възможност да развива по-вискоа скорост ама ако го караш все в по-високи обороти ще му разкажеш играта.
Иначе ако намериш кутия от достатъчно голям бензинов мотор може и да няма проблем толкова с предвателните числа.
Ама незнам заради разликите във въртящия момент бензиновата кутия колко време ще изкара и дали карета и полуоски за дизел са еднакви с бензиновите или са подсилени.
Успех!
Съответно скоростите за дизела са по-дълги от тези за бензина за да може да върви примерно на 1-ва със скорости,близка до тази на бензиновия...с разлика в оборотите.Пък и дизела може да си тегли по-дълги предавки.
Като сложиш кутия,която е с по-къси скорости разтоварваш двигателя и съответно може на 4-та или 5-та да развие по-висока скорост понеже не се товари толкова...защото предавките са по-къси.
Ама примерно преди ако е бил на 4000 оборота със 150 на бензиновата кутия ще е на 4500 при същата скорост...което му дава възможност да развива по-вискоа скорост ама ако го караш все в по-високи обороти ще му разкажеш играта.
Иначе ако намериш кутия от достатъчно голям бензинов мотор може и да няма проблем толкова с предвателните числа.
Ама незнам заради разликите във въртящия момент бензиновата кутия колко време ще изкара и дали карета и полуоски за дизел са еднакви с бензиновите или са подсилени.
Успех!
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скоростната кутия се ремонтира сменят се семеринзи и т.н. и спира да тече масло. Незнам в случая защо се налага смяната с друга такава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой ако има да каже още нещо по въпроса да казва ако обича че незнам вече какво да правя:(
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”